Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томатна паста - рецепт

Томатна паста - рецепт

16-03-2015, 17:47
1 368
Томатна паста - рецепт
Томатна паста завжди повинна бути в холодильнику у будь-якої господині. Її і в борщ можна додати, і піцу намазати, і для соусів використовувати. Давайте розглянемо з вами, як правильно зробити смачну пасту в домашніх умовах.

Рецепт приготування томатної пасти


Інгредієнти:

  • помідори - 3 кг;

  • цибулина - 500 г;

  • столовий оцет - 400 мл;

  • цукор - 400 г;

  • ягоди ялівцю - 5 шт.;

  • лавровий лист - 1 ч. ложка;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • вода - 100 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку давайте виберемо хороші і м'ясисті помідори. Потім промиваємо томати в холодній воді, перекладаємо в глибоку миску і даємо обсохнути. Далі ножем розрізаємо їх на 3 - 4 частини. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо великим кубиком. Після цього укладаємо овочі в глибоку алюмінієву каструлю, заливаємо чистою дистильованою водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
    Проварюємо все протягом 10 хвилин, щоб помідори пустили сік, і рідина в каструлі збільшилася приблизно в 2 рази. Під час варіння, періодично перемішуємо інгредієнти дерев'яною лопаткою, щоб не допустити їх пригорання.
    Духовку розігріваємо до 170 градусів. Каструлю з відвареними овочами знімаємо з плити, вливаємо трохи оцту, всипаємо цукор, кладемо рідку гірчицю, мелений лавровий листочок, чорний мелений перчик, ягоди ялівцю і солимо за смаком. Потім подрібнюємо всі інгредієнти блендером і виливаємо отриману масу у форму для випічки.
    Відправляємо деко в розігріту духовку і тушкуємо, випарівая з пасти вологу протягом 5 годин, поки вона не загусне і не придбає насичений бордовий колір. Періодично акуратно перемішуємо масу дерев'яною лопаткою, щоб нічого не пригоріло.
    Доводимо томатну пасту до потрібної густоти, обережно виймаємо деко з духовки і залишаємо остигати до кімнатної температури. Далі перекладаємо пасту в чисті контейнери і ставимо їх у холодильник. Приготована за цим рецептом, вона зберігається близько 12 місяців. Використовуємо готову гостру томатну пасту потреби в гарячих стравах з риби, м'яса, додаємо в супи, соуси і підливи.

    Рецепт томатної пасти для спагетті


    Інгредієнти:

  • помідори - 25 кг;

  • спеції;

  • цибулина - 1 шт.;

  • оцет - 05 ст.;

  • цукор - 100 р.


  • Приготування
    Помідори миємо, зрізаємо все зайве і шаткуємо їх на невеликі шматочки. Цибулю чистимо, подрібнюємо і змішуємо з томатами. Потім викладаємо овочі в каструлю, наливаємо трохи масла, накриваємо кришкою і пропарюють протягом 15 хвилин. Після цього протираємо все через сито і викладаємо пасту знову в каструлю.
    Ставимо на вогонь і уварюють до зменшення маси в обсязі до 2 разів, постійно перемішуючи. Всі використовувані спеції, загортаємо в марлю і обережно опускаємо в каструлю. Після цього вливаємо оцет, додаємо цукор і сіль, ретельно перемішуємо. Тримаємо суміш на вогні ще близько 10 хвилин і потім виймаємо спеції. Викладаємо томатну пасту в заздалегідь підготовлені банки і закриваємо кришками. Стерилізуємо банки в киплячій воді приблизно хвилин 15 і закатуємо кришками. Зберігаємо домашню пасту при кімнатній температурі або в холодильнику.

    Рецепт домашньої томатної пасти


    Інгредієнти:

  • стиглі помідори - 3 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • кислі яблука - 2 шт.;

  • Томатна паста - рецепт

  • оцет столовий - 30 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Приготовані помідори, яблука і очищений цибулька кидаємо в соковижималку. Отриману рідку масу виливаємо в марлю, зав'язуємо зверху вузлик і підвішуємо кульочок над тазиком, щоб туди поступово злився весь сік. В марлі залишиться пюре, яке ми перекладаємо в каструлю. Солимо цю масу і проварюємо її на слабенькому вогні хвилин 30. Потім вливаємо оцет і кип'ятимо ще 5 хвилин. Далі швидко розкладаємо гарячу пасту по стерильним банкам, закатуємо, перевертаємо і закутуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Соуси на зиму
    Соуси на зиму
    Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити
    Грибна ікра з лисичок
    Грибна ікра з лисичок
    Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
    Лечо з томатною пастою
    Лечо з томатною пастою
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з