Один з головних секретів приготування омлету на сковороді – слабкий жар і рівномірне прогрівання, що дозволяють яйцям піднятися і просмажиться доверху. Про всі секрети і рецепти ідеального сніданку з яєць ми поговоримо далі.
Як приготувати смачний пишний омлет на сковороді?
Незважаючи на те, що самі яєчні білки після збивання стають досить потужною піднімальною силою, пишного омлету з одних яєць у вас не вийде. Домогтися дійсно приголомшливої висоти можна за допомогою вершків та інших жирних молочних і кисломолочних продуктів, а також борошна, яка убезпечить омлет від опадання.
Інгредієнти: оливкова олія - 45 мл; часникові зубки - 4 шт.; херес - 15 мл; гриби - 200 г; вершкове масло - 35 г; молоко - 140 мл; вершки - 140 мл; борошно - 35 г; яйця - 5 шт.; щіпка мускатного горіха. Приготування На розігрітій оливковій олії спасеруйте гриби до повного випаровування вологи, додайте часник і херес, а через хвилину покладіть шматочок вершкового масла і посипте все борошном. Як тільки борошно покриє всі грибні шматочки, починайте вливати молоко, постійно помішуючи. Збийте яєчні жовтки з вершками і додати до грибного соусу на сковороді. Білки перетворити в піну, збивши з дрібкою мускатного горіха. Додати білкову піну на сковороду, обережно перемішайте і накрийте кришкою, збавивши вогонь до мінімуму. Тепер залишається дочекатися моменту, коли верхівка омлету повністю схопиться і можна буде подавати.
Омлет з брокколі на сковороді
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 80 г; томати - 160 г; брокколі - 60 г; солодкий перець - 60 г; паприка - 5 г; яйця - 3 шт. Приготування На краплі оливкової олії спасеруйте півкільця цибулі з соломкою солодкого перцю і суцвіттями брокколі. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, додайте до них томати і дочекайтеся, поки всі інгредієнти остаточно розм'якнуть. Посипте вміст сковороди паприкою.
Розділіть яйця і збийте жовтки з 15 мл води. Білки яєць перетворіть в густою піну і з'єднайте з жовтками. Перелийте яйця на сковороду до овочів, перемішайте і накрийте посуд. Через 3 хвилини поверніть омлет навпіл і обсмажте на кожній стороні ще по парі хвилин.
Як готувати омлет з молоком на сковороді?
Молоко дає яйцям можливість не тільки піднятися трішки сильніше, але і залишатися ніжними і повітряними, завдяки чому страва буквально тане в роті.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; молоко - 25 мл; тертий сир - 15 г; вершкове масло - 5 р. Приготування Яєчні жовтки збийте з молоком і сіллю дочиста. Білки вилийте в суху миску і спіньте з дрібкою солі. Поступово додаючи по столовій ложці білкової піни до жовтків, приготуйте пишну омлетну суміш. Розтопіть трохи олії на сковороді і вилити омлетну суміш поверх. Через пару хвилин посипте поверхню омлету сиром і продовжуйте готування аналогічний період часу.
Смачний омлет на кефірі на сковороді
Шматочки шинки і сиру, обгорнені пишним омлетом на кефірі, – прекрасний експрес-сніданок, який можна урізноманітнити будь-якими добавками.
Інгредієнти: вершкове масло - 5 г; яйця - 3 шт.; кефір - 35 мл; куряча шинка - 3 скибочки; тертий пармезан - 40 р. Приготування На маленькій сковороді розтопіть вершкове масло. Яйця збийте з кефіром і пучкою солі, можна додати трохи сушених трав на даному етапі. Вилийте яєчну суміш на сковороду і обсмажте пару хвилин. Шинку довільно наріжте і розкладіть по поверхні омлету. Зверху висипте сир і складіть омлет навпіл. Обсмажте ще по хвилині з кожної сторони, щоб середина омлету схопилася, а потім подавайте зі свіжою зеленню, салатом і хлібом.