Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чим фарширувати кальмари?

Чим фарширувати кальмари?

21-06-2015, 13:26
1 109
Чим фарширувати кальмари?
Чарівні головоногі вже давно стали звичними мешканцями наших столів, більше того, рецепти їх приготування адаптувалися у відповідність з нашими кулінарними традиціями і звичним інгредієнтів. Трійці таких адаптацій і ми вирішили присвятити цю статтю.

Фаршировані кальмари з рисом і яйцем


Інгредієнти:

  • кальмари (без щупалець) - 500 г;

  • гостра ковбаска - 40 г;

  • відварений рис - 80 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • жменя кедрових горішків;

  • зелень петрушки;

  • щіпка паприки і морської солі.


  • Приготування
    «Труби» кальмарів необхідно уважно очистити від плівок також попередньо видаливши всі нутрощі. Промитих молюсків відкладаємо на час, а самі беремося за підготовку начинки. В основі останньої лежить суміш рису, ковбаси і яєць. На сухій сковороді смажимо ковбаски, чекаючи витоплювання жиру. З'єднуємо з ковбасою відварений рис і подрібнені яйця. Приправляємо начинку паприкою, подрібненою петрушкою і сіллю, а для текстури змішуємо з жменею кедрових горішків.
    Тушки кальмарів часто надрізаємо впоперек, наповнюємо рисом і фіксуємо біля основи. Приготування фаршированих кальмарів полягає в їх обжарке у великій кількості оливкової олії до рум'янцю.

    Кальмари фаршировані крабовими паличками і креветками


    Інгредієнти:

  • крабові палички - 120 г;

  • креветки (відварні, очищені) - 120 г;

  • майонез - 40 г;

  • тушки кальмарів - 4-6 шт.;

  • гострий соус «Табаско»;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • сік лимона - 30 мл


  • Приготування
    Звільнивши тушки від нутрощів, бланшеруем їх і остуджуємо. Поки кальмари остигають, змішуємо нарізані крабові палички з креветками. З майонезу, «Табаско», сої і лимонного соку робимо легку заправку для морепродуктів. Начинка для фаршированих кальмарів готова! Залишається лише наповнити порожнини в тушках і можна пробувати.

    Кальмари фаршировані грибами і сиром


    Інгредієнти:

  • гриби - 300 г;

  • тушки кальмарів (очищені, без щупалець) - 900 г;

  • велика цибулина;

  • зубок часнику;
  • Чим фарширувати кальмари?

  • рікотта - 150 г;

  • свіжа хлібна крихта - 2 ст. ложки;

  • борошно - 30 г;

  • томатне пюре - 50 г;

  • біле вино - 30 мл;

  • листочки петрушки.


  • Приготування
    Спершу пасеруємо цибулю 3-5 хвилин і кладемо до нього розтертий в пасту зубок часнику. Через півхвилини закладаємо гриби і смажимо їх, поки надлишки вологи не випаруються. Посипаємо засмажку борошном, а потім заливаємо сумішшю вина з томатною пастою. Як тільки соус загусне, змішайте його з рікоттою і хлібної крихтою, доповніть начинку зеленню і наповніть нею кальмарів. Зафіксувавши отвір зубочисткою, посипте молюсків борошном і обсмажте у великій кількості оливкової олії до появи характерної золотисто-коричневого забарвлення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фаршировані кальмари в мультиварці
    Фаршировані кальмари в мультиварці
    Любителям морепродуктів рекомендуємо скуштувати неймовірно смачні, ніжні і апетитні фаршировані кальмари в мультиварці - це дуже смачно, а головне -
    Смачний салат з кальмарів
    Смачний салат з кальмарів
    Салат з кальмарів давно перестав бути особливим делікатесом, оскільки морепродукти давно і міцно увійшли в наше життя. Приготувати його може кожна
    Крабовий салат з кальмарами
    Крабовий салат з кальмарами
    Знаменитий салат з крабовими паличками можна готувати з додаванням безлічі інгредієнтів. І сьогодні ми поговоримо про його святковому варіанті з
    Кальмари фаршировані рисом і грибами
    Кальмари фаршировані рисом і грибами
    Любителям морепродуктів наша стаття точно припаде до душі, адже в ній піде мова про кальмарах. І сьогодні ми поговоримо про кальмарах, фаршировані
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
    Кальмари фаршировані сиром
    Кальмари фаршировані сиром
    Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших