Барбарис - рецепти приготування

Рецепт соусу з барбарису
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди барбарису гарненько промиваємо, перебираємо, висипаємо в каструлю і заливаємо склянкою води. Потім ставимо посуд на плиту, доводимо до кипіння і варимо хвилин 7-10. Після цього кидаємо кілька свіжих листочків м'яти, даємо прокипіти ще кілька хвилин, знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження. Далі протираємо ягоди через ситечко і до отриманого барбарисовому пюре додаємо аджику . Ретельно все перемішуємо і подаємо соус до будь-якої м'ясної страви.
Рецепт компоту з барбарису
Інгредієнти:
Приготування
Солодкі яблучка промиваємо, витираємо, розрізаємо на долечки і акуратно виймаємо насіння. Потім викладаємо підготовлені фрукти і ягідки барбарису шарами в чисті банки, заливаємо гарячим цукровим сиропом і стерилізуємо у киплячій воді 15-20 хвилин, в залежності від обсягу банки. Далі закатуємо компот кришками і залишаємо до повного охолодження.
Рецепт вина з барбарису
Напій, приготований з барбарису, є відмінним жовчогінну та протизапальну засобом при різних захворюваннях печінки і жовчних шляхів. Давайте розглянемо з вами як його приготувати.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди барбарису перебираємо, промиваємо і висипаємо в чисту пляшку об'ємом 20 літрів. Потім додаємо цукор і заливаємо необхідною кількістю перевареної та охолодженої води. Закриваємо ємність пробкою, протикаємо в ній отвір розпеченим цвяхом і щільно вставляємо в нього трубку, кінець якої опускають у пляшку, наповнену водою. Приблизно через 20 днів вино з барбарису буде готово. За своїми смаковими якостями воно нітрохи не поступається молдавських і грузинських вин, до того ж ще й дуже корисно.
Рецепт плову з барбарисом
Інгредієнти:
Приготування
У казанок наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і розігріваємо його. Цим часом очищаємо поки цибулину і кладемо її цілком у казаночек, обсмажуючи до тих пір, поки вона не почорніє, а потім викидаємо її. Тепер чистимо овочі, що залишилися і подрібнюємо їх кубиками. Після цього відправляємо їх в рослинне масло пасеруємо до прозорого стану. М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і теж кидаємо

Вливаємо воду так, щоб рис виявився приблизно на кілька пальців нижче, і варимо на слабенькому вогні, закривши кришкою. Коли рідина повністю вбереться, кладемо очищені від лушпиння зубчики часничку, злегка вдавлюючи їх вглиб плову. Продовжуємо готувати страву протягом ще 15 хвилин, підливаючи при необхідності трохи гарячої води в поглиблення в рисі, зроблені ложкою. Коли плов буде повністю готовий, гарненько перемішуємо його і викладаємо на блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Овочевий плов
Овочевий плов - це ще один різновид популярного і дуже смачного блюда. Звичайно, рецепт зовсім не схожий на традиційний, але смак від цього гірше не

Спеції для плову
Хороший узбецький плов роблять спеції, але розібратися в їх різноманітті - справа непроста. У цій статті ми розповімо про те, які спеції потрібні для

Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок

Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як

Компот з малини на зиму
Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами

Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з