Спеції для плову

Спеції для плову - абсолютно необхідний компонент, без якого страва не вийде смачним і ароматним. Зовнішній вигляд, запах і смак плову багато в чому визначаються саме гармонійною композицією спецій. Зрозуміло, існує досить велика кількість варіантів сумішей для плову, що включають різні компоненти.
Однак базові спеції виключати або замінювати не слід. В склад спецій для плову неодмінно повинні входити куркума і/або шафран, які не тільки надають страві насичений, характерний колір, але і є антиоксидантні речовинами. Також склад спецій для плову доповнюється деякими іншими прянощами, традиційно вживаними в тій чи іншій місцевості. В принципі, кожен кулінар, виходячи з особистих уподобань, може вибрати, які саме приправи потрібні для плову. Звичайно використовують насіння куміна (зіри), плоди барбарису, суміш мелених перців (червоного пекучого і чорного), солодку паприку, різні ароматні трави, часник і свіжу зелень (петрушку, базилік, естрагон, кріп та інші).
Можна використовувати і готові суміші спецій для плову, які пропонуються торговою мережею у відносно широкому асортименті. Однак краще визначитися, які потрібні спеції для плову виходячи з компонентів плову, і змішати їх самостійно. Купуючи готову суміш, зверніть увагу: вона не повинна включати сіль, інакше буде складно правильно посолити блюдо.
Звісно, краще, щоб в набір спецій для плову не входили ненатуральні компоненти, як то: глутамат натрію, різні ароматизатори, синтетичні барвники, стабілізатори, ароматизатори та інші шкідливим добавки. Сумлінні виробники пропонують цілком непогано складені суміші з натуральних інгредієнтів. Просто уважно вивчайте написи на упаковці. На деяких продуктових ринках і в спеціалізованих крамницях вам можуть скласти набір спецій для плову по вашому смаку і проконсультувати, як правильно варити плов.
Спеції для плову з куркою

Приготування
Щоб приготувати суміш спецій для плову з куркою потовчіть в ступці сушений червоний перець (зазвичай використовують солодкий перець). Повинні вийти маленькі шматочки, які в процесі приготування плову розваряться і стануть м'якими. Чорний перець сміливі, використовуючи спеціальну млинок або кавомолку. Сушений чебрець подрібніть в ступці або розітріть в пальцях. У сухий баночці змішайте кмин, шафран, ягоди барбарису (ні в якому разі не подрібнюйте), мелений чорний перець, гострий чилі, подрібнений чебрець і червоний перець. Отриману суміш щільно закрийте і використовувати в міру потреби. Петрушку і часник додають у процесі приготування, тому дані компоненти краще завжди мати під рукою свіжими.
Спеції для узбецького плову
Одним з найбільш популярних видів плову є узбецький плов. Звичайно, і варіантів приготування цієї страви налічується не один десяток, однак базовий набір спецій для плову по-узбецьки не змінюється.
Інгредієнти:

Приготування
У суху чисту баночку всипте зіру, додайте коріандр, шафран. Чорний перець сміливі, сушені томати і червоний перець потовчіть в ступці. Змішайте всі інгредієнти в баночці і щільно закрийте. Зелений гострий перець і часник додавайте цілком.
Як вибрати спеції ми розібралися, залишилося тільки розібратися з тим, як приготувати плов а потім випробувати вміння приготувавши овочевий варіант плову .
Рекомендуємо добрі рецепти

Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення

Спеції для курки
Багато господинь користуються звичайним набором спецій, боячись застосовувати інші, так би язикати неперевірені приправи. А даремно. Адже з їх

Як правильно приготувати плов?
У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті

Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний

Дивовижний індійський плов біріані
Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів

Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в