Чарівні головоногі вже давно стали звичними мешканцями наших столів, більше того, рецепти їх приготування адаптувалися у відповідність з нашими кулінарними традиціями і звичним інгредієнтів. Трійці таких адаптацій і ми вирішили присвятити цю статтю.
Фаршировані кальмари з рисом і яйцем
Інгредієнти: кальмари (без щупалець) - 500 г; гостра ковбаска - 40 г; відварений рис - 80 г; яйця - 5 шт.; жменя кедрових горішків; зелень петрушки; щіпка паприки і морської солі. Приготування «Труби» кальмарів необхідно уважно очистити від плівок також попередньо видаливши всі нутрощі. Промитих молюсків відкладаємо на час, а самі беремося за підготовку начинки. В основі останньої лежить суміш рису, ковбаси і яєць. На сухій сковороді смажимо ковбаски, чекаючи витоплювання жиру. З'єднуємо з ковбасою відварений рис і подрібнені яйця. Приправляємо начинку паприкою, подрібненою петрушкою і сіллю, а для текстури змішуємо з жменею кедрових горішків.
Тушки кальмарів часто надрізаємо впоперек, наповнюємо рисом і фіксуємо біля основи. Приготування фаршированих кальмарів полягає в їх обжарке у великій кількості оливкової олії до рум'янцю.
Кальмари фаршировані крабовими паличками і креветками
Інгредієнти: крабові палички - 120 г; креветки (відварні, очищені) - 120 г; майонез - 40 г; тушки кальмарів - 4-6 шт.; гострий соус «Табаско»; соєвий соус - 30 мл; сік лимона - 30 мл Приготування Звільнивши тушки від нутрощів, бланшеруем їх і остуджуємо. Поки кальмари остигають, змішуємо нарізані крабові палички з креветками. З майонезу, «Табаско», сої і лимонного соку робимо легку заправку для морепродуктів. Начинка для фаршированих кальмарів готова! Залишається лише наповнити порожнини в тушках і можна пробувати.
Кальмари фаршировані грибами і сиром
Інгредієнти: гриби - 300 г; тушки кальмарів (очищені, без щупалець) - 900 г; велика цибулина; зубок часнику; рікотта - 150 г; свіжа хлібна крихта - 2 ст. ложки; борошно - 30 г; томатне пюре - 50 г; біле вино - 30 мл; листочки петрушки. Приготування Спершу пасеруємо цибулю 3-5 хвилин і кладемо до нього розтертий в пасту зубок часнику. Через півхвилини закладаємо гриби і смажимо їх, поки надлишки вологи не випаруються. Посипаємо засмажку борошном, а потім заливаємо сумішшю вина з томатною пастою. Як тільки соус загусне, змішайте його з рікоттою і хлібної крихтою, доповніть начинку зеленню і наповніть нею кальмарів. Зафіксувавши отвір зубочисткою, посипте молюсків борошном і обсмажте у великій кількості оливкової олії до появи характерної золотисто-коричневого забарвлення.