Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати омлет в мікрохвильовці?

Як приготувати омлет в мікрохвильовці?

19-01-2015, 13:23
627
Як приготувати омлет в мікрохвильовці?
Омлет - один з найпопулярніших в світі варіантів сніданку або ланчу, втім, на обід або вечерю теж можна приготувати це смачне і корисне блюдо. У чому секрет цієї, здавалося б, звичайної їжі? По-перше, омлет - це просто, не потрібно виробляти складних маніпуляцій, не знадобиться побутова техніка екстра-класу або спеціальні пристосування. По-друге, омлет - це швидко, готується страва за лічені хвилини, дозволяючи економити час і сили, його можна приготувати між справами, не потрібно перебувати на кухні увесь час, поки готується їжа. По-третє, омлет - страва з безліччю смаків, залежно від наповнювачів можна приготувати омлет з м'ясом, рибою, ковбасами та морепродуктами, овочами і грибами. По-четверте, омлет - це дешево, для його приготування не потрібно шукати дорогі екзотичні продукти, готується страва буквально з того, що було під рукою. Нарешті, омлет - це поживне, ситне блюдо, проте в його складі мало жирів і вуглеводів, більше білків, що дуже добре як для зростаючих організмів, так і для тих, хто займається важкою фізичною роботою.
Якщо вам не можна смажене
Отже, омлет - чудове блюдо, однак що робити тим, кому смажена їжа з ряду причин протипоказана? Вихід - омлет в мікрохвильовці! В мікрохвильовій печі, як відомо, продукти готуються зовсім за іншим принципом, тому омлет, приготовлений в мікрохвильовці, буде, швидше, печеним, а не смаженим.
Пишний омлет в мікрохвильовці приготувати просто, однак будьте уважні. Яйця і молоко не повинні бути холодними. Форму теж краще трохи підігріти, щоб вона була хоча б кімнатної температури. В омлет не варто додавати соду або розпушувач - це позначиться на його смакових якостях. Щоб приготувати пишний омлет в мікрохвильовці, візьміть 2 яйця і для початку відокремте білок від жовтка. У мисочці збийте білки з дрібкою солі до утворення стійкої піни. Жовтки збийте окремо, відразу додайте всі спеції, які хочете: мелений чорний перець, сушену зелень, каррі або паприку. Обережно з'єднайте білки з жовтками, влийте 100 мл молока і перемішайте до однорідності. Форму для мікрохвильової печі добре змастіть вершковим маслом і влийте в неї молочно-яєчну суміш. Омлет готується за кілька хвилин (залежить від мікрохвильової печі). Пишний, ніжний омлет з мікрохвильовки стане улюбленим сніданком.
Білки окремо
Можна приготувати білковий омлет в мікрохвильовці - таке блюдо виходить більш легким і ніжним на смак, воно сподобається тим, хто віддає перевагу легкі сніданки. Для приготування білкового омлету візьміть 6 яєць, відокремте білки від жовтків. Жовтки можна підсмажити окремо або використовувати для змазування випічки або приготувати здобне тісто. Білки підсолити, додайте трохи меленого коріандру і збивайте до міцної піни, потім тонкою цівкою влийте 100 мл молока, не припиняючи збивати. Вилийте отриману суміш у заздалегідь підготовлену форму (не забудьте злегка змастити її олією) і випікайте. Білковий омлет в мікрохвильовці можна приготувати з сиром або дрібно нарізаною зеленню: кропом, петрушкою, базиліком, кінзою, цибулею і навіть часником. Пікантний смак такого омлету здивує і порадує всю сім'ю.
Сніданок для дитини
Як приготувати омлет в мікрохвильовці?
Багато діти вередують вранці, не хочуть снідати. Приготування омлету в мікрохвильовці дозволить відвернути малюка, зацікавити його. Розповідайте йому історії про продукти, просіть допомогти - подати вилку або віночок, дозвольте йому поставити форму в мікрохвильовку. Малюк буде задоволений і з задоволенням з'їсть на сніданок дитячий омлет. У мікрохвильовій печі можна приготувати різні варіанти омлету для малюка: звичайний омлет з молоком, омлет з сиром або сиром, ягодами або варенням, навіть шоколадний омлет! Для шоколадного омлету просто додайте замість молока зварене заздалегідь какао або гарячий шоколад.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити омлет на сковороді?
Як зробити омлет на сковороді?
Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім
Фарширований омлет
Фарширований омлет
Омлет - блюдо, яке знайоме багатьом. А чи знаєте ви, що його можна урізноманітнити і подати на сніданок оригінальним способом? І сьогодні ми
Омлет з начинкою
Омлет з начинкою
Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
Омлет без молока
Омлет без молока
Якщо ви вирішили зробити омлет на сніданок, але молока під рукою не виявилося, не біда, його можна замінити іншим кисломолочним продуктом або взагалі
Дитячий омлет
Дитячий омлет
Омлет - це смачне і корисне блюдо на сніданок, яке обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і корисно приготувати його для дітей.
Омлет в мультиварці - рецепт
Омлет в мультиварці - рецепт
Омлет - це швидкий сніданок, зручний і корисний обід вечеря. Універсальність цієї страви зробила його главою серед усіх страв з яєць на наших столах.