Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як чистити корюшка?

Як чистити корюшка?

16-03-2015, 19:00
810
Як чистити корюшка?
Корюшка - зовні непримітна дрібна рибка, має дві чудові особливості: незвичайний запах, що нагадує аромат свежеразрезанного огірка, і чудовий смак. М'ясо корюшки містить дуже корисні для людини речовини: мікроелементи (магній, калій, кальцій, фосфор, залізо, фтор) та вітамін РР. Медики рекомендують вживати рибку з метою профілактики остеопорозу прямо з кісточками, які при правильній смаженні стають досить м'якими і добре засвоюються організмом. Незважаючи на те, що корюшка - жирна риба, вона рекомендована до використання в дитячому і дієтичному харчуванні, так як багата поліненасиченими кислотами, які витрачаються на енергію і беруть участь у створенні нових клітин організму.

Як почистити корюшка?


Кулінари, яким вперше довелося готувати рибку, задаються питанням, чи треба чистити корюшка? Корюшка можна перед кулінарною обробкою не чистити. Просто вимити в проточній воді, яка позбавить від дрібних лусочок майже повністю. Прихильники цього методу обробки риби вважають, що якщо корюшка під час нересту не харчується (а її відлов відбувається саме під час цього процесу), то всередині вона теж чистий. Багато хто знають, як важливо чистити річкову рибу, наприклад, окуня , тому що ця риба часто буває заражена остопирхозом.
Якщо ви ствердно відповіли на питання, чистять чи корюшка? - то вам знадобляться наші рекомендації, як правильно чистити корюшка.
Перший спосіб (при цьому рибка залишається з головою) - тримаючи рибку за хвіст під струменем води, проведіть гострим ножем від хвоста до голови. Далі зробіть надріз на черевці. Акуратно вийміть нутрощі з рибки і промийте водою. До речі, замість ножа, цілком можна використовувати дрібну тертку, її застосування прискорить процес чищення.
Другий спосіб (нутрощі видаляються разом з головою) - очистивши корюшка від луски, використовуючи кухонні ножиці, зробіть глибокий надріз на хребті, зламавши хребетную кістка. Відірвіть голову і разом з нею потягніть всі внутрішні органи рибки. Якщо в корюшке виявляється ікра або молочко, їх промиваєте, - потім зажарите разом з рибою. Сполосніть рибу, і можете приступати безпосередньо до готування.

Смажена корюшка


Інгредієнти:

  • корюшка - 1 кг;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • трохи солі;

  • рослинна олія для смаження (краще звичайне - нерафіновану з вираженим соняшниковою запахом).


  • Приготування
    Незважаючи на те, що за розмірами невелика рибка, м'ясо в неї жирне, тому способів приготування досить багато. Найчастіше корюшка смажать. Для цього почищену корюшка розкладіть на паперовому або бавовняна рушник, щоб воно увібрало зайву вологу, і рибка не розвалювалася при готуванні. Обваляйте кожну рибку в паніровці: пшеничного борошні, змішаної з сіллю. Розжаримо соняшникову олію на сковороді, обережно поштучно викладайте корюшка і обсмажте до утворення рум'яної хрусткої скоринки з обох сторін.

    Маринована корюшка


    Інгредієнти:

  • корюшка - 2 кг;

  • вода - 1 склянка;

  • оцет 6% - 50 мл;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • перець - кілька горошин;

  • коріандр - пучку.


  • Приготування
    Як чистити корюшка?

    Дуже смачна маринована корюшка! Приготуйте спеціальну панірування: панірувальні сухарі змішайте з сіллю і перцем. Рибку обваляйте в паніровці, обсмажте. Обсмажену рибу покладіть в посуд (глиняний або емальований), перекладаючи ріпчастою цибулею, нарізаною півкільцями, посипте запашним перцем, коріандром. Якщо вам по душі гвоздиковий присмак, додайте пару нирок гвоздики.
    Тепер справа за маринадом. Закип'ятіть воду, додавши за смаком розведений оцет, сіль і цукор. Приготовленим маринадом залийте рибку, щоб він накрив корюшка з верхом. Прикрийте посуд кришкою. Через кілька годин маринована корюшка готова. Це прекрасна закуска під пиво!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована скумбрія з цибулею
    Маринована скумбрія з цибулею
    Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього
    Як чистити окуня?
    Як чистити окуня?
    Багато господинь вважають за краще не зв'язуватися з окунями, оскільки знають, скільки мороки тягне за собою очищення цієї, без сумніву смачною,
    Як чистити камбалу?
    Як чистити камбалу?
    Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.
    Як сушити рибу?
    Як сушити рибу?
    Якщо ваш рибалка приніс додому настільки великий улов, що з'їсти його швидко, просто не вийде, ні в якому разі не давайте працям прірву - засушіть
    Як правильно чистити камбалу?
    Як правильно чистити камбалу?
    Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
    Як солити чехоню?
    Як солити чехоню?
    Якщо ви коли-небудь пробували солону чехоня, то навряд чи вже забудете чудовий смак цієї рибки. Багато хто задається питанням, а як же посолити