Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити яловичий язик?

Як варити яловичий язик?

5-07-2015, 23:08
1 214
Як варити яловичий язик?
Яловичий язик – делікатесний м'ясної субпродукт, з якого можна готувати різні вельми смачні та вишукані страви. Особливо гарні страви з вареного яловичого мови для святкового столу, наприклад, можна приготувати красиву нарізку з мови і подати з яким-небудь цікавим соусом. Або можна приготувати з мови холодець. Зазвичай яловичий язик перед подальшим приготуванням попередньо відварюють.
Розповімо, як варити язик яловичий, щоб вийшло смачно.
Зрозуміло, краще всього вибирати свіжі, охолоджені, а не заморожені мови від нестарих тварин. Мова повинна бути рожевого кольору з фіолетовими відтінками і мати нормальний м'ясний запах. Якщо мова блідо-рожевий, значить, його заморожували, сірий колір свідчить про те, що мова несвіжий. Звичайно ж, мовою повинен бути штамп ветеринарно-санітарної служби.

Варений яловичий язик – базовий рецепт


Інгредієнти:

  • язик яловичий – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • корінь петрушки – 1 шт.;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • перець горошком запашний – 5 шт.;

  • гвоздика – 3 суцвіття.


  • Приготування
    Мова замочуємо в холодній воді хвилин на 20 потім ретельно промиваємо і чистимо його з допомогою щітки. Заливаємо мову в каструльці невеликою кількістю води, але так, щоб покривала повністю. Зрізаємо нижню частину цибулини, встромляємо в неї суцвіття гвоздики і закладаємо цибулину в каструльку, додаємо очищений корінь петрушки, перець горошком і лаврушку. Також можна додати в бульйон насіння кмину, коріандру і фенхелю, але в невеликій кількості, спеції повинні лише злегка видозмінювати, збагачувати і відтіняти смак м'яса. Ну, і крім того, бульйон, що залишився, повинен мати приємний смак, наприклад, якщо ви плануєте готувати з мови холодець або використовувати бульйон для приготування супу.

    Як довго варити яловичий язик?


    Коли вода в каструлі з мовою починає закипати, зменшуємо вогонь до мінімуму, акуратно знімаємо шум і варимо протягом близько 2 годин, прикривши каструлю кришкою. Можна остудити мову в бульйоні, але краще витягти його і остудити в холодній воді, після чого приступаємо до очищення мови.
    Як почистити варений яловичий язик?
    За допомогою гострого ножа акуратно зрізаємо шкіру з вареного мови, притримуючи його вільною рукою.
    Тепер яловичий язик готовий до подальшого приготування.

    Заливне з яловичого мови – рецепт


    Інгредієнти:

  • язик яловичий варений – 1 шт.;

  • бульйон, в якому варився язик;

  • желатин – 10 г;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень.


  • Приготування
    Моркву треба попередньо окремо проварити протягом 20 хвилин і очистити. Морква наріжемо кружальцями і не занадто дрібними брусочками. Бульйон процідимо, якщо він мутний, введемо відтяжку з яєчного білка. Розчинний у теплому бульйоні желатин. Можна влити в цю суміш чарку білого хересу, мадери або вермуту.
    Мова наріжемо поперек нетовстими скибочками, часник – також впоперек – тонкими пластинками. Закладаємо скибочки мови,
    Як варити яловичий язик?
    нарізану моркву і часник в сервірувальну ємність, якщо хочете, можна покласти у холодець зварені круто перепелині яйця або половинки яєць. Також у холодець можна додати молоді оливки без кісточок, нарізані кружечками і/або дрібні шматочки сирого солодкого червоного перцю. Обов'язково додамо листочки зелені. Проціджуємо желатиново-бульйонну суміш і заливаємо все підготовлене. Поміщаємо ємність у прохолодне місце. До заливного з мови добре сервірувати хрін або гірчицю, соуси з ягід, брусничний або журавлинний, наприклад. До цієї страви можна подати будь-столове вино, міцні несолодкі вина, горілку, джин, гіркі або ягідні міцні настоянки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мова, запечений з грибами
    Мова, запечений з грибами
    Хочете здивувати кохану людину незвичайним блюдом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати мову з грибами. Звичайно, створення
    Заливне з язика
    Заливне з язика
    Заливне з язика - це справжня окраса святкового застілля. Тут ви можете проявити свою фантазію в оформленні цієї страви, здивувавши гостей і
    Як варити свинячий мову?
    Як варити свинячий мову?
    Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
    Маринований мова
    Маринований мова
    Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про
    Скільки варити яловичий язик?
    Скільки варити яловичий язик?
    Яловичий язик - дуже корисний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Скільки варити яловичий язик? Це часто задається питання при покупці
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І