Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як солити ікру?

16-03-2015, 18:42
1 803
Як солити ікру?
Якщо ви любитель і цінитель справжньої ікри, то можна купити її в магазині, але куди краще і смачніше буде, якщо посолити її в домашніх умовах. В принципі тут немає нічого складного, але результат буде приголомшливий. Отже, давайте розглянемо, як правильно солити ікру.
Як солити ікру лосося?
Інгредієнти:

  • ікра лосося;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Беремо марлицу, складають її в декілька шарів і робимо щось на кшталт «рукави». Потім викладаємо туди ікру і промиваємо її під невеликий струменем холодної водички, обертаючи ікру по всій довжині рукава. Після такої промивки всі плівочки залишаться всередині, і у вас буде готова до засолюванні чистий ікра.
    Тепер давайте приготуємо сольовий розчин, який називається тузлук. У воді розчиняємо сіль та цукровий пісочок, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім отриманий розчин охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо їм підготовлені ікринки. Також ви можете скласти ікру в марлицу, зав'язати її, просто опустити в тузлук і залишити на 1 годину. Через годину відкидаємо ікру на друшляк, зливаємо розчин і ретельно промиваємо її проточною водою. Таку червону ікру не можна довго зберігати, а краще всього використати її протягом 2 днів після приготування. До речі, її можна заморозити і діставати у міру потреби.
    Як солити щучу ікру?
    Інгредієнти:

  • ікра щуки - 300 г;

  • окріп - 05 л;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Ікру акуратно виймаємо з риби і поміщаємо в мисочку з кип'яченою гарячою водою. Тепер беремо в руки вилочку і починаємо вспаривать акуратно ястики, не знімаючи при цьому плівочку. Ретельно перемішуємо ікру протягом 5 хвилин, щоб все икриночки отлепились один від одного. Потім воду обережно зливаємо, наливаємо чисту холодну воду і знову перемішуємо ікру.
    Далі, трохи помішуючи ікру, прибираємо всі залишки плівки і профильтровиваем щучу ікру через друшляк. Тепер висипаємо її на рушник, обсушуємо і перекладаємо назад в миску. Після цього починаємо додавати сіль за смаком, акуратно помішуючи столовою ложкою протягом 5 хвилин. Потім викладаємо готову ікру в тару, накриваємо кришками і витримуємо в холодильнику хоча б 6 годин.
    Як солити червону ікру горбуші?
    Інгредієнти:

  • ікра горбуші;

  • вода;

  • картопля - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Воду кип'ятимо, додаємо очищену картоплю і починаємо підсолювати. Як тільки картопля спливе, припиняємо соління і остуджуємо розчин до кімнатної температури. Далі акуратно опускаємо ікру, витримуємо її 10 хвилин і відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді повністю, перекладаємо ікру на рушник і обсушуємо. Потім фасуємо її в стерилізовані банки, закриваємо кришкою і прибираємо на 5 годин в холодильник.
    Як солити ікру сьомги?
    Інгредієнти:

  • ікра сьомги;

  • кип'ячена вода;

  • велика сіль - за смаком.


  • Приготування
    Для початку акуратно дістаємо ікру з сьомги, звільняємо її від плівки, промиваємо кілька разів ікру в холодній воді і приступаємо до процесу засолювання. Наливаємо в каструльку воду, додаємо за смаком велику сіль і доводимо до кипіння, щоб розчинилися всі кристали. Потім акуратно опускаємо в розчин ікру і залишаємо на 15 хвилин, щоб та просолились. Відкидаємо на друшляк, злегка промиваємо, обсушуємо і перекладаємо в скляну баночку. Залишаємо ікру на 2 години, а потім кличемо всіх до столу на дегустацію.
    Як солити ікру?
    Як солити чорну ікру?
    Інгредієнти:

  • чорна ікра;

  • сіль.


  • Приготування
    Викладаємо ікру в миску, і пальчиками, акуратно поділяємо ікринки. Потім посипаємо її дрібною сіллю, ретельно перемішуємо і викладаємо в стерилізовані банки. Закриваємо щільно кришкою і прибираємо приблизно на 5 годин в холодильник. Після закінчення часу, чорна ікра готова до вживання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з рибної ікри
    Котлети з рибної ікри
    Котлети бувають м'ясні, овочеві, грибні, рибні та зі змішаними інгредієнтами. І сьогодні ми розповімо, як посмажити дивовижні котлетки з рибної ікри.
    Як приготувати щучу ікру?
    Як приготувати щучу ікру?
    З давніх часів щуча ікра вважалася на Русі делікатесом. При правильній засолюванні вона стає розсипчастою і набуває чарівний бурштиновий колір. І
    Як солити вовнянки?
    Як солити вовнянки?
    Волнушки - смачні грибочки, які можна використовувати у створенні різних страв. І сьогодні ми детально розберемо, як їх посолити на зиму кількома
    Червона ікра - як вибрати?
    Червона ікра - як вибрати?
    Хоч червона ікра і є надзвичайно корисним дієтичним продуктом, частою гостею вона буває далеко не на кожному столі. Тим не менш, коли приходить час
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно