Як приготувати щучу ікру?
З давніх часів щуча ікра вважалася на Русі делікатесом. При правильній засолюванні вона стає розсипчастою і набуває чарівний бурштиновий колір. Особливо красиво великі щучі ікринки виглядають на свіжоспечених млинцях, та й смак у неї відмінний, без будь-яких сторонніх запахів.
Щуча ікра більш дієтична, ніж червона або чорна. Вона не така жирна, але свою порцію вітамінів і корисних мікроелементів ви отримаєте сповна. Так що красуням, що стежать за фігурою, варто звернути на неї свою пильну увагу. І сьогодні ми будемо вчитися готувати щучу ікру в домашніх умовах. Повірте, це дуже просто!
Ставимо воду на плиту - за обсягом у 3 рази більше, ніж ікри. Доводимо до кипіння, солимо з розрахунку 2 ст. ложки на 1 л і знімаємо з вогню. Чекаємо, поки розсіл охолоне до 80 градусів, не вище, інакше ікра приварится, а не простерилизуется. Додаємо пропущену через м'ясорубку ікру (не бійтеся, ні одна ікринка не постраждає, зате підуть всі плівки). Перемішуємо і чекаємо. 10 хвилин - для слабосоленої ікри, яку можна відразу вживати, 15 - для більш тривалого зберігання (до 2-х тижнів в холодильнику).
Врахуйте, що через деякий час ікра здасться вам менш солоної, так як вся сіль зникне з поверхні всередину ікринок, так що не боїмося переборщити. Відкидаємо ікру на сито і даємо стекти. Все, вона повністю готова до вживання.
І останнє. Свіжу ікру можна збризнути лимонним соком, він відмінно прибирає легкий запах вогкості і тіни. В ту ж, що залишаємо запас, додавати лимон не варто - розкисне і ікринки злипнуться.
Інгредієнти:
щуча ікра - 250 г;
цибуля - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль, оцет - за смаком.
Приготування
Щучу ікру очищаємо від плівок, покласти в сито і обдаємо окропом. Головне, не перестаратися. Півсклянки окропу йде на 1 кг ікри. Таким чином ми її дезінфікуємо і згортатися залишилася слиз. Промиваємо ікру холодною проточною водою, перекладаємо в банку, зав'язуємо шийку марлею і перевертаємо банку догори дном. Залишаємо приблизно на годину, щоб пішла зайва рідина. Після заправляємо щучу ікру дрібно покришеною цибулею, сіллю, перцем, олією і укусом. І подаємо цю розкішну закуску до столу - все дуже швидко і просто!
Інгредієнти:
ікра щуки - 500 мл;
масло рослинне - 100 мл;
сіль - 2 ст. ложки.
Приготування
Потрошимо свежепойманную щуку, обережно витягаючи мішечки з ікрою. Промиваємо їх і знімаємо, звільняючи ікринки від плівок. Додаємо сіль і починаємо збивати виделкою, вибираючи залишки плівок. Цей процес займе 15-20 хвилин. На поверхні повинна з'явитися біла піна. Коли сіль повністю розчинитися, вливаємо 2/3 олії, перемішуємо і розкладаємо по маленьких баночках (зручно використовувати тару від дитячого харчування).
Зверху, приблизно на палець, заливаємо ікру шаром масла, закриваємо кришками і відправляємо на 5 днів у холодильник. Після закінчення цього строку ікру можна вживати. Правильно це роблять так. Свіжий батон промазуємо шаром вершкового масла, а зверху викладаємо пару ложечок щучої ікри. Смачніше закуски важко собі навіть уявити!
Мішечки з ікрою складаємо в емальовану миску, щедро посипаємо крупною сіллю, накриваємо тарілкою з вантажем і ставимо дня на 4 в холодильник. Після промиваємо і вивішуємо на тиждень для просушування. В результаті отримуємо відмінне «ласощі» під домашнє пиво для тих, хто розуміє в цьому толк!
Щуча ікра більш дієтична, ніж червона або чорна. Вона не така жирна, але свою порцію вітамінів і корисних мікроелементів ви отримаєте сповна. Так що красуням, що стежать за фігурою, варто звернути на неї свою пильну увагу. І сьогодні ми будемо вчитися готувати щучу ікру в домашніх умовах. Повірте, це дуже просто!
Як приготувати щучу ікру швидко?
Ставимо воду на плиту - за обсягом у 3 рази більше, ніж ікри. Доводимо до кипіння, солимо з розрахунку 2 ст. ложки на 1 л і знімаємо з вогню. Чекаємо, поки розсіл охолоне до 80 градусів, не вище, інакше ікра приварится, а не простерилизуется. Додаємо пропущену через м'ясорубку ікру (не бійтеся, ні одна ікринка не постраждає, зате підуть всі плівки). Перемішуємо і чекаємо. 10 хвилин - для слабосоленої ікри, яку можна відразу вживати, 15 - для більш тривалого зберігання (до 2-х тижнів в холодильнику).
Врахуйте, що через деякий час ікра здасться вам менш солоної, так як вся сіль зникне з поверхні всередину ікринок, так що не боїмося переборщити. Відкидаємо ікру на сито і даємо стекти. Все, вона повністю готова до вживання.
І останнє. Свіжу ікру можна збризнути лимонним соком, він відмінно прибирає легкий запах вогкості і тіни. В ту ж, що залишаємо запас, додавати лимон не варто - розкисне і ікринки злипнуться.
Як приготувати щучу ікру смачно?
Інгредієнти:
Приготування
Щучу ікру очищаємо від плівок, покласти в сито і обдаємо окропом. Головне, не перестаратися. Півсклянки окропу йде на 1 кг ікри. Таким чином ми її дезінфікуємо і згортатися залишилася слиз. Промиваємо ікру холодною проточною водою, перекладаємо в банку, зав'язуємо шийку марлею і перевертаємо банку догори дном. Залишаємо приблизно на годину, щоб пішла зайва рідина. Після заправляємо щучу ікру дрібно покришеною цибулею, сіллю, перцем, олією і укусом. І подаємо цю розкішну закуску до столу - все дуже швидко і просто!
Як правильно приготувати щучу ікру?
Інгредієнти:
Приготування
Потрошимо свежепойманную щуку, обережно витягаючи мішечки з ікрою. Промиваємо їх і знімаємо, звільняючи ікринки від плівок. Додаємо сіль і починаємо збивати виделкою, вибираючи залишки плівок. Цей процес займе 15-20 хвилин. На поверхні повинна з'явитися біла піна. Коли сіль повністю розчинитися, вливаємо 2/3 олії, перемішуємо і розкладаємо по маленьких баночках (зручно використовувати тару від дитячого харчування).
Зверху, приблизно на палець, заливаємо ікру шаром масла, закриваємо кришками і відправляємо на 5 днів у холодильник. Після закінчення цього строку ікру можна вживати. Правильно це роблять так. Свіжий батон промазуємо шаром вершкового масла, а зверху викладаємо пару ложечок щучої ікри. Смачніше закуски важко собі навіть уявити!
Як приготувати в'ялену рибну ікру?
Мішечки з ікрою складаємо в емальовану миску, щедро посипаємо крупною сіллю, накриваємо тарілкою з вантажем і ставимо дня на 4 в холодильник. Після промиваємо і вивішуємо на тиждень для просушування. В результаті отримуємо відмінне «ласощі» під домашнє пиво для тих, хто розуміє в цьому толк!
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з рибної ікри
Котлети бувають м'ясні, овочеві, грибні, рибні та зі змішаними інгредієнтами. І сьогодні ми розповімо, як посмажити дивовижні котлетки з рибної ікри.
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Страви з ікри
З ікри можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. При чому неважливо яка вона буде - кабачкова, баклажановая або з форелі, щуки, мойви. У
Як солити ікру?
Ікра - це делікатесний продукт, який можна купити в магазині. Але набагато корисніше і смачніше, якщо її приготувати в домашніх умовах. Давайте
Червона ікра - як вибрати?
Хоч червона ікра і є надзвичайно корисним дієтичним продуктом, частою гостею вона буває далеко не на кожному столі. Тим не менш, коли приходить час
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно