Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Спеції для плову

16-03-2015, 16:19
1 622
Спеції для плову
Плов є одним з найбільш популярних страв у багатьох народів. Його готують по-різному в різних кулінарних традиціях, є рецепти з рисом, нутом, горохом, найчастіше його варять з бараниною, однак є варіанти страви з телятиною, куркою, свининою і навіть рибою. І все ж будь-який вид плову, незалежно від конкретного рецепту, готують зі спеціями.
Спеції для плову - абсолютно необхідний компонент, без якого страва не вийде смачним і ароматним. Зовнішній вигляд, запах і смак плову багато в чому визначаються саме гармонійною композицією спецій. Зрозуміло, існує досить велика кількість варіантів сумішей для плову, що включають різні компоненти.
Однак базові спеції виключати або замінювати не слід. В склад спецій для плову неодмінно повинні входити куркума і/або шафран, які не тільки надають страві насичений, характерний колір, але і є антиоксидантні речовинами. Також склад спецій для плову доповнюється деякими іншими прянощами, традиційно вживаними в тій чи іншій місцевості. В принципі, кожен кулінар, виходячи з особистих уподобань, може вибрати, які саме приправи потрібні для плову. Звичайно використовують насіння куміна (зіри), плоди барбарису, суміш мелених перців (червоного пекучого і чорного), солодку паприку, різні ароматні трави, часник і свіжу зелень (петрушку, базилік, естрагон, кріп та інші).
Можна використовувати і готові суміші спецій для плову, які пропонуються торговою мережею у відносно широкому асортименті. Однак краще визначитися, які потрібні спеції для плову виходячи з компонентів плову, і змішати їх самостійно. Купуючи готову суміш, зверніть увагу: вона не повинна включати сіль, інакше буде складно правильно посолити блюдо.
Звісно, краще, щоб в набір спецій для плову не входили ненатуральні компоненти, як то: глутамат натрію, різні ароматизатори, синтетичні барвники, стабілізатори, ароматизатори та інші шкідливим добавки. Сумлінні виробники пропонують цілком непогано складені суміші з натуральних інгредієнтів. Просто уважно вивчайте написи на упаковці. На деяких продуктових ринках і в спеціалізованих крамницях вам можуть скласти набір спецій для плову по вашому смаку і проконсультувати, як правильно варити плов.

Спеції для плову з куркою


Спеції для плову
Інгредієнти:

  • насіння кмину - 1 чайна ложка;

  • шафран - на кінчику ножа;

  • ягоди барбарису сушені - 2 ч. ложки;

  • перець чорний - 1 /3 ч. ложки;

  • перець червоний сушений - 1 шт.;

  • перець чилі - 1 /3 ч. ложки;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • петрушка - 1 пучок;

  • часник - 3-4 головки.


  • Приготування
    Щоб приготувати суміш спецій для плову з куркою потовчіть в ступці сушений червоний перець (зазвичай використовують солодкий перець). Повинні вийти маленькі шматочки, які в процесі приготування плову розваряться і стануть м'якими. Чорний перець сміливі, використовуючи спеціальну млинок або кавомолку. Сушений чебрець подрібніть в ступці або розітріть в пальцях. У сухий баночці змішайте кмин, шафран, ягоди барбарису (ні в якому разі не подрібнюйте), мелений чорний перець, гострий чилі, подрібнений чебрець і червоний перець. Отриману суміш щільно закрийте і використовувати в міру потреби. Петрушку і часник додають у процесі приготування, тому дані компоненти краще завжди мати під рукою свіжими.

    Спеції для узбецького плову


    Одним з найбільш популярних видів плову є узбецький плов. Звичайно, і варіантів приготування цієї страви налічується не один десяток, однак базовий набір спецій для плову по-узбецьки не змінюється.
    Інгредієнти:

  • зіра - 1 ч. ложка;

  • коріандр - 1/3 ч. ложки;

  • сушені помідори - 2-3 шт.;

  • сушений червоний солодкий перець - 2 шт.;

  • сушений зелений гострий перець - 2 шт.;

  • шафран - 1 щіпка;

  • чорний перець - 1 /3 ч. ложки;

  • Спеції для плову
  • часник - 2-3 головки.


  • Приготування
    У суху чисту баночку всипте зіру, додайте коріандр, шафран. Чорний перець сміливі, сушені томати і червоний перець потовчіть в ступці. Змішайте всі інгредієнти в баночці і щільно закрийте. Зелений гострий перець і часник додавайте цілком.
    Як вибрати спеції ми розібралися, залишилося тільки розібратися з тим, як приготувати плов а потім випробувати вміння приготувавши овочевий варіант плову .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Спеції для курки
    Спеції для курки
    Багато господинь користуються звичайним набором спецій, боячись застосовувати інші, так би язикати неперевірені приправи. А даремно. Адже з їх
    Як правильно приготувати плов?
    Як правильно приготувати плов?
    У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
    Дивовижний індійський плов біріані
    Дивовижний індійський плов біріані
    Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів
    Азербайджанський плов
    Азербайджанський плов
    Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в