Смачний омлет на сковороді
Один з головних секретів приготування омлету на сковороді – слабкий жар і рівномірне прогрівання, що дозволяють яйцям піднятися і просмажиться доверху. Про всі секрети і рецепти ідеального сніданку з яєць ми поговоримо далі.
Незважаючи на те, що самі яєчні білки після збивання стають досить потужною піднімальною силою, пишного омлету з одних яєць у вас не вийде. Домогтися дійсно приголомшливої висоти можна за допомогою вершків та інших жирних молочних і кисломолочних продуктів, а також борошна, яка убезпечить омлет від опадання.
Інгредієнти:
оливкова олія - 45 мл;
часникові зубки - 4 шт.;
херес - 15 мл;
гриби - 200 г;
вершкове масло - 35 г;
молоко - 140 мл;
вершки - 140 мл;
борошно - 35 г;
яйця - 5 шт.;
щіпка мускатного горіха.
Приготування
На розігрітій оливковій олії спасеруйте гриби до повного випаровування вологи, додайте часник і херес, а через хвилину покладіть шматочок вершкового масла і посипте все борошном. Як тільки борошно покриє всі грибні шматочки, починайте вливати молоко, постійно помішуючи. Збийте яєчні жовтки з вершками і додати до грибного соусу на сковороді. Білки перетворити в піну, збивши з дрібкою мускатного горіха. Додати білкову піну на сковороду, обережно перемішайте і накрийте кришкою, збавивши вогонь до мінімуму. Тепер залишається дочекатися моменту, коли верхівка омлету повністю схопиться і можна буде подавати.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 80 г;
томати - 160 г;
брокколі - 60 г;
солодкий перець - 60 г;
паприка - 5 г;
яйця - 3 шт.
Приготування
На краплі оливкової олії спасеруйте півкільця цибулі з соломкою солодкого перцю і суцвіттями брокколі. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, додайте до них томати і дочекайтеся, поки всі інгредієнти остаточно розм'якнуть. Посипте вміст сковороди паприкою.
Розділіть яйця і збийте жовтки з 15 мл води. Білки яєць перетворіть в густою піну і з'єднайте з жовтками. Перелийте яйця на сковороду до овочів, перемішайте і накрийте посуд. Через 3 хвилини поверніть омлет навпіл і обсмажте на кожній стороні ще по парі хвилин.
Молоко дає яйцям можливість не тільки піднятися трішки сильніше, але і залишатися ніжними і повітряними, завдяки чому страва буквально тане в роті.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
молоко - 25 мл;
тертий сир - 15 г;
вершкове масло - 5 р.
Приготування
Яєчні жовтки збийте з молоком і сіллю дочиста. Білки вилийте в суху миску і спіньте з дрібкою солі. Поступово додаючи по столовій ложці білкової піни до жовтків, приготуйте пишну омлетну суміш. Розтопіть трохи олії на сковороді і вилити омлетну суміш поверх. Через пару хвилин посипте поверхню омлету сиром і продовжуйте готування аналогічний період часу.
Шматочки шинки і сиру, обгорнені пишним омлетом на кефірі, – прекрасний експрес-сніданок, який можна урізноманітнити будь-якими добавками.
Інгредієнти:
вершкове масло - 5 г;
яйця - 3 шт.;
кефір - 35 мл;
куряча шинка - 3 скибочки;
тертий пармезан - 40 р.
Приготування
На маленькій сковороді розтопіть вершкове масло. Яйця збийте з кефіром і пучкою солі, можна додати трохи сушених трав на даному етапі. Вилийте яєчну суміш на сковороду і обсмажте пару хвилин. Шинку довільно наріжте і розкладіть по поверхні омлету. Зверху висипте сир і складіть омлет навпіл. Обсмажте ще по хвилині з кожної сторони, щоб середина омлету схопилася, а потім подавайте зі свіжою зеленню, салатом і хлібом.
Як приготувати смачний пишний омлет на сковороді?
Незважаючи на те, що самі яєчні білки після збивання стають досить потужною піднімальною силою, пишного омлету з одних яєць у вас не вийде. Домогтися дійсно приголомшливої висоти можна за допомогою вершків та інших жирних молочних і кисломолочних продуктів, а також борошна, яка убезпечить омлет від опадання.
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітій оливковій олії спасеруйте гриби до повного випаровування вологи, додайте часник і херес, а через хвилину покладіть шматочок вершкового масла і посипте все борошном. Як тільки борошно покриє всі грибні шматочки, починайте вливати молоко, постійно помішуючи. Збийте яєчні жовтки з вершками і додати до грибного соусу на сковороді. Білки перетворити в піну, збивши з дрібкою мускатного горіха. Додати білкову піну на сковороду, обережно перемішайте і накрийте кришкою, збавивши вогонь до мінімуму. Тепер залишається дочекатися моменту, коли верхівка омлету повністю схопиться і можна буде подавати.
Омлет з брокколі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
На краплі оливкової олії спасеруйте півкільця цибулі з соломкою солодкого перцю і суцвіттями брокколі. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, додайте до них томати і дочекайтеся, поки всі інгредієнти остаточно розм'якнуть. Посипте вміст сковороди паприкою.
Розділіть яйця і збийте жовтки з 15 мл води. Білки яєць перетворіть в густою піну і з'єднайте з жовтками. Перелийте яйця на сковороду до овочів, перемішайте і накрийте посуд. Через 3 хвилини поверніть омлет навпіл і обсмажте на кожній стороні ще по парі хвилин.
Як готувати омлет з молоком на сковороді?
Молоко дає яйцям можливість не тільки піднятися трішки сильніше, але і залишатися ніжними і повітряними, завдяки чому страва буквально тане в роті.
Інгредієнти:
Приготування
Яєчні жовтки збийте з молоком і сіллю дочиста. Білки вилийте в суху миску і спіньте з дрібкою солі. Поступово додаючи по столовій ложці білкової піни до жовтків, приготуйте пишну омлетну суміш. Розтопіть трохи олії на сковороді і вилити омлетну суміш поверх. Через пару хвилин посипте поверхню омлету сиром і продовжуйте готування аналогічний період часу.
Смачний омлет на кефірі на сковороді
Шматочки шинки і сиру, обгорнені пишним омлетом на кефірі, – прекрасний експрес-сніданок, який можна урізноманітнити будь-якими добавками.
Інгредієнти:
Приготування
На маленькій сковороді розтопіть вершкове масло. Яйця збийте з кефіром і пучкою солі, можна додати трохи сушених трав на даному етапі. Вилийте яєчну суміш на сковороду і обсмажте пару хвилин. Шинку довільно наріжте і розкладіть по поверхні омлету. Зверху висипте сир і складіть омлет навпіл. Обсмажте ще по хвилині з кожної сторони, щоб середина омлету схопилася, а потім подавайте зі свіжою зеленню, салатом і хлібом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Омлет з сиром - рецепт
Омлет - традиційне блюдо для сніданку. Готувати його просто, швидко, а на смак воно просто чудово. Головні інгредієнти омлету яйця і сир, все інше
Як зробити омлет на сковороді?
Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім
Омлет з молоком
Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
Омлет з начинкою
Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
Омлет без молока
Якщо ви вирішили зробити омлет на сніданок, але молока під рукою не виявилося, не біда, його можна замінити іншим кисломолочним продуктом або взагалі
Як приготувати омлет в мікрохвильовці?
Якщо ви з якихось причин не їсте смажене, але обожнюєте омлет, приготуйте його в мікрохвильовій печі. Це навіть простіше, ніж класичний варіант. Ми