Якщо ви любитель і цінитель справжньої ікри, то можна купити її в магазині, але куди краще і смачніше буде, якщо посолити її в домашніх умовах. В принципі тут немає нічого складного, але результат буде приголомшливий. Отже, давайте розглянемо, як правильно солити ікру.
Як солити ікру лосося?
Інгредієнти: ікра лосося; вода - 1 ст.; сіль - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 2 ч. ложки. Приготування Беремо марлицу, складають її в декілька шарів і робимо щось на кшталт «рукави». Потім викладаємо туди ікру і промиваємо її під невеликий струменем холодної водички, обертаючи ікру по всій довжині рукава. Після такої промивки всі плівочки залишаться всередині, і у вас буде готова до засолюванні чистий ікра.
Тепер давайте приготуємо сольовий розчин, який називається тузлук. У воді розчиняємо сіль та цукровий пісочок, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім отриманий розчин охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо їм підготовлені ікринки. Також ви можете скласти ікру в марлицу, зав'язати її, просто опустити в тузлук і залишити на 1 годину. Через годину відкидаємо ікру на друшляк, зливаємо розчин і ретельно промиваємо її проточною водою. Таку червону ікру не можна довго зберігати, а краще всього використати її протягом 2 днів після приготування. До речі, її можна заморозити і діставати у міру потреби.
Як солити щучу ікру?
Інгредієнти: ікра щуки - 300 г; окріп - 05 л; сіль - за смаком. Приготування Ікру акуратно виймаємо з риби і поміщаємо в мисочку з кип'яченою гарячою водою. Тепер беремо в руки вилочку і починаємо вспаривать акуратно ястики, не знімаючи при цьому плівочку. Ретельно перемішуємо ікру протягом 5 хвилин, щоб все икриночки отлепились один від одного. Потім воду обережно зливаємо, наливаємо чисту холодну воду і знову перемішуємо ікру.
Далі, трохи помішуючи ікру, прибираємо всі залишки плівки і профильтровиваем щучу ікру через друшляк. Тепер висипаємо її на рушник, обсушуємо і перекладаємо назад в миску. Після цього починаємо додавати сіль за смаком, акуратно помішуючи столовою ложкою протягом 5 хвилин. Потім викладаємо готову ікру в тару, накриваємо кришками і витримуємо в холодильнику хоча б 6 годин.
Як солити червону ікру горбуші?
Інгредієнти: ікра горбуші; вода; картопля - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Воду кип'ятимо, додаємо очищену картоплю і починаємо підсолювати. Як тільки картопля спливе, припиняємо соління і остуджуємо розчин до кімнатної температури. Далі акуратно опускаємо ікру, витримуємо її 10 хвилин і відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді повністю, перекладаємо ікру на рушник і обсушуємо. Потім фасуємо її в стерилізовані банки, закриваємо кришкою і прибираємо на 5 годин в холодильник.
Як солити ікру сьомги?
Інгредієнти: ікра сьомги; кип'ячена вода; велика сіль - за смаком. Приготування Для початку акуратно дістаємо ікру з сьомги, звільняємо її від плівки, промиваємо кілька разів ікру в холодній воді і приступаємо до процесу засолювання. Наливаємо в каструльку воду, додаємо за смаком велику сіль і доводимо до кипіння, щоб розчинилися всі кристали. Потім акуратно опускаємо в розчин ікру і залишаємо на 15 хвилин, щоб та просолились. Відкидаємо на друшляк, злегка промиваємо, обсушуємо і перекладаємо в скляну баночку. Залишаємо ікру на 2 години, а потім кличемо всіх до столу на дегустацію.
Як солити чорну ікру?
Інгредієнти: чорна ікра; сіль. Приготування Викладаємо ікру в миску, і пальчиками, акуратно поділяємо ікринки. Потім посипаємо її дрібною сіллю, ретельно перемішуємо і викладаємо в стерилізовані банки. Закриваємо щільно кришкою і прибираємо приблизно на 5 годин в холодильник. Після закінчення часу, чорна ікра готова до вживання!