Приправа коріандр

Застосування коріандру
Назва кінза найчастіше вживається стосовно до зелені коріандру. Її успішно додають в салати і супи, використовують як приправу при приготуванні м'яса та інших гарячих страв. Кінза застосовується в їжу в необробленому вигляді. В гарячі страви додають її за кілька хвилин до подачі на стіл. Страви з коріандром мають яскраво виражений смак і чудовий пряний аромат.
Насіння коріандру перед використанням сушать. Іноді їх використовують цілком, але найчастіше подрібнюють у порошок. Проте варто пам'ятати, що мелений коріандр швидко втрачає аромат. Тому молоти сушені насіння коріандру рекомендується безпосередньо перед використанням. Зазвичай їх додають як приправу в м'ясні і рибні гарячі страви. Також коріандр використовується в промисловості при виготовленні ковбас, сирів і салатів.
Коріння коріандру також дуже популярні для застосування в їжу, особливо в Південно-Східній Азії. Вони мають менш виражений смак і запах, ніж листя коріандру. Для застосування в їжу їх сушать і розмелюють. Це дозволяє додавати його як приправу з різні соуси, які відмінно поєднуються з м'ясом і рибою.
Користь коріандру
Крім використання на кухні і в харчовій промисловості, у косметичній і парфюмерній промисловості, миловарінні знайшло широке застосування ефірне масло коріандру. Особливу цінність представляють плоди коріандру. Вони містять велику кількість ефірних масел. Листя коріандру містять комплекс корисних мікроелементів та вітамінів, таких як вітамін А, РР, В1 В2 і вітамін С. Коріандр володіє яскравим сосудоукрепляющими властивостями через вміст великої кількості аскорбінової кислоти та рутину. Він може бути корисний при варикозної хвороби вен, набряки в ногах . Також кінза надає хороший вплив на утворення еритроцитів і допомагає впоратися з анемією.
Літній салат з коріандром
Інгредієнти:
Приготування
Овочі нарізати, часник подрібнити, зелень подрібнити. Додати кінзу. Існує думка, що при приготуванні салатів зелень краще рвати руками на як можна більш дрібні частини. Це дозволяє корисним речовинам фітонцидам залишатися в продуктах. При подрібненні зелені ножем, велика їх частина випаровується.
Такий простий літній салат стане відмінним способом підзарядити імунітет. Оливкова олія містить ударну дозу вітаміну Е , який допомагає боротися з процесами окислення в організмі і

Рекомендуємо добрі рецепти

Використання зіри
Пряність зіра прийшла до нас зі Сходу і саме там знайшла широку популярність, якою користується досі. Особливості застосування зіри в кулінарії і

Бадьян - застосування в кулінарії
Багатьом з нас бадьян знаком як спеція у вигляді маленької зірочки. Але не всі знають, де і як краще використовувати цю приправу. Найкраще бадьян

Склад хмелі-сунелі
Складно уявити собі грузинську кухню без спецій і приправ, які надають стравам яскравий і насичений смак. Хмелі-сунелі - приправа, яка придбала

Приправа орегано
Всім давно відомо, що приправи не тільки покращують смакові якості страв, але й сприятливо діють на наш організм. Так, наприклад, приправа орегано

Приправа майоран
Майоран - поширене трав'яниста рослина, яка широко застосовується в медицині та кулінарії. Так само його використовують, як декоративна рослина. У

Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і