Вернуться назад Распечатать

Як приготувати фаршировані кальмари?

Як приготувати фаршировані кальмари?
Так як кальмари вже давно стали продуктом доступним в наших краях, поряд з іншими морськими мешканцями вони стали звичними в повсякденному меню. Якщо у вашому арсеналі рецептів ідеї приготування цих молюсків вичерпалися, то ми поспішаємо на допомогу, і розповімо, як по-новому приготувати фаршировані кальмари.

Кальмари фаршировані креветками


Інгредієнти:
Для кальмарів:

  • тушки кальмарів - 12 шт.;

  • великі креветки - 250 г;

  • морські гребінці - 4-5 шт.;

  • тертий пармезан - 1 /4 ст.;

  • часниковий зубок;

  • зелень петрушки.


  • Для соусу:

  • цибулина середніх розмірів;

  • помідори великі - 4-5 шт.;

  • часниковий зубок;

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Начинка для фаршированих кальмарів у нас досить вишукана, крім самих кальмарів у її складі задіяні креветки і гребінці, якщо останніх придбати не вдалося – замініть їх еквівалентним кількістю креветок. Пару кальмаровых тушок очищаємо і ріжемо разом з креветками і гребінцями. За допомогою блендера збиваємо морепродукти з часниковим зубчиком в пасту, а після, змішуємо цю пасту з зеленню і тертим пармезаном.
    Решта десять кальмаровых тушок також чистимо і закладаємо в порожнину начинку.
    Беремося за соус. Подрібнюємо і пасеруємо цибулю 3-4 хвилини, додаємо часник, чекаємо ще 30 секунд, кладемо кубики томатів, всипаємо цукор і тушкуємо до тих пір, поки суміш не стане густою і однорідною – соус для фаршированих кальмарів готовий. Викладаємо у вируючу томатну масу фаршировані тушки і залишаємо під кришкою на 20 хвилин.
    Фаршировані кальмари можна приготувати і в сметанному соусі, для цього замість томатів до засмажки з часнику і цибулі додайте чайну ложку борошна, склянка сметани, півсклянки вершків. Відразу ж додайте молюсків в соусі і тушкуйте аналогічний період часу.

    Кальмари фаршировані грибами і яйцем


    Інгредієнти:

  • великі тушки кальмарів (очищені) - 6 шт.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • пучок зеленого цибулі й кропу;

  • листя шпинату - 400 г;

  • рис (відварений) - 150 г;
  • Як приготувати фаршировані кальмари?

  • сухе біле вино - 200 мл;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • сік великого лимона;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    Припускаємо листя шпинату на сухій сковороді, надлишки рідини віджимаємо. Окремо смажимо гриби і змішуємо їх з рисом, додаємо зварені круто і подрібнені яйця, кладемо шпинат. Отриманою сумішшю начиняємо тушки молюсків і швидко обсмажуємо їх на розпеченій сковороді. Через пару хвилин вливаємо в сковороду вино з лимонним соком і дрібкою мускату. Приготування фаршированих кальмарів завершиться, коли все вино випарується.