Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Використання зіри

16-03-2015, 17:47
1 801
Використання зіри
Зіра - рослина, батьківщиною якого вважається Середня Азія і Єгипет. Рослина є багаторічним і набуло досить великої популярності у національній кухні цих країн. Насіння цієї рослини використовуються при приготуванні їжі, як спеція.
Спеція зіра користується величезною популярністю в усьому світі. Вона володіє особливим терпким і пряним смаком і ароматом. При обсмажуванні, запах зіри ще більше посилюється. В окремих країнах Азії ця спеція ще має назву кумін.
Цілі насіння куміна зазвичай використовують у свіжому вигляді. Завдяки своїм антимікробним властивостям зіру ще часто додають при консервуванні продуктів. В гарячі страви додають дану приправу в самому початку приготування, для того, щоб блюдо придбало особливий аромат і смак.

Застосування приправи зіра


Зазвичай, в якості спеції, зіру застосовують двох різновидів, це: перська зіра ( жовтувата насіння, ароматна) і зіра кирманская ( чорного кольору і гостро пахне).
Найчастіше, звичайно, зіру застосовують в кулінарії. Особливо, при приготуванні плову або м'яса. Додають в їжу її в цілому або молотом вигляді.
Також популярним є застосування даного виду спецій при консервації овочів. Крім цього, кумін володіє сильними антибактеріальними властивостями, і тому його додають в кисломолочні продукти.
У кухнях народів Туреччини, наприклад, зіра - невід'ємна частина в стравах з бараниною, маринованою капустою і баклажанами. В Узбекистані чорний кмин додають у салати, супи різні і борошняні вироби.
Деякі народи додають кумін в чай, адже він володіє дуже хорошим тонізуючим ефектом. Вживання куміна сприяє поліпшенню травлення і збільшення апетиту.
Також можна застосовувати кумін зовнішньо, оскільки він володіє антисептичними властивостями. При синцях, ударах і укусах комах, він сприяє швидкому розсмоктуванню пухлин.
Звичайно, найчастіше зіру використовують, в складі спецій для плову . Укупі з паприкою, куркумою і барбарисом, це блюдо національної кухні Узбекистану набуває воістину чарівний смак. Зіра в плові надає страві особливу гостроту, прянощі і запашний аромат п'янкий розум.
Пряність зіра - це чи не головна приправа для плову , без якої ця страва не вийде таким, яким воно має бути. Дану пряність можна додати практично будь-яке м'ясо, щоб надати йому особливий шлейф аромату і унікальний смак.
Застосування зіри буде також найбільш вдало для приготування шашликів на природі. Адже вона здатна надати м'ясу певний виразний «східний» смак і аромат, який при приготуванні м'яса на відкритому повітрі, значно посилюється.
Якщо ж на вулиці спека і хочеться з'їсти чогось легкого, то найкращим рішенням буде додати кумін в заправку для салату, або ж додати його в чай для освіжаючого і тонізуючого ефекту.

Зіра - застосування в кулінарії


Використання зіри
Звичайно, найпоширенішим є застосування зіри в кулінарії. Додають її, як було розказано вище, практично у всі страви, і в супи, і в салати, різноманітні соуси, а особливо в плов і будь-які види м'яса.
Крім насіння в кулінарії широко використовують цей вид спецій в порошку, додаючи за смаком в будь-яку страву. Пряність здатна набувати особливий горіховий запах при обжарюванні. Нерідко кумін додають до складу сухих пряних сумішей, таких наприклад, як «Каррі». На Сході кумін обов'язково кладуть на всю борошняну випічку і хлібобулочні вироби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Спеції для шашлику
Спеції для шашлику
В приготуванні шашлику дуже багато залежить від суміші спецій, яку ви будете використовувати при маринуванні. Шашлик маринований своїми руками завжди
Приправа зіра
Приправа зіра
Зіра - популярна приправа, зі злегка гіркуватим горіховим смаком, популярна в східній кухні. Кулінари використовують і цілі насіння і толченние,
Приправа коріандр
Приправа коріандр
Коріандр - однорічна трав'яниста рослина, що використовується в медицині та кулінарії. Як приправу використовують і свіжо зірване листя, і сушені і
Бадьян - застосування в кулінарії
Бадьян - застосування в кулінарії
Багатьом з нас бадьян знаком як спеція у вигляді маленької зірочки. Але не всі знають, де і як краще використовувати цю приправу. Найкраще бадьян
Спеції для глінтвейну
Спеції для глінтвейну
Глінтвейн - незамінний напій в холодні зимові вечори. Він і зігріє і підніме настрій. А смак у глінтвейну просто чарівний, завдяки спеціям, які
Приправа орегано
Приправа орегано
Всім давно відомо, що приправи не тільки покращують смакові якості страв, але й сприятливо діють на наш організм. Так, наприклад, приправа орегано