Вернуться назад Распечатать

Чим фарширувати кальмари?

Чим фарширувати кальмари?
Чарівні головоногі вже давно стали звичними мешканцями наших столів, більше того, рецепти їх приготування адаптувалися у відповідність з нашими кулінарними традиціями і звичним інгредієнтів. Трійці таких адаптацій і ми вирішили присвятити цю статтю.

Фаршировані кальмари з рисом і яйцем


Інгредієнти:

  • кальмари (без щупалець) - 500 г;

  • гостра ковбаска - 40 г;

  • відварений рис - 80 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • жменя кедрових горішків;

  • зелень петрушки;

  • щіпка паприки і морської солі.


  • Приготування
    «Труби» кальмарів необхідно уважно очистити від плівок також попередньо видаливши всі нутрощі. Промитих молюсків відкладаємо на час, а самі беремося за підготовку начинки. В основі останньої лежить суміш рису, ковбаси і яєць. На сухій сковороді смажимо ковбаски, чекаючи витоплювання жиру. З'єднуємо з ковбасою відварений рис і подрібнені яйця. Приправляємо начинку паприкою, подрібненою петрушкою і сіллю, а для текстури змішуємо з жменею кедрових горішків.
    Тушки кальмарів часто надрізаємо впоперек, наповнюємо рисом і фіксуємо біля основи. Приготування фаршированих кальмарів полягає в їх обжарке у великій кількості оливкової олії до рум'янцю.

    Кальмари фаршировані крабовими паличками і креветками


    Інгредієнти:

  • крабові палички - 120 г;

  • креветки (відварні, очищені) - 120 г;

  • майонез - 40 г;

  • тушки кальмарів - 4-6 шт.;

  • гострий соус «Табаско»;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • сік лимона - 30 мл


  • Приготування
    Звільнивши тушки від нутрощів, бланшеруем їх і остуджуємо. Поки кальмари остигають, змішуємо нарізані крабові палички з креветками. З майонезу, «Табаско», сої і лимонного соку робимо легку заправку для морепродуктів. Начинка для фаршированих кальмарів готова! Залишається лише наповнити порожнини в тушках і можна пробувати.

    Кальмари фаршировані грибами і сиром


    Інгредієнти:

  • гриби - 300 г;

  • тушки кальмарів (очищені, без щупалець) - 900 г;

  • велика цибулина;

  • зубок часнику;
  • Чим фарширувати кальмари?

  • рікотта - 150 г;

  • свіжа хлібна крихта - 2 ст. ложки;

  • борошно - 30 г;

  • томатне пюре - 50 г;

  • біле вино - 30 мл;

  • листочки петрушки.


  • Приготування
    Спершу пасеруємо цибулю 3-5 хвилин і кладемо до нього розтертий в пасту зубок часнику. Через півхвилини закладаємо гриби і смажимо їх, поки надлишки вологи не випаруються. Посипаємо засмажку борошном, а потім заливаємо сумішшю вина з томатною пастою. Як тільки соус загусне, змішайте його з рікоттою і хлібної крихтою, доповніть начинку зеленню і наповніть нею кальмарів. Зафіксувавши отвір зубочисткою, посипте молюсків борошном і обсмажте у великій кількості оливкової олії до появи характерної золотисто-коричневого забарвлення.