Так як кальмари вже давно стали продуктом доступним в наших краях, поряд з іншими морськими мешканцями вони стали звичними в повсякденному меню. Якщо у вашому арсеналі рецептів ідеї приготування цих молюсків вичерпалися, то ми поспішаємо на допомогу, і розповімо, як по-новому приготувати фаршировані кальмари.
Кальмари фаршировані креветками
Інгредієнти: Для кальмарів:
тушки кальмарів - 12 шт.; великі креветки - 250 г; морські гребінці - 4-5 шт.; тертий пармезан - 1 /4 ст.; часниковий зубок; зелень петрушки. Для соусу:
цибулина середніх розмірів; помідори великі - 4-5 шт.; часниковий зубок; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Начинка для фаршированих кальмарів у нас досить вишукана, крім самих кальмарів у її складі задіяні креветки і гребінці, якщо останніх придбати не вдалося – замініть їх еквівалентним кількістю креветок. Пару кальмаровых тушок очищаємо і ріжемо разом з креветками і гребінцями. За допомогою блендера збиваємо морепродукти з часниковим зубчиком в пасту, а після, змішуємо цю пасту з зеленню і тертим пармезаном.
Решта десять кальмаровых тушок також чистимо і закладаємо в порожнину начинку.
Беремося за соус. Подрібнюємо і пасеруємо цибулю 3-4 хвилини, додаємо часник, чекаємо ще 30 секунд, кладемо кубики томатів, всипаємо цукор і тушкуємо до тих пір, поки суміш не стане густою і однорідною – соус для фаршированих кальмарів готовий. Викладаємо у вируючу томатну масу фаршировані тушки і залишаємо під кришкою на 20 хвилин.
Фаршировані кальмари можна приготувати і в сметанному соусі, для цього замість томатів до засмажки з часнику і цибулі додайте чайну ложку борошна, склянка сметани, півсклянки вершків. Відразу ж додайте молюсків в соусі і тушкуйте аналогічний період часу.
Кальмари фаршировані грибами і яйцем
Інгредієнти: великі тушки кальмарів (очищені) - 6 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; пучок зеленого цибулі й кропу; листя шпинату - 400 г; рис (відварений) - 150 г; сухе біле вино - 200 мл; яйця курячі - 4 шт.; гриби - 200 г; сік великого лимона; щіпка мускатного горіха. Приготування Припускаємо листя шпинату на сухій сковороді, надлишки рідини віджимаємо. Окремо смажимо гриби і змішуємо їх з рисом, додаємо зварені круто і подрібнені яйця, кладемо шпинат. Отриманою сумішшю начиняємо тушки молюсків і швидко обсмажуємо їх на розпеченій сковороді. Через пару хвилин вливаємо в сковороду вино з лимонним соком і дрібкою мускату. Приготування фаршированих кальмарів завершиться, коли все вино випарується.