Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з нирок

Котлети з нирок

21-03-2015, 18:13
1 910
Котлети з нирок
Нирки домашніх тварин - досить корисний м'ясної субпродукт. Це нежирний білковий продукт, багатий різними вітамінами і мікроелементами. Добре приготовані страви з нирок легко засвоюються організмом людини.
З яловичих, телячих, свинячих та/або баранячих нирок можна приготувати смачні ніжні котлети.
Розповімо, як приготувати котлети з нирок.
Будь-яке блюдо з цього субпродукту ми не починали готувати, спочатку його треба підготувати.

Підготовка та маринування нирок домашніх тварин
Видаляємо з нирок жир і плівки. Розрізаємо кожну нирку уздовж і акуратно гострим ножем вирізаємо сечові протоки.
Основна проблема приготування нирок - це специфічний запах, але його можна частково усунути і видозмінити допомогою попереднього вимочування і маринування.
Замочуємо нирки в холодній воді на півгодини хоча б, а краще на 3. Потім замаринуем половинки нирок (а краще разрежем їх на більш дрібні шматки) в будь-якому свіжовичавленому кислому або кисло-солодкому фруктовому соку (апельсин, лимон, грейпфрут, лайм, ківі, вишня, алича або суміш цих соків). Можна замаринувати в слабкому розчині натурального яблучного або винного оцту (2 столові ложки на склянку води), або в домашньому вини, або навіть в пиві. Додамо в маринад мелені спеції та часник. Маринуємо нирки хоча б протягом 2-х годин, іноді перевертаючи, потім промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Тепер можна готувати.

Котлети з нирок - рецепт


Інгредієнти:

  • підготовлені нирки (див. вище) - близько 600 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • білий пшеничний багет середнього розміру - 1 шт.;

  • молоко або вода - 1 склянка;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • смалець або рослинне масло;

  • борошно пшеничне або панірувальні сухарі;

  • мелені спеції (чорний перець, мускатний горіх, коріандр і ін);

  • зелень кропу мелкорубленая;

  • зелень різна для оформлення.


  • Приготування
    Замочимо хліб у воді або молоці, потім злегка отожмем. Нирки разом з цибулею пропустимо через м'ясорубку, так само і розмочений хліб. Додати у фарш яйця, подрібнений кріп і спеції. Трохи присолим. Фарш ретельно перемішати (можна міксером) і виб'ємо об стіл. Густоту коригуємо борошном або крохмалем.
    Котлети з нирок

    Розігріваємо в сковороді жир. Формуємо котлети , обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях. Обсмажуємо котлети з обох боків до золотисто-коричневого відтінку і, зменшивши вогонь, тушкуємо ще трохи під кришкою для досягнення повної готовності. Котлети з нирок подаємо з будь-яким гарніром, овочевими салатами і традиційними різносолами (квашена капуста, солоні огірки, гриби і ін) і будь-яким гарніром. Обов'язково приготуйте до котлет з нирок який-небудь гострий соус (наприклад, часниково-сметанний, або томатний гострий з червоним перцем чилі і часником, або гострий соус на основі пюре або соку з кислою аличі, можна хрін або гірчицю). До котлет з нирок можна горілку подати, ягідні настоянки, світле вино або темне пиво.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з рисом
    Котлети з рисом
    Рис - досить універсальний продукт, який чудово поєднується з м'ясом і рибою. І сьогодні ми поговоримо про рибних і м'ясних котлети з рисом.
    Котлети з манкою
    Котлети з манкою
    М'ясні, рибні, овочеві, грибні або змішані котлети можна готувати з додаванням манної крупи. До того ж до такої страви не обов'язково подавати
    Омлет з сиром
    Омлет з сиром
    Омлет - універсальне блюдо для сніданку - ситне, смачне і швидко готується. Найчастіше ми готуємо класичний варіант омлету з яєць з молоком.
    Нирки в сметані - рецепт
    Нирки в сметані - рецепт
    Свинячі, баранячі, телячі нирки - не найпопулярніший субпродукт у кулінарів з-за характерного специфічного запаху. Але якщо їх правильно приготувати,
    Вим'я - рецепти приготування
    Вим'я - рецепти приготування
    Страви з вимені досить рідко з'являються на наших столах, але справжні гурмани знають толк в цьому делікатес. Щоб приготувати вим'я вам знадобиться
    Як зробити смачні котлети?
    Як зробити смачні котлети?
    У наш час існує безліч рецептів котлет: овочевих, рибних, м'ясних. А от як зробити так, що б вони вийшли смачними і соковитими? У цьому вам допоможе