Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кляр для риби з майонезом

Кляр для риби з майонезом

5-07-2015, 23:07
558
Кляр для риби з майонезом
Враховуючи те, що приготування їжі у фритюрі сама собі навряд чи можна назвати корисним, попереднє занурення в їжі майонезний кляр перед обсмаженням погіршує становище ще більше, проте, якщо ви вже вирішили піти у всі тяжкі, то для приготування риби краще використовувати кляр на основі майонезу. Легкий і жирний, він вбереже рибу від пересихання, а також забезпечить їй омріяну багатьма рум'яну скоринку зовні і легкість всередині.

Кляр на майонезі – рецепт


Цей легкий кляр виходить надзвичайно повітряним за рахунок своєї основної складової – газованого яблучного сидру. Зрозуміло, сидр можна замінити і простий газованою водою, але куди більш цікавим вийде смак страви з ледь вловимим кислуватим яблучним ароматом.
Інгредієнти:

  • борошно 160 г;

  • крохмаль - 140 г;

  • майонез - 80 г;

  • паприка - 3 г;

  • розпушувач - 7 г;

  • яблучний сидр - 300 мл;

  • лимон.


  • Приготування
    Щоб кляр вийшов ще більш хрустким, ми використовуємо суміш борошна і крохмалю, яку легко зробити, просто просіявши обидва інгредієнта в глибоку миску. У суху суміш слід додати розпушувач, він стане «підйомної силою» тесту, роблячи його ще більш повітряним. Слідом за розпушувачем відправляються і спеції: мелена паприка і морська сіль. Коли суха основа кляру готова, настає черга рідини. Вливаємо в борошно сидр і додаємо майонез. Замішуємо однорідне тісто і додаємо в нього трохи лимонної цедри для аромату.
    Такий кляр з майонезом ідеально підійде для минтая або хека, але завдяки ненав'язливому смаком він легко поєднується з іншими рибами з легким смаком і не різким запахом.

    Як зробити кляр з майонезом і пивом?


    Пивні кляры діють за аналогічним принципом: за рахунок наявності бульбашок в складі рідини, тісто збагачується вуглекислим газом і виходить більш повітряним, при цьому смак тесту набуває смакові відтінки обраного сорту пива.
    Інгредієнти:

  • борошно - 240 г;

  • сушений лук - 4 г;

  • сушений часник - 4 г;

  • майонез - 60 г;

  • темне пиво - 240 мл


  • Приготування
    Поєднавши борошно з сушеним цибулею і часником, щедро солимо основу для нашого кляру і додаємо в неї пиво і майонез. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності і приправляємо додатковою кількістю спецій за смаком.
    Незважаючи на те, що це кляр з майонезом готується без яєць, наявність яєць у самому соусі вберігає його від розтріскування і отпадания, а щоб суміш краще зафіксувалася на рибі, попередньо обсушіть шматочки і обваляйте їх у борошні.

    Простий кляр для риби з майонезом


    Інгредієнти:

  • майонез - 120 г;

  • суміш спецій для риби - 7 г;

  • борошно - 60 р.


  • Приготування
    Змішайте просіяне борошно з сумішшю спецій для риби, якщо в останньої немає солі – додайте її. Далі покладіть в борошно майонез і замісіть густе тісто. Якщо кляр береться грудочками, то плесніть у нього трохи холодної води або пива.

    Гострий кляр з майонезом


    Інгредієнти:

  • корінь імбиру - шматочок довжиною 4 см;

  • часник - 4 зубчики;

  • лимони - 2шт.;

  • куркума - 3 г;

  • насіння коріандру, куміна - по 5 г;

  • сушений чилі - 3 г;

  • борошно - 200 г;

  • майонез - 80 г;

  • вода.
  • Кляр для риби з майонезом


    Приготування
    Розтираємо очищений корінь імбиру з часниковими зубчиками в супі до утворення пасти. В отриману пасту додаємо куркума, кумін і коріандр, все солимо і присмачую невеликий дрібкою чилі. Знову розтерши пасту разом зі спеціями, перекладаємо її в миску і змішати з майонезом. Все посипаємо просіяним борошном і починаємо поступово підливати порції холодної води, постійно помішуючи всі інгредієнти. Коли тісто стане однорідним і буде нагадувати по консистенції знайому усім не жирну сметану – його можна використовувати за призначенням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як робити тісто для риби?
    Як робити тісто для риби?
    Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
    Пікша в клярі
    Пікша в клярі
    Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
    Як робити кляр?
    Як робити кляр?
    Ми звикли смажити в клярі і м'ясо, і рибу, і навіть кальмари, якщо такий делікатес у нас сьогодні до столу. Ось тільки часто господині використовують
    Пивний кляр
    Пивний кляр
    Кляр - це просте рідкувате тісто, в яке вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді, завдяки якому вони покриваються соковитою хрусткою
    Кляр з майонезом
    Кляр з майонезом
    Кляр - це спеціальне рідке тісто, в яке вмочують будь-продукт рибу, кабачки, сосиски і т. д. для додання їм соковитості і хрусткого стану. І сьогодні