Мариновані яйця

Мариновані яйця
Такий спосіб приготування яєць як маринування поширений у багатьох країнах. Наприклад, відомі мариновані яйця по-пьемонтски. Європейські рецепти, зрозуміло, відрізняються від азіатських, що цілком природно, оскільки в різних кулінарних традиціях використовують різні інгредієнти, спектр яких може бути досить широким. Взагалі, приготування різних маринадів для яєць (ну, і не тільки для яєць, а, наприклад, для риби або овочів) - широке поле для кулінарної творчості, потрібно тільки розуміння загальних принципів, а далі можна нескінченно складати цікаві смако-гармонійні композиції, дивуючи домашніх і гостей. І справді, застосовуючи різні майстерно складені маринади можна надавати давно знайомому продукту - вареним яйцям - абсолютно нові вишукані смаки, аромати і навіть інші кольори. Зрозуміло, маринувати можна не тільки курячі, але і яйця інших домашніх птахів, в тому числі, і водоплавних. Мариновані перепелині яйця - взагалі, вишуканий делікатес, чудово підходить для святкового столу.
Як замаринувати яйця?
Отже, мариновані перепелині яйця, рецепт нескладний.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця варимо круто на середньому вогні в трохи підсоленій воді. Охолоджуємо примусово - холодною водою. Розрізаємо зубчики часнику навпіл. Акуратно очищаємо яйця від шкаралупи і разом з часником складаємо в ємність (скляний, емальований або керамічний, не використовуйте алюміній і пластмасу).Тепер готуємо маринад. Корінець імбиру очищаємо і нарізаємо соломкою (можна натерти на крупній тертці). Змішуємо воду з оцтом, додаємо цукор і сіль. Доводимо до кипіння, додаємо спеції і подрібнений імбир. Кип'ятимо на слабкому вогні хвилин 5 потім знімаємо ємність з вогню і даємо маринаду трохи охолонути. Заливаємо його в ємність з яйцями так, щоб рідина покрила їх повністю. Ємність накриваємо і ставимо в холодильник на 48 годин.
Маринуємо по-далекосхідному
Можна приготувати мариновані яйця зовсім інакше - в далекосхідному стилі. Цей рецепт більш швидкий. Так можна готувати і яйця водоплавних.
Інгредієнти (на 4 курячих яйця):

Приготування
Яйця зваримо круто, остудимо в холодній воді, очистимо від шкаралупи. Проколем кожне яйце до жовтка товстої зубочисткою у кількох місцях. Складемо яйця в ємність. Очищену цибулю, часник і імбир подрібнити ножем (наріжемо тонкою короткою соломкою). Закип'ятимо 250 мл води. Убавим вогонь і додамо лук, імбир, сухі спеції, 1 столову ложку соєвого соусу, горілку, цукор і сіль. Перемішаємо. Акуратно помістимо яйця в слабо киплячий маринад і проваримо ще хвилин 5.Яйця, проварені в маринаді, остудимо, разрежем навпіл, викладемо на листя салату. Приготуємо соус: змішуємо сік лайма з продавлений часником і 1 столовою ложкою соєвого соусу. Поллємо їм кожну половинку яйця. Оформимо гілочками зелені і можна подавати до столу з овочевим салатом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як маринувати шашлик?
C настанням теплих днів так і хочеться вибратися на природу, приготувати шашличок Мариноване м'ясо можна купити вже готове, а можна замаринувати

Мариновані корнішони
Корнішони відрізняються особливою щільністю і хрускотом, домогтися і того і іншого не складно, особливо враховуючи те, що ці маленькі огірочки

Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку можна подати на святковий стіл до різних м'ясних страв. Варіантів їх заготівлі досить багато, ми ж з вами

Мариновані свинячі вуха
Мариновані свинячі вуха - популярне блюдо азіатсько-тихоокеанського регіону: Кореї, В'єтнаму, Китаю, Таїланду та деяких латиноамериканських країн. І