Вим'я - рецепти приготування
Вим'я - орган самок деяких ссавців (жуйних, таких як корови, кози, олені). Вим'я розташовується на животі ближче до пахової області, складається з декількох часток, у різних тварин кількість часток неоднаково. Коров'яче вим'я відноситься до субпродуктів першої категорії, (вим'я інших тварин зазвичай в їжу не вживають).
Загальне правило.
Вим'я має специфічний смак і запах, тому зазвичай готується окремо, рідше - з іншими субпродуктами. У будь-якому випадку, перед приготуванням вимені слід вимочити його в холодній воді протягом мінімум 3-х годин (а краще 12-ти). Потім промиваємо цей продукт і можна готувати.
Інгредієнти:
вим'я коров'яче - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сухі спеції для бульйону (перець горошок, лаврове листя, гвоздичка);
яйце куряче;
борошно пшеничне;
пиво або молоко;
жир свинячий або рослинне масло;
зелень для оформлення.
Приготування
Вимочене і промите вим'я великим шматком (шматками) зваримо з цибулею і спеціями до готовності протягом мінімум 25 годин. Трохи остудимо вим'я в бульйоні, витягнемо і наріжемо шматками не товщі 1 див.
Приготуємо тісто (це таке в'язке тісто) із суміші борошна та яєць з додаванням молока, пива або води.
Вмочуємо скибки вимені в кляр і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді до коричнево-золотистої скоринки з обох сторін. Сервірувати можна з будь-яким гарніром (бобові, картоплю, рис і ін). Обов'язково подаємо до вимені гострий ароматний, часниковий або часниково-лимонний соус. Можна гострий томатно-часниковий. Для кращого засвоєння добре подати столового вина.
Інгредієнти:
вим'я коров'яче - 1 кг;
білий хліб черствий -1/2 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
яйце куряче - 1-2 шт.;
перець чорний мелений та інші мелені сухі спеції;
жир свинячий або рослинне масло.
Приготування
Вимочене і промите сире вим'я пропустимо через м'ясорубку, також перемелем луки хліб, попередньо розмочений у воді або молоці. Додамо яйця, спеції, трохи присолим. Формуємо котлети мокрими руками і обсмажуємо з обох сторін. Подаємо з гострим соусом.
Інгредієнти:
вим'я коров'яче - близько 600 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
спеції сухі мелені (наприклад, готові суміші хмелі-сунелі або каррі);
масло або свинячий жир для обсмажування;
томат-паста ;
часник;
свіжа зелень.
Приготування
Вимочене вим'я обсушуємо, ріжемо дрібними шматочками. Пасеруємо цибулю в казані, додаємо нарізану субпродукт і тушкуємо до м'якості з додаванням спецій, при необхідності підливаємо воду і помішуємо. В кінці процесу додаємо томат-пасту і часник.
Інгредієнти:
вим'я коров'яче;
спеції для бульйону;
часник;
лайм та/або лимон;
червоний гострий перець;
трохи текіли або світлого рому;
жир свинячий для обсмажування.
Приготування
Вимочене вим'я виварюємо в бульйоні, витягаємо і нарізаємо великими скибками. Змішуємо маринад: часник і червоний гострий перець товчемо з невеликою кількістю солі, додаємо сік лайма, даємо маринаду настоятися протягом 40 хвилин і проціджуємо (це потрібно, щоб потім часник не пригорів). Маринуємо нарізане вим'я мінімум 2 години, а краще 12 - запах кардинально зміниться. Витягаємо підготовлені таким чином шматочки, обсушуємо їх серветкою і злегка обсмажуємо на сковороді з обох сторін. В кінці приготування фламбируем, тобто заливаємо текілою і, не знімаючи з вогню, підпалюємо. Сервіруємо з тушкованою квасолею, картоплею, рисом, полентою. Окремо подаємо гострий соус. До цієї страви добре підійдуть текіла, мескаль, пульке, кашаса, виноградне вино.
Деякі цікаві страви з яловичого вимені - рецепти приготування
Загальне правило.
Вим'я має специфічний смак і запах, тому зазвичай готується окремо, рідше - з іншими субпродуктами. У будь-якому випадку, перед приготуванням вимені слід вимочити його в холодній воді протягом мінімум 3-х годин (а краще 12-ти). Потім промиваємо цей продукт і можна готувати.
Смажене коров'яче вим'я - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимочене і промите вим'я великим шматком (шматками) зваримо з цибулею і спеціями до готовності протягом мінімум 25 годин. Трохи остудимо вим'я в бульйоні, витягнемо і наріжемо шматками не товщі 1 див.
Приготуємо тісто (це таке в'язке тісто) із суміші борошна та яєць з додаванням молока, пива або води.
Вмочуємо скибки вимені в кляр і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді до коричнево-золотистої скоринки з обох сторін. Сервірувати можна з будь-яким гарніром (бобові, картоплю, рис і ін). Обов'язково подаємо до вимені гострий ароматний, часниковий або часниково-лимонний соус. Можна гострий томатно-часниковий. Для кращого засвоєння добре подати столового вина.
Котлети з вимені - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимочене і промите сире вим'я пропустимо через м'ясорубку, також перемелем луки хліб, попередньо розмочений у воді або молоці. Додамо яйця, спеції, трохи присолим. Формуємо котлети мокрими руками і обсмажуємо з обох сторін. Подаємо з гострим соусом.
Гуляш з коров'ячого вимені
Інгредієнти:
Приготування
Вимочене вим'я обсушуємо, ріжемо дрібними шматочками. Пасеруємо цибулю в казані, додаємо нарізану субпродукт і тушкуємо до м'якості з додаванням спецій, при необхідності підливаємо воду і помішуємо. В кінці процесу додаємо томат-пасту і часник.
Пряне смажене коров'яче вим'я в мексиканському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Вимочене вим'я виварюємо в бульйоні, витягаємо і нарізаємо великими скибками. Змішуємо маринад: часник і червоний гострий перець товчемо з невеликою кількістю солі, додаємо сік лайма, даємо маринаду настоятися протягом 40 хвилин і проціджуємо (це потрібно, щоб потім часник не пригорів). Маринуємо нарізане вим'я мінімум 2 години, а краще 12 - запах кардинально зміниться. Витягаємо підготовлені таким чином шматочки, обсушуємо їх серветкою і злегка обсмажуємо на сковороді з обох сторін. В кінці приготування фламбируем, тобто заливаємо текілою і, не знімаючи з вогню, підпалюємо. Сервіруємо з тушкованою квасолею, картоплею, рисом, полентою. Окремо подаємо гострий соус. До цієї страви добре підійдуть текіла, мескаль, пульке, кашаса, виноградне вино.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тілапія - рецепти
Багато люблять тилапию за ніжне нежирне філе, яке можна готувати, навіть дотримуючись дієти. Але з цієї рибки можна приготувати і далеко не дієтичні
Котлети з манкою
М'ясні, рибні, овочеві, грибні або змішані котлети можна готувати з додаванням манної крупи. До того ж до такої страви не обов'язково подавати
Як посмажити печінка на сковороді?
Напевно всі знають, наскільки корисна печінка, багата вітамінами і амінокислотами. А ось як її приготувати, щоб було не лише корисно, а ще й смачно?
Котлети з нирок
Страви із субпродуктів люблять не всі, але якщо як слід їх приготувати, то вони сподобаються і самим вибагливим їдцям. Зараз ми вам розповімо, як
Маринований мова
Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про
Гуляш з курячого філе
Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна