Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як маринувати цибулю для салату?

Як маринувати цибулю для салату?

16-03-2015, 16:22
9 255
Як маринувати цибулю для салату?
Єдиний порятунок для людей, які терпіти не можуть свіжий ріпчаста цибуля в салатах, це додавання маринованої цибулі. Він має свіжий солодко-кислий смак і приємний хрускіт. Тим більше рецепт маринування достатньо простий і такий цибулька ідеально підійде в якості закуски до м'яса, плову або шашличку. Давайте з вами розглянемо, як приготувати мариновану цибулю, а потім і рецепти салатів з його використанням.

Як маринувати цибулю для салату?


Даний рецепт розповість про те, як швидко замаринувати цибулю.
Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • вода - 250 мл;

  • оцет 9 % - 70 мл;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сіль - 05 ст. ложки.


  • Приготування
    Беремо невеликі цибулини, чистимо, ріжемо півкільцями і складаємо в скляну баночку. В окремій емальованому чаші змішуємо воду, сіль, цукор і доводимо до кипіння. Потім акуратно вливаємо оцет, і як тільки маринад почне закипати, відразу ж вливаємо його в банку з цибулею і закриваємо її щільною кришкою. Скільки маринувати цибуля? Всього лише 15 години, до охолодження суміші. По закінченню часу маринований лук готовий! Зберігати його краще всього в холодильнику і перед тим як додавати в салат, його потрібно трохи віджати і порізати.

    Рецепт маринованої цибулі для салату


    Інгредієнти:

  • невеликий лимон - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • вода кип'ячена - 50 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • чорний мелений перець - за смаком;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Беремо невелику цибулину, чистимо й нарізаємо півкільцями або четвертинками. В окрему миску вичавлюємо з лимона сік, додаємо гарячу кип'ячену воду, сіль, цукор, чорний мелений перець, рослинне масло і дрібно порубану зелень. Все ретельно перемішуємо і заливаємо цим маринадом наш цибуля так, щоб він повністю покривав. Маринуємо до тих пір, поки вода не охолоне (приблизно 30 хвилин). Проціджуємо і використовуємо в охолодженому вигляді, додаючи в салати або просто в якості закуски.
    Отже, як приготувати лук ми з вами розглянули, а тепер давайте дізнаємося кілька рецептів приготування салатів з маринованою цибулею.

    М'ясний салат з маринованою цибулею


    Інгредієнти:

  • консервований зелений горошок - 200 г;

  • відварна свинина - 500 г;

  • морква - 3 шт.;

  • маринований лук - за смаком;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Відварну свинину дрібно ріжемо на тонкі смужки. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці і тушкуємо до готовності на слабкому вогні. У салатник висипаємо консервований горошок, кладемо м'ясо, моркву і все перемішуємо. Потім додаємо маринована цибулька, заправляємо майонезом і насолоджуємося пікантним і оригінальним смаком салату.
    Салат з маринованою цибулею та мандаринами
    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • маринований лук - за смаком;

  • мандарини - 3 шт.;

  • оцет 9% - за смаком;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • зелень петрушки для прикраси;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Як маринувати цибулю для салату?

    Отже, беремо курячу грудку, кладемо в каструлю з водою, солимо і відварюємо до готовності приблизно 30 хвилин. Готове м'ясо поділяємо на волокна або ріжемо соломкою. Тепер беремо мандарини, очищаємо від шкірки, розбираємо на часточки і кожну розрізаємо навпіл. В красивий глибокий салатник викладаємо відварене куряче м'ясо, півкільця маринованої цибулі і порізані мандарини. Все заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо цілим часточками мандарина і гілочками петрушки. Можна їсти цей салат відразу, але краще дати йому постояти хоча б годинку, щоб він добре просочився. Приємного вам апетиту та нових кулінарних досягнень!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат зі свинячим язиком
    Салат зі свинячим язиком
    Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
    Салат з сухариками і сиром
    Салат з сухариками і сиром
    Сирні салати завжди викликають захват, адже вони такі красиві і апетитні. Приготувати це блюдо не складно, особливо з нашими рецептами. Але щоб салат
    Салати з копченою куркою - рецепти
    Салати з копченою куркою - рецепти
    Салати з копченою куркою дуже ситні, ніжні, а тому багато господинь часто їх готують. Пропонуємо вашій увазі нашу добірку салатів з курочкою. Робити
    Салат з консервованих кальмарів
    Салат з консервованих кальмарів
    Салат з консервованих кальмарів - це смачне і пікантне блюдо, яке можна віднести до розряду делікатесних страв. У нашій статті ми розберемося кілька
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і