Вернуться назад Распечатать

Як приготувати щучу ікру?

Як приготувати щучу ікру?
З давніх часів щуча ікра вважалася на Русі делікатесом. При правильній засолюванні вона стає розсипчастою і набуває чарівний бурштиновий колір. Особливо красиво великі щучі ікринки виглядають на свіжоспечених млинцях, та й смак у неї відмінний, без будь-яких сторонніх запахів.
Щуча ікра більш дієтична, ніж червона або чорна. Вона не така жирна, але свою порцію вітамінів і корисних мікроелементів ви отримаєте сповна. Так що красуням, що стежать за фігурою, варто звернути на неї свою пильну увагу. І сьогодні ми будемо вчитися готувати щучу ікру в домашніх умовах. Повірте, це дуже просто!

Як приготувати щучу ікру швидко?


Ставимо воду на плиту - за обсягом у 3 рази більше, ніж ікри. Доводимо до кипіння, солимо з розрахунку 2 ст. ложки на 1 л і знімаємо з вогню. Чекаємо, поки розсіл охолоне до 80 градусів, не вище, інакше ікра приварится, а не простерилизуется. Додаємо пропущену через м'ясорубку ікру (не бійтеся, ні одна ікринка не постраждає, зате підуть всі плівки). Перемішуємо і чекаємо. 10 хвилин - для слабосоленої ікри, яку можна відразу вживати, 15 - для більш тривалого зберігання (до 2-х тижнів в холодильнику).
Врахуйте, що через деякий час ікра здасться вам менш солоної, так як вся сіль зникне з поверхні всередину ікринок, так що не боїмося переборщити. Відкидаємо ікру на сито і даємо стекти. Все, вона повністю готова до вживання.
І останнє. Свіжу ікру можна збризнути лимонним соком, він відмінно прибирає легкий запах вогкості і тіни. В ту ж, що залишаємо запас, додавати лимон не варто - розкисне і ікринки злипнуться.

Як приготувати щучу ікру смачно?


Інгредієнти:

  • щуча ікра - 250 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль, оцет - за смаком.


  • Приготування
    Щучу ікру очищаємо від плівок, покласти в сито і обдаємо окропом. Головне, не перестаратися. Півсклянки окропу йде на 1 кг ікри. Таким чином ми її дезінфікуємо і згортатися залишилася слиз. Промиваємо ікру холодною проточною водою, перекладаємо в банку, зав'язуємо шийку марлею і перевертаємо банку догори дном. Залишаємо приблизно на годину, щоб пішла зайва рідина. Після заправляємо щучу ікру дрібно покришеною цибулею, сіллю, перцем, олією і укусом. І подаємо цю розкішну закуску до столу - все дуже швидко і просто!

    Як правильно приготувати щучу ікру?


    Інгредієнти:

  • ікра щуки - 500 мл;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • сіль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Потрошимо свежепойманную щуку, обережно витягаючи мішечки з ікрою. Промиваємо їх і знімаємо, звільняючи ікринки від плівок. Додаємо сіль і починаємо збивати виделкою, вибираючи залишки плівок. Цей процес займе 15-20 хвилин. На поверхні повинна з'явитися біла піна. Коли сіль повністю розчинитися, вливаємо 2/3 олії, перемішуємо і розкладаємо по маленьких баночках (зручно використовувати тару від дитячого харчування).
    Зверху, приблизно на палець, заливаємо ікру шаром масла, закриваємо кришками і відправляємо на 5 днів у холодильник. Після закінчення цього
    Як приготувати щучу ікру?
    строку ікру можна вживати. Правильно це роблять так. Свіжий батон промазуємо шаром вершкового масла, а зверху викладаємо пару ложечок щучої ікри. Смачніше закуски важко собі навіть уявити!

    Як приготувати в'ялену рибну ікру?


    Мішечки з ікрою складаємо в емальовану миску, щедро посипаємо крупною сіллю, накриваємо тарілкою з вантажем і ставимо дня на 4 в холодильник. Після промиваємо і вивішуємо на тиждень для просушування. В результаті отримуємо відмінне «ласощі» під домашнє пиво для тих, хто розуміє в цьому толк!