Чим фарширувати кальмари?
Чарівні головоногі вже давно стали звичними мешканцями наших столів, більше того, рецепти їх приготування адаптувалися у відповідність з нашими кулінарними традиціями і звичним інгредієнтів. Трійці таких адаптацій і ми вирішили присвятити цю статтю.
Інгредієнти:
кальмари (без щупалець) - 500 г;
гостра ковбаска - 40 г;
відварений рис - 80 г;
яйця - 5 шт.;
жменя кедрових горішків;
зелень петрушки;
щіпка паприки і морської солі.
Приготування
«Труби» кальмарів необхідно уважно очистити від плівок також попередньо видаливши всі нутрощі. Промитих молюсків відкладаємо на час, а самі беремося за підготовку начинки. В основі останньої лежить суміш рису, ковбаси і яєць. На сухій сковороді смажимо ковбаски, чекаючи витоплювання жиру. З'єднуємо з ковбасою відварений рис і подрібнені яйця. Приправляємо начинку паприкою, подрібненою петрушкою і сіллю, а для текстури змішуємо з жменею кедрових горішків.
Тушки кальмарів часто надрізаємо впоперек, наповнюємо рисом і фіксуємо біля основи. Приготування фаршированих кальмарів полягає в їх обжарке у великій кількості оливкової олії до рум'янцю.
Інгредієнти:
крабові палички - 120 г;
креветки (відварні, очищені) - 120 г;
майонез - 40 г;
тушки кальмарів - 4-6 шт.;
гострий соус «Табаско»;
соєвий соус - 30 мл;
сік лимона - 30 мл
Приготування
Звільнивши тушки від нутрощів, бланшеруем їх і остуджуємо. Поки кальмари остигають, змішуємо нарізані крабові палички з креветками. З майонезу, «Табаско», сої і лимонного соку робимо легку заправку для морепродуктів. Начинка для фаршированих кальмарів готова! Залишається лише наповнити порожнини в тушках і можна пробувати.
Інгредієнти:
гриби - 300 г;
тушки кальмарів (очищені, без щупалець) - 900 г;
велика цибулина;
зубок часнику;
рікотта - 150 г;
свіжа хлібна крихта - 2 ст. ложки;
борошно - 30 г;
томатне пюре - 50 г;
біле вино - 30 мл;
листочки петрушки.
Приготування
Спершу пасеруємо цибулю 3-5 хвилин і кладемо до нього розтертий в пасту зубок часнику. Через півхвилини закладаємо гриби і смажимо їх, поки надлишки вологи не випаруються. Посипаємо засмажку борошном, а потім заливаємо сумішшю вина з томатною пастою. Як тільки соус загусне, змішайте його з рікоттою і хлібної крихтою, доповніть начинку зеленню і наповніть нею кальмарів. Зафіксувавши отвір зубочисткою, посипте молюсків борошном і обсмажте у великій кількості оливкової олії до появи характерної золотисто-коричневого забарвлення.
Фаршировані кальмари з рисом і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
«Труби» кальмарів необхідно уважно очистити від плівок також попередньо видаливши всі нутрощі. Промитих молюсків відкладаємо на час, а самі беремося за підготовку начинки. В основі останньої лежить суміш рису, ковбаси і яєць. На сухій сковороді смажимо ковбаски, чекаючи витоплювання жиру. З'єднуємо з ковбасою відварений рис і подрібнені яйця. Приправляємо начинку паприкою, подрібненою петрушкою і сіллю, а для текстури змішуємо з жменею кедрових горішків.
Тушки кальмарів часто надрізаємо впоперек, наповнюємо рисом і фіксуємо біля основи. Приготування фаршированих кальмарів полягає в їх обжарке у великій кількості оливкової олії до рум'янцю.
Кальмари фаршировані крабовими паличками і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Звільнивши тушки від нутрощів, бланшеруем їх і остуджуємо. Поки кальмари остигають, змішуємо нарізані крабові палички з креветками. З майонезу, «Табаско», сої і лимонного соку робимо легку заправку для морепродуктів. Начинка для фаршированих кальмарів готова! Залишається лише наповнити порожнини в тушках і можна пробувати.
Кальмари фаршировані грибами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спершу пасеруємо цибулю 3-5 хвилин і кладемо до нього розтертий в пасту зубок часнику. Через півхвилини закладаємо гриби і смажимо їх, поки надлишки вологи не випаруються. Посипаємо засмажку борошном, а потім заливаємо сумішшю вина з томатною пастою. Як тільки соус загусне, змішайте його з рікоттою і хлібної крихтою, доповніть начинку зеленню і наповніть нею кальмарів. Зафіксувавши отвір зубочисткою, посипте молюсків борошном і обсмажте у великій кількості оливкової олії до появи характерної золотисто-коричневого забарвлення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані кальмари в мультиварці
Любителям морепродуктів рекомендуємо скуштувати неймовірно смачні, ніжні і апетитні фаршировані кальмари в мультиварці - це дуже смачно, а головне -
Смачний салат з кальмарів
Салат з кальмарів давно перестав бути особливим делікатесом, оскільки морепродукти давно і міцно увійшли в наше життя. Приготувати його може кожна
Крабовий салат з кальмарами
Знаменитий салат з крабовими паличками можна готувати з додаванням безлічі інгредієнтів. І сьогодні ми поговоримо про його святковому варіанті з
Кальмари фаршировані рисом і грибами
Любителям морепродуктів наша стаття точно припаде до душі, адже в ній піде мова про кальмарах. І сьогодні ми поговоримо про кальмарах, фаршировані
Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших