Єдиний порятунок для людей, які терпіти не можуть свіжий ріпчаста цибуля в салатах, це додавання маринованої цибулі. Він має свіжий солодко-кислий смак і приємний хрускіт. Тим більше рецепт маринування достатньо простий і такий цибулька ідеально підійде в якості закуски до м'яса, плову або шашличку. Давайте з вами розглянемо, як приготувати мариновану цибулю, а потім і рецепти салатів з його використанням.
Як маринувати цибулю для салату?
Даний рецепт розповість про те, як швидко замаринувати цибулю.
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 3 шт.; вода - 250 мл; оцет 9 % - 70 мл; цукор - 3 ст. ложки; сіль - 05 ст. ложки. Приготування Беремо невеликі цибулини, чистимо, ріжемо півкільцями і складаємо в скляну баночку. В окремій емальованому чаші змішуємо воду, сіль, цукор і доводимо до кипіння. Потім акуратно вливаємо оцет, і як тільки маринад почне закипати, відразу ж вливаємо його в банку з цибулею і закриваємо її щільною кришкою. Скільки маринувати цибуля? Всього лише 15 години, до охолодження суміші. По закінченню часу маринований лук готовий! Зберігати його краще всього в холодильнику і перед тим як додавати в салат, його потрібно трохи віджати і порізати.
Рецепт маринованої цибулі для салату
Інгредієнти: невеликий лимон - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; вода кип'ячена - 50 мл; цукор - 1 ч. ложка; рослинне масло - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; чорний мелений перець - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Беремо невелику цибулину, чистимо й нарізаємо півкільцями або четвертинками. В окрему миску вичавлюємо з лимона сік, додаємо гарячу кип'ячену воду, сіль, цукор, чорний мелений перець, рослинне масло і дрібно порубану зелень. Все ретельно перемішуємо і заливаємо цим маринадом наш цибуля так, щоб він повністю покривав. Маринуємо до тих пір, поки вода не охолоне (приблизно 30 хвилин). Проціджуємо і використовуємо в охолодженому вигляді, додаючи в салати або просто в якості закуски.
Отже, як приготувати лук ми з вами розглянули, а тепер давайте дізнаємося кілька рецептів приготування салатів з маринованою цибулею.
М'ясний салат з маринованою цибулею
Інгредієнти: консервований зелений горошок - 200 г; відварна свинина - 500 г; морква - 3 шт.; маринований лук - за смаком; майонез для заправки. Приготування Відварну свинину дрібно ріжемо на тонкі смужки. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці і тушкуємо до готовності на слабкому вогні. У салатник висипаємо консервований горошок, кладемо м'ясо, моркву і все перемішуємо. Потім додаємо маринована цибулька, заправляємо майонезом і насолоджуємося пікантним і оригінальним смаком салату.
Салат з маринованою цибулею та мандаринами Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; маринований лук - за смаком; мандарини - 3 шт.; оцет 9% - за смаком; цукор - 05 ч. ложки; зелень петрушки для прикраси; майонез для заправки. Приготування Отже, беремо курячу грудку, кладемо в каструлю з водою, солимо і відварюємо до готовності приблизно 30 хвилин. Готове м'ясо поділяємо на волокна або ріжемо соломкою. Тепер беремо мандарини, очищаємо від шкірки, розбираємо на часточки і кожну розрізаємо навпіл. В красивий глибокий салатник викладаємо відварене куряче м'ясо, півкільця маринованої цибулі і порізані мандарини. Все заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо цілим часточками мандарина і гілочками петрушки. Можна їсти цей салат відразу, але краще дати йому постояти хоча б годинку, щоб він добре просочився. Приємного вам апетиту та нових кулінарних досягнень!