Кляр для риби з майонезом

Кляр на майонезі – рецепт
Цей легкий кляр виходить надзвичайно повітряним за рахунок своєї основної складової – газованого яблучного сидру. Зрозуміло, сидр можна замінити і простий газованою водою, але куди більш цікавим вийде смак страви з ледь вловимим кислуватим яблучним ароматом.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб кляр вийшов ще більш хрустким, ми використовуємо суміш борошна і крохмалю, яку легко зробити, просто просіявши обидва інгредієнта в глибоку миску. У суху суміш слід додати розпушувач, він стане «підйомної силою» тесту, роблячи його ще більш повітряним. Слідом за розпушувачем відправляються і спеції: мелена паприка і морська сіль. Коли суха основа кляру готова, настає черга рідини. Вливаємо в борошно сидр і додаємо майонез. Замішуємо однорідне тісто і додаємо в нього трохи лимонної цедри для аромату.
Такий кляр з майонезом ідеально підійде для минтая або хека, але завдяки ненав'язливому смаком він легко поєднується з іншими рибами з легким смаком і не різким запахом.
Як зробити кляр з майонезом і пивом?
Пивні кляры діють за аналогічним принципом: за рахунок наявності бульбашок в складі рідини, тісто збагачується вуглекислим газом і виходить більш повітряним, при цьому смак тесту набуває смакові відтінки обраного сорту пива.
Інгредієнти:
Приготування
Поєднавши борошно з сушеним цибулею і часником, щедро солимо основу для нашого кляру і додаємо в неї пиво і майонез. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності і приправляємо додатковою кількістю спецій за смаком.
Незважаючи на те, що це кляр з майонезом готується без яєць, наявність яєць у самому соусі вберігає його від розтріскування і отпадания, а щоб суміш краще зафіксувалася на рибі, попередньо обсушіть шматочки і обваляйте їх у борошні.
Простий кляр для риби з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте просіяне борошно з сумішшю спецій для риби, якщо в останньої немає солі – додайте її. Далі покладіть в борошно майонез і замісіть густе тісто. Якщо кляр береться грудочками, то плесніть у нього трохи холодної води або пива.
Гострий кляр з майонезом
Інгредієнти:

Приготування
Розтираємо очищений корінь імбиру з часниковими зубчиками в супі до утворення пасти. В отриману пасту додаємо куркума, кумін і коріандр, все солимо і присмачую невеликий дрібкою чилі. Знову розтерши пасту разом зі спеціями, перекладаємо її в миску і змішати з майонезом. Все посипаємо просіяним борошном і починаємо поступово підливати порції холодної води, постійно помішуючи всі інгредієнти. Коли тісто стане однорідним і буде нагадувати по консистенції знайому усім не жирну сметану – його можна використовувати за призначенням.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як робити тісто для риби?
Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді

Кляр для риби - рецепт
Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру

Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою

Як робити кляр?
Ми звикли смажити в клярі і м'ясо, і рибу, і навіть кальмари, якщо такий делікатес у нас сьогодні до столу. Ось тільки часто господині використовують

Пивний кляр
Кляр - це просте рідкувате тісто, в яке вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді, завдяки якому вони покриваються соковитою хрусткою

Кляр з майонезом
Кляр - це спеціальне рідке тісто, в яке вмочують будь-продукт рибу, кабачки, сосиски і т. д. для додання їм соковитості і хрусткого стану. І сьогодні