Серед усіх маринованих овочів, заготівля лука, як правило, займає найменшу кількість часу. Тонкі хрусткі цибульні кільця, після проведення часу в оцті, стають пряними і кислуватими, перетворюючись в цікавий топпінг для страв з м'яса і сендвічів. У рецептах нижче ми розберемося з тим, як замаринувати цибулю в оцті з самим різноманітним технологіям.
Як маринувати цибулю в оцті - швидкий рецепт
Почнемо з швидкого рецепта досить складносурядного і багатого смаком маринаду. Крім самого оцту, його основу становить ялівець, часник і розмарин, перетворюють маринад в справжню феєрію запахів і смаків.
Інгредієнти: червоний цибуля - 320 г; червоний винний оцет - 230 мл; мед - 15 мл; горошок перцю - 1/2 ч. ложки; гілочки розмарину - 3 шт.; часникові зубки - 3 шт. Приготування Перед тим, приготувати мариновану цибулю у винному оцті, розділіть червоний цибулю на кільця рівної товщини. Щоб розм'якшити цибулю і позбавити її від гіркоти, обдайте шматочки окропом. Викладіть ошпарений цибулю в банку. Приготуйте суміш для маринування, змішавши мед з оцтом і подрібненим часником. Додайте до оцту розтертий розмарин і горошок перцю. Залийте маринадом вміст банки і залиште на маринування на півгодини.
Як замаринувати цибулю в оцті для салату?
Якщо ви будете маринувати цибулю для приготування салатів, то врахуйте, що йому слід мати трохи більш згладжений смак. Домагатися останнього ми маємо намір з допомогою простого маринаду за рецептом нижче.
Інгредієнти: яблучний оцет - 115 мл; вода - 230 мл; цукор - 10 г; цибуля - 310 г; насіння гірчиці, горошини перцю - по 1 ч. ложці. Приготування Розділивши цибулю на тонкі кільця, перекладіть їх в банку і залийте окропом. Додайте залишилися інгредієнти і залиште цибульні кільця маринуватися при кімнатній температурі на 1 годину. Після, перенесіть маринований цибулю в холодильник і тримати там аж до одного місяця.
Маринований лук - рецепт в оцті
Інгредієнти: червоний цибуля - 210 г; солодкий перець - 115 г; перець горошком - 1 ч. ложка; гвоздика - 2 шт.; листя лавра - 2 шт.; паличка кориці; насіння коріандру - 1/2 ч. ложки; яблучний оцет - 135 мл; мед - 10 мл Приготування Спершу приготуйте розсіл, що складається з 9 склянок води і половини склянки солі. Занурте в розчин соляної цибульні кільця і залиште їх на всю ніч. З ранку обполосніть цибулю крижаною водою і помісіть в банку. Розведіть мед в оцті, і залийте їм цибульні кільця. Додайте прянощі і залиште вміст банок маринуватися на кілька днів, перед зняттям проби.
Як замаринувати цибулю в яблучному оцті?
Замаринувати можна і цілі цибулинки невеликого розміру, на зразок тих, що беруть для розсади або цибулі-шалот. Такий цибуля стане ідеальним доповненням до сирним, м'ясних плато і іншим асорті з закусок.
Інгредієнти: цибуля - 980 р; яблучний оцет - 460 мл; цукор - 3/4 ст.; листя лавра - 3 шт.; сіль - 2 ст. ложки. Приготування Цибулини очистити. Влийте яблучний оцет в сотейник і розведіть в ньому кристали цукру. Додайте листя лавра, сіль, а потім проваріть маринад до початку кипіння. Розподіліть цибулини по банкам і залийте маринадом так, щоб повністю покрити. Залиште цибулю маринуватися на 3-4 тижні до зняття проби.
Як замаринувати цибулю в оцті для шашлику?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 560 г; пиво - 430 мл; оцет - 230 мл; цукор - 115 г; ягоди ялівцю - 10 шт.; гілочки чебрецю - 4 шт.; зірочка анісу; гострий перець - 1 шт. Приготування Цибулю наріжте. Всі інші інгредієнти, необхідні для маринаду, з'єднайте разом, доведіть до кипіння і вилийте поверх цибулевих кілець. Залиште цибулю в маринаді до повного охолодження, а потім розкладіть по банках і дайте промаринуватися ще пару днів.