
Омлет - один з найпопулярніших в світі варіантів сніданку або ланчу, втім, на обід або вечерю теж можна приготувати це смачне і корисне блюдо. У чому секрет цієї, здавалося б, звичайної їжі? По-перше, омлет - це просто, не потрібно виробляти складних маніпуляцій, не знадобиться побутова техніка екстра-класу або спеціальні пристосування. По-друге, омлет - це швидко, готується страва за лічені хвилини, дозволяючи економити час і сили, його можна приготувати між справами, не потрібно перебувати на кухні увесь час, поки готується їжа. По-третє, омлет - страва з безліччю смаків, залежно від наповнювачів можна приготувати омлет з м'ясом, рибою, ковбасами та морепродуктами, овочами і грибами. По-четверте, омлет - це дешево, для його приготування не потрібно шукати дорогі екзотичні продукти, готується страва буквально з того, що було під рукою. Нарешті, омлет - це поживне, ситне блюдо, проте в його складі мало жирів і вуглеводів, більше білків, що дуже добре як для зростаючих організмів, так і для тих, хто займається важкою фізичною роботою.
Якщо вам не можна смажене Отже, омлет - чудове блюдо, однак що робити тим, кому смажена їжа з ряду причин протипоказана? Вихід - омлет в мікрохвильовці! В мікрохвильовій печі, як відомо, продукти готуються зовсім за іншим принципом, тому омлет, приготовлений в мікрохвильовці, буде, швидше, печеним, а не смаженим.
Пишний омлет в мікрохвильовці приготувати просто, однак будьте уважні. Яйця і молоко не повинні бути холодними. Форму теж краще трохи підігріти, щоб вона була хоча б кімнатної температури. В омлет не варто додавати соду або розпушувач - це позначиться на його смакових якостях. Щоб приготувати пишний омлет в мікрохвильовці, візьміть 2 яйця і для початку відокремте білок від жовтка. У мисочці збийте білки з дрібкою солі до утворення стійкої піни. Жовтки збийте окремо, відразу додайте всі спеції, які хочете: мелений чорний перець, сушену зелень, каррі або паприку. Обережно з'єднайте білки з жовтками, влийте 100 мл молока і перемішайте до однорідності. Форму для мікрохвильової печі добре змастіть вершковим маслом і влийте в неї молочно-яєчну суміш. Омлет готується за кілька хвилин (залежить від мікрохвильової печі). Пишний, ніжний омлет з мікрохвильовки стане улюбленим сніданком.
Білки окремо Можна приготувати білковий омлет в мікрохвильовці - таке блюдо виходить більш легким і ніжним на смак, воно сподобається тим, хто віддає перевагу легкі сніданки. Для приготування білкового омлету візьміть 6 яєць, відокремте білки від жовтків. Жовтки можна підсмажити окремо або використовувати для змазування випічки або приготувати здобне тісто. Білки підсолити, додайте трохи меленого коріандру і збивайте до міцної піни, потім тонкою цівкою влийте 100 мл молока, не припиняючи збивати. Вилийте отриману суміш у заздалегідь підготовлену форму (не забудьте злегка змастити її олією) і випікайте. Білковий омлет в мікрохвильовці можна приготувати з сиром або дрібно нарізаною зеленню: кропом, петрушкою, базиліком, кінзою, цибулею і навіть часником. Пікантний смак такого омлету здивує і порадує всю сім'ю.
Сніданок для дитини Багато діти вередують вранці, не хочуть снідати. Приготування омлету в мікрохвильовці дозволить відвернути малюка, зацікавити його. Розповідайте йому історії про продукти, просіть допомогти - подати вилку або віночок, дозвольте йому поставити форму в мікрохвильовку. Малюк буде задоволений і з задоволенням з'їсть на сніданок дитячий омлет. У мікрохвильовій печі можна приготувати різні варіанти омлету для малюка: звичайний омлет з молоком, омлет з сиром або сиром, ягодами або варенням, навіть шоколадний омлет! Для шоколадного омлету просто додайте замість молока зварене заздалегідь какао або гарячий шоколад.