Кляр для риби з майонезом
Враховуючи те, що приготування їжі у фритюрі сама собі навряд чи можна назвати корисним, попереднє занурення в їжі майонезний кляр перед обсмаженням погіршує становище ще більше, проте, якщо ви вже вирішили піти у всі тяжкі, то для приготування риби краще використовувати кляр на основі майонезу. Легкий і жирний, він вбереже рибу від пересихання, а також забезпечить їй омріяну багатьма рум'яну скоринку зовні і легкість всередині.
Цей легкий кляр виходить надзвичайно повітряним за рахунок своєї основної складової – газованого яблучного сидру. Зрозуміло, сидр можна замінити і простий газованою водою, але куди більш цікавим вийде смак страви з ледь вловимим кислуватим яблучним ароматом.
Інгредієнти:
борошно 160 г;
крохмаль - 140 г;
майонез - 80 г;
паприка - 3 г;
розпушувач - 7 г;
яблучний сидр - 300 мл;
лимон.
Приготування
Щоб кляр вийшов ще більш хрустким, ми використовуємо суміш борошна і крохмалю, яку легко зробити, просто просіявши обидва інгредієнта в глибоку миску. У суху суміш слід додати розпушувач, він стане «підйомної силою» тесту, роблячи його ще більш повітряним. Слідом за розпушувачем відправляються і спеції: мелена паприка і морська сіль. Коли суха основа кляру готова, настає черга рідини. Вливаємо в борошно сидр і додаємо майонез. Замішуємо однорідне тісто і додаємо в нього трохи лимонної цедри для аромату.
Такий кляр з майонезом ідеально підійде для минтая або хека, але завдяки ненав'язливому смаком він легко поєднується з іншими рибами з легким смаком і не різким запахом.
Пивні кляры діють за аналогічним принципом: за рахунок наявності бульбашок в складі рідини, тісто збагачується вуглекислим газом і виходить більш повітряним, при цьому смак тесту набуває смакові відтінки обраного сорту пива.
Інгредієнти:
борошно - 240 г;
сушений лук - 4 г;
сушений часник - 4 г;
майонез - 60 г;
темне пиво - 240 мл
Приготування
Поєднавши борошно з сушеним цибулею і часником, щедро солимо основу для нашого кляру і додаємо в неї пиво і майонез. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності і приправляємо додатковою кількістю спецій за смаком.
Незважаючи на те, що це кляр з майонезом готується без яєць, наявність яєць у самому соусі вберігає його від розтріскування і отпадания, а щоб суміш краще зафіксувалася на рибі, попередньо обсушіть шматочки і обваляйте їх у борошні.
Інгредієнти:
майонез - 120 г;
суміш спецій для риби - 7 г;
борошно - 60 р.
Приготування
Змішайте просіяне борошно з сумішшю спецій для риби, якщо в останньої немає солі – додайте її. Далі покладіть в борошно майонез і замісіть густе тісто. Якщо кляр береться грудочками, то плесніть у нього трохи холодної води або пива.
Інгредієнти:
корінь імбиру - шматочок довжиною 4 см;
часник - 4 зубчики;
лимони - 2шт.;
куркума - 3 г;
насіння коріандру, куміна - по 5 г;
сушений чилі - 3 г;
борошно - 200 г;
майонез - 80 г;
вода.
Приготування
Розтираємо очищений корінь імбиру з часниковими зубчиками в супі до утворення пасти. В отриману пасту додаємо куркума, кумін і коріандр, все солимо і присмачую невеликий дрібкою чилі. Знову розтерши пасту разом зі спеціями, перекладаємо її в миску і змішати з майонезом. Все посипаємо просіяним борошном і починаємо поступово підливати порції холодної води, постійно помішуючи всі інгредієнти. Коли тісто стане однорідним і буде нагадувати по консистенції знайому усім не жирну сметану – його можна використовувати за призначенням.
Кляр на майонезі – рецепт
Цей легкий кляр виходить надзвичайно повітряним за рахунок своєї основної складової – газованого яблучного сидру. Зрозуміло, сидр можна замінити і простий газованою водою, але куди більш цікавим вийде смак страви з ледь вловимим кислуватим яблучним ароматом.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб кляр вийшов ще більш хрустким, ми використовуємо суміш борошна і крохмалю, яку легко зробити, просто просіявши обидва інгредієнта в глибоку миску. У суху суміш слід додати розпушувач, він стане «підйомної силою» тесту, роблячи його ще більш повітряним. Слідом за розпушувачем відправляються і спеції: мелена паприка і морська сіль. Коли суха основа кляру готова, настає черга рідини. Вливаємо в борошно сидр і додаємо майонез. Замішуємо однорідне тісто і додаємо в нього трохи лимонної цедри для аромату.
Такий кляр з майонезом ідеально підійде для минтая або хека, але завдяки ненав'язливому смаком він легко поєднується з іншими рибами з легким смаком і не різким запахом.
Як зробити кляр з майонезом і пивом?
Пивні кляры діють за аналогічним принципом: за рахунок наявності бульбашок в складі рідини, тісто збагачується вуглекислим газом і виходить більш повітряним, при цьому смак тесту набуває смакові відтінки обраного сорту пива.
Інгредієнти:
Приготування
Поєднавши борошно з сушеним цибулею і часником, щедро солимо основу для нашого кляру і додаємо в неї пиво і майонез. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності і приправляємо додатковою кількістю спецій за смаком.
Незважаючи на те, що це кляр з майонезом готується без яєць, наявність яєць у самому соусі вберігає його від розтріскування і отпадания, а щоб суміш краще зафіксувалася на рибі, попередньо обсушіть шматочки і обваляйте їх у борошні.
Простий кляр для риби з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте просіяне борошно з сумішшю спецій для риби, якщо в останньої немає солі – додайте її. Далі покладіть в борошно майонез і замісіть густе тісто. Якщо кляр береться грудочками, то плесніть у нього трохи холодної води або пива.
Гострий кляр з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Розтираємо очищений корінь імбиру з часниковими зубчиками в супі до утворення пасти. В отриману пасту додаємо куркума, кумін і коріандр, все солимо і присмачую невеликий дрібкою чилі. Знову розтерши пасту разом зі спеціями, перекладаємо її в миску і змішати з майонезом. Все посипаємо просіяним борошном і починаємо поступово підливати порції холодної води, постійно помішуючи всі інгредієнти. Коли тісто стане однорідним і буде нагадувати по консистенції знайому усім не жирну сметану – його можна використовувати за призначенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як робити тісто для риби?
Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді
Кляр для риби - рецепт
Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
Як робити кляр?
Ми звикли смажити в клярі і м'ясо, і рибу, і навіть кальмари, якщо такий делікатес у нас сьогодні до столу. Ось тільки часто господині використовують
Пивний кляр
Кляр - це просте рідкувате тісто, в яке вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді, завдяки якому вони покриваються соковитою хрусткою
Кляр з майонезом
Кляр - це спеціальне рідке тісто, в яке вмочують будь-продукт рибу, кабачки, сосиски і т. д. для додання їм соковитості і хрусткого стану. І сьогодні