Як приготувати фаршировані кальмари?
Так як кальмари вже давно стали продуктом доступним в наших краях, поряд з іншими морськими мешканцями вони стали звичними в повсякденному меню. Якщо у вашому арсеналі рецептів ідеї приготування цих молюсків вичерпалися, то ми поспішаємо на допомогу, і розповімо, як по-новому приготувати фаршировані кальмари.
Інгредієнти:
Для кальмарів:
тушки кальмарів - 12 шт.;
великі креветки - 250 г;
морські гребінці - 4-5 шт.;
тертий пармезан - 1 /4 ст.;
часниковий зубок;
зелень петрушки.
Для соусу:
цибулина середніх розмірів;
помідори великі - 4-5 шт.;
часниковий зубок;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
Начинка для фаршированих кальмарів у нас досить вишукана, крім самих кальмарів у її складі задіяні креветки і гребінці, якщо останніх придбати не вдалося – замініть їх еквівалентним кількістю креветок. Пару кальмаровых тушок очищаємо і ріжемо разом з креветками і гребінцями. За допомогою блендера збиваємо морепродукти з часниковим зубчиком в пасту, а після, змішуємо цю пасту з зеленню і тертим пармезаном.
Решта десять кальмаровых тушок також чистимо і закладаємо в порожнину начинку.
Беремося за соус. Подрібнюємо і пасеруємо цибулю 3-4 хвилини, додаємо часник, чекаємо ще 30 секунд, кладемо кубики томатів, всипаємо цукор і тушкуємо до тих пір, поки суміш не стане густою і однорідною – соус для фаршированих кальмарів готовий. Викладаємо у вируючу томатну масу фаршировані тушки і залишаємо під кришкою на 20 хвилин.
Фаршировані кальмари можна приготувати і в сметанному соусі, для цього замість томатів до засмажки з часнику і цибулі додайте чайну ложку борошна, склянка сметани, півсклянки вершків. Відразу ж додайте молюсків в соусі і тушкуйте аналогічний період часу.
Інгредієнти:
великі тушки кальмарів (очищені) - 6 шт.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
пучок зеленого цибулі й кропу;
листя шпинату - 400 г;
рис (відварений) - 150 г;
сухе біле вино - 200 мл;
яйця курячі - 4 шт.;
гриби - 200 г;
сік великого лимона;
щіпка мускатного горіха.
Приготування
Припускаємо листя шпинату на сухій сковороді, надлишки рідини віджимаємо. Окремо смажимо гриби і змішуємо їх з рисом, додаємо зварені круто і подрібнені яйця, кладемо шпинат. Отриманою сумішшю начиняємо тушки молюсків і швидко обсмажуємо їх на розпеченій сковороді. Через пару хвилин вливаємо в сковороду вино з лимонним соком і дрібкою мускату. Приготування фаршированих кальмарів завершиться, коли все вино випарується.
Кальмари фаршировані креветками
Інгредієнти:
Для кальмарів:
Для соусу:
Приготування
Начинка для фаршированих кальмарів у нас досить вишукана, крім самих кальмарів у її складі задіяні креветки і гребінці, якщо останніх придбати не вдалося – замініть їх еквівалентним кількістю креветок. Пару кальмаровых тушок очищаємо і ріжемо разом з креветками і гребінцями. За допомогою блендера збиваємо морепродукти з часниковим зубчиком в пасту, а після, змішуємо цю пасту з зеленню і тертим пармезаном.
Решта десять кальмаровых тушок також чистимо і закладаємо в порожнину начинку.
Беремося за соус. Подрібнюємо і пасеруємо цибулю 3-4 хвилини, додаємо часник, чекаємо ще 30 секунд, кладемо кубики томатів, всипаємо цукор і тушкуємо до тих пір, поки суміш не стане густою і однорідною – соус для фаршированих кальмарів готовий. Викладаємо у вируючу томатну масу фаршировані тушки і залишаємо під кришкою на 20 хвилин.
Фаршировані кальмари можна приготувати і в сметанному соусі, для цього замість томатів до засмажки з часнику і цибулі додайте чайну ложку борошна, склянка сметани, півсклянки вершків. Відразу ж додайте молюсків в соусі і тушкуйте аналогічний період часу.
Кальмари фаршировані грибами і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Припускаємо листя шпинату на сухій сковороді, надлишки рідини віджимаємо. Окремо смажимо гриби і змішуємо їх з рисом, додаємо зварені круто і подрібнені яйця, кладемо шпинат. Отриманою сумішшю начиняємо тушки молюсків і швидко обсмажуємо їх на розпеченій сковороді. Через пару хвилин вливаємо в сковороду вино з лимонним соком і дрібкою мускату. Приготування фаршированих кальмарів завершиться, коли все вино випарується.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані кальмари в мультиварці
Любителям морепродуктів рекомендуємо скуштувати неймовірно смачні, ніжні і апетитні фаршировані кальмари в мультиварці - це дуже смачно, а головне -
Чим фарширувати кальмари?
З кальмарів можна приготувати безліч різноманітних страв, проте найпопулярніші цей молюск у фаршированому вигляді. Тушка кальмара ніби спеціально
Салат з кальмарів з помідорами
Поєднання помідорів з морепродуктів чудово підкреслює смак страви. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий салат з кальмарів з томатами. Така
Кальмари фаршировані рисом і грибами
Любителям морепродуктів наша стаття точно припаде до душі, адже в ній піде мова про кальмарах. І сьогодні ми поговоримо про кальмарах, фаршировані
Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших