Цибуля маринована в оцті
Як багато чудових рецептів можна приготувати, використовуючи один нехитрий інгредієнт - маринована цибуля. Кислуваті, трохи пряні цибульні кільця чудово відтіняють смак солоної риби, використовуються в приготуванні салатів, консервації і навіть просто смажать в паніровці. Так чому б не розібратися, як робити смачний маринований цибулю самостійно і назавжди відязикатися від купленого продукту.
Приготування маринованої цибулі
Перед тим, як безпосередньо приступити до рецептів, давайте розберемося в основних нюансах процесу маринування лука. Їх небагато, але кожен з них потребує уваги.
Ріпчасту цибулю відрізняється своїм своєрідним смаком завдяки наявності флавоноїдів - хімічних сполук «відлякують» мікробів (так-так, саме тому в дитинстві в зиязикай період вас примушували їсти цибулю і часник). Прибрати частину флавоноїдів, а разом з ними і гіркоту, допомагають будь кислотовмісні з'єднання: оцет, лимонний сік та інші. Такі органічні кислоти розводять з водою, щоб знизити їх концентрацію і на цьому етапі настає перша складність: тепла вода збільшує час маринування цибулі, тому, використовуючи експрес рецепти, не забувайте її остуджувати або обдавати цибулю окропом перед мариновкой. Гаряча вода ефективніше виводить гіркоту за менший час. Ще один нюанс, який прискорить процес виведення флавоноїдів - правильне подрібнення: чим дрібніше нарізаний лук, тим швидше він буде готовий до використання. Ось, загалом-то, і все, переходимо до рецептами.
Маринована в оцті цибуля - рецепт
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.;
вода - 100 мл;
оцет (9 %) - 3 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1/4 ст. ложки.
Приготування
У киплячій воді розчиняємо цукор і сіль, доливаємо оцет. Цибулю нарізаємо кільцями і складаємо в будь-який скляний або емальований посуд, заливаємо його гарячою оцтової сумішшю і залишаємо маринуватися до повного охолодження води (близько 15 годин). Після закінчення часу лук готовий до вживання.
Мариновану ріпчасту цибулю (швидкий рецепт)
Якщо часу на маринівку залишилося від сили 15-20 хвилин, то скористайтеся наступним рецептом.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
винний оцет - 2 ст. ложки;
цукор - за смаком.
Приготування
Попередньо нарізані кільця цибулі обдаємо окропом, а після відразу ж занурюємо в холодну воду. Розчиняємо цукор в невеликій кількості гарячої води і додаємо до цибулі разом з оцтом. Через 15 хвилин маринований цибулю можна подавати до столу.
Маринований цибулю можна приготувати і в яблучному оцті, замість винного, дотримуючись ті ж пропорції.
Цибулю, маринований з лимоном
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
цукор - 50 р.
Приготування
У 05 л води розводимо сік половини лимона і цукор, закладаємо нарізану кільцями цибулю і доводимо суміш до кипіння. Готовий цибулю промиваємо водою і використовуємо в улюблених рецептах.
Цибулю, маринований в гірчиці і бальзамічний оцет
Інгредієнти:
цибуля солодкий ріпчаста - 1 шт.;
гірчиця - 1 ст. ложка;
оцет бальзамічний - 1 ч. ложка;
сіль, перець, майоран - по щіпці;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Приготування
Нарізаний кільцями цибулю змішуємо з гірчицею, солимо, перчимо, присмачую майораном і заправляємо рафінованою олією і бальзамічним оцтом. Маринуємо цибулю 1-15 години в холодильнику. Готовий продукт виходить дуже пікантним і відмінно підходить в якості доповнення до сендвічами.
Пряний, маринований цибулю
Інгредієнти:
лимонна кислота - 6 г;
вода - 100 мл;
сіль - 1 ч. ложка;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
гвоздика - 1 бутон;
лавровий лист - 1 шт.;
червоний перець - на кінчику ножа;
кориця - на кінчику ножа;
чорний перець - 2 горошини.
Приготування
Воду кип'ятимо з лимонною кислотою, сіллю, гвоздикою, корицею і перцем близько 3-5 хвилин. На дно скляної банки закладаємо лавровий лист, потім шар нарезанноголука, заливаємо все гарячим маринадом і залишаємо до повного охолодження. Маринований лук, приготовлений таким способом, може зберігатися в холодильнику близько 1 тижня. Для додання луку забарвлення можна додати в банку трохи тертого буряка.
Приготування маринованої цибулі
Перед тим, як безпосередньо приступити до рецептів, давайте розберемося в основних нюансах процесу маринування лука. Їх небагато, але кожен з них потребує уваги.
Ріпчасту цибулю відрізняється своїм своєрідним смаком завдяки наявності флавоноїдів - хімічних сполук «відлякують» мікробів (так-так, саме тому в дитинстві в зиязикай період вас примушували їсти цибулю і часник). Прибрати частину флавоноїдів, а разом з ними і гіркоту, допомагають будь кислотовмісні з'єднання: оцет, лимонний сік та інші. Такі органічні кислоти розводять з водою, щоб знизити їх концентрацію і на цьому етапі настає перша складність: тепла вода збільшує час маринування цибулі, тому, використовуючи експрес рецепти, не забувайте її остуджувати або обдавати цибулю окропом перед мариновкой. Гаряча вода ефективніше виводить гіркоту за менший час. Ще один нюанс, який прискорить процес виведення флавоноїдів - правильне подрібнення: чим дрібніше нарізаний лук, тим швидше він буде готовий до використання. Ось, загалом-то, і все, переходимо до рецептами.
Маринована в оцті цибуля - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У киплячій воді розчиняємо цукор і сіль, доливаємо оцет. Цибулю нарізаємо кільцями і складаємо в будь-який скляний або емальований посуд, заливаємо його гарячою оцтової сумішшю і залишаємо маринуватися до повного охолодження води (близько 15 годин). Після закінчення часу лук готовий до вживання.
Мариновану ріпчасту цибулю (швидкий рецепт)
Якщо часу на маринівку залишилося від сили 15-20 хвилин, то скористайтеся наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо нарізані кільця цибулі обдаємо окропом, а після відразу ж занурюємо в холодну воду. Розчиняємо цукор в невеликій кількості гарячої води і додаємо до цибулі разом з оцтом. Через 15 хвилин маринований цибулю можна подавати до столу.
Маринований цибулю можна приготувати і в яблучному оцті, замість винного, дотримуючись ті ж пропорції.
Цибулю, маринований з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
У 05 л води розводимо сік половини лимона і цукор, закладаємо нарізану кільцями цибулю і доводимо суміш до кипіння. Готовий цибулю промиваємо водою і використовуємо в улюблених рецептах.
Цибулю, маринований в гірчиці і бальзамічний оцет
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаний кільцями цибулю змішуємо з гірчицею, солимо, перчимо, присмачую майораном і заправляємо рафінованою олією і бальзамічним оцтом. Маринуємо цибулю 1-15 години в холодильнику. Готовий продукт виходить дуже пікантним і відмінно підходить в якості доповнення до сендвічами.
Пряний, маринований цибулю
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо з лимонною кислотою, сіллю, гвоздикою, корицею і перцем близько 3-5 хвилин. На дно скляної банки закладаємо лавровий лист, потім шар нарезанноголука, заливаємо все гарячим маринадом і залишаємо до повного охолодження. Маринований лук, приготовлений таким способом, може зберігатися в холодильнику близько 1 тижня. Для додання луку забарвлення можна додати в банку трохи тертого буряка.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Як маринувати цибулю для салату?
Якщо ви полюбляєте салати, але не терпите в них звичайного лука, то варто приготувати до них маринований лук. Він відмінно підкреслить смак, до того
Як замаринувати цибулю?
Багато страви, перші і другі, дуже складно уявити без цибулі. І сьогодні ми розповімо, як правильно замаринувати його. Маринований лук відмінно
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Маринований редис - рецепт
Редис - корисний і улюблений багатьма овоч. У ньому міститься велика кількість мінеральних солей, ферментів і вітамінів. І сьогодні ми розповімо, як