» » Смачний омлет на сковороді

Смачний омлет на сковороді

Смачний омлет на сковороді
Один з головних секретів приготування омлету на сковороді – слабкий жар і рівномірне прогрівання, що дозволяють яйцям піднятися і просмажиться доверху. Про всі секрети і рецепти ідеального сніданку з яєць ми поговоримо далі.

Як приготувати смачний пишний омлет на сковороді?


Незважаючи на те, що самі яєчні білки після збивання стають досить потужною піднімальною силою, пишного омлету з одних яєць у вас не вийде. Домогтися дійсно приголомшливої висоти можна за допомогою вершків та інших жирних молочних і кисломолочних продуктів, а також борошна, яка убезпечить омлет від опадання.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 45 мл;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • херес - 15 мл;

  • гриби - 200 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • молоко - 140 мл;

  • вершки - 140 мл;

  • борошно - 35 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    На розігрітій оливковій олії спасеруйте гриби до повного випаровування вологи, додайте часник і херес, а через хвилину покладіть шматочок вершкового масла і посипте все борошном. Як тільки борошно покриє всі грибні шматочки, починайте вливати молоко, постійно помішуючи. Збийте яєчні жовтки з вершками і додати до грибного соусу на сковороді. Білки перетворити в піну, збивши з дрібкою мускатного горіха. Додати білкову піну на сковороду, обережно перемішайте і накрийте кришкою, збавивши вогонь до мінімуму. Тепер залишається дочекатися моменту, коли верхівка омлету повністю схопиться і можна буде подавати.

    Омлет з брокколі на сковороді


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • томати - 160 г;

  • брокколі - 60 г;

  • солодкий перець - 60 г;

  • паприка - 5 г;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    На краплі оливкової олії спасеруйте півкільця цибулі з соломкою солодкого перцю і суцвіттями брокколі. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, додайте до них томати і дочекайтеся, поки всі інгредієнти остаточно розм'якнуть. Посипте вміст сковороди паприкою.
    Розділіть яйця і збийте жовтки з 15 мл води. Білки яєць перетворіть в густою піну і з'єднайте з жовтками. Перелийте яйця на сковороду до овочів, перемішайте і накрийте посуд. Через 3 хвилини поверніть омлет навпіл і обсмажте на кожній стороні ще по парі хвилин.

    Як готувати омлет з молоком на сковороді?


    Молоко дає яйцям можливість не тільки піднятися трішки сильніше, але і залишатися ніжними і повітряними, завдяки чому страва буквально тане в роті.
    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 25 мл;

  • тертий сир - 15 г;

  • вершкове масло - 5 р.


  • Приготування
    Яєчні жовтки збийте з молоком і сіллю дочиста. Білки вилийте в суху миску і спіньте з дрібкою солі. Поступово додаючи по столовій ложці білкової піни до жовтків, приготуйте пишну омлетну суміш. Розтопіть трохи олії на сковороді і вилити омлетну суміш поверх. Через пару хвилин посипте поверхню омлету сиром і продовжуйте готування аналогічний період часу.

    Смачний омлет на кефірі на сковороді


    Шматочки шинки і сиру, обгорнені пишним омлетом на кефірі, – прекрасний експрес-сніданок, який можна урізноманітнити будь-якими добавками.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 5 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • кефір - 35 мл;
  • Смачний омлет на сковороді

  • куряча шинка - 3 скибочки;

  • тертий пармезан - 40 р.


  • Приготування
    На маленькій сковороді розтопіть вершкове масло. Яйця збийте з кефіром і пучкою солі, можна додати трохи сушених трав на даному етапі. Вилийте яєчну суміш на сковороду і обсмажте пару хвилин. Шинку довільно наріжте і розкладіть по поверхні омлету. Зверху висипте сир і складіть омлет навпіл. Обсмажте ще по хвилині з кожної сторони, щоб середина омлету схопилася, а потім подавайте зі свіжою зеленню, салатом і хлібом.
    Додав: admin | 5-07-2015, 22:53
    Переглядів: 403