Яблучний оцет в домашніх умовах

Як зробити домашній яблучний оцет?
Для того щоб зробити яблучний оцет своїми руками необхідно: по-перше стежити за надходженням кисню, оскільки бактерії здійснюють зброджування дуже його потребують, а по-друге, стежити за температурою, яка повинна лежати в діапазоні від +15 до +30 градусів.
Яблучний оцет - рецепт № 1
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як робити яблучний оцет 1 кг яблук необхідно помити, очистити і пропустити через прес або розтовкти в ступці. Всю масу, разом з м'якоттю необхідно змішати з цукром з розрахунку 50 г на 1 кг яблук. Дріжджі додавати необов'язково, але якщо ви хочете прискорити процес бродіння, то однією невеликий щіпки буде цілком достатньо.
Яблучну масу викладаємо в емальований каструлю і заливаємо водою так, щоб яблука були покриті їй на 3 див. Каструлю залишаємо в теплому місці без доступу прямих сонячних променів, на два тижні, не забуваючи регулярно перемішувати масу, щоб зверху вона не підсихали. Після закінчення часу всю рідину від яблук необхідно процідити через 3 шари марлі і залишити бродити в банках ще на 2 тижні. Через це час домашній яблучний оцет буде готовий і його можна буде акуратно (тобто без осаду і муті) перелити в пляшки, які згодом краще добре закупорити і зберігати в темному, теплому місці.
Яблучний оцет - рецепт № 2
Ще один рецепт яблучного оцту був винайдений доктором Д. С. Джарвіс, і за твердженням розробників, завдяки цьому рецепту зберігаються всі основні і найбільш корисні властивості продукту.
Інгредієнти:
Приготування
Промиті яблука натираємо на тертці, покласти в банку і заливаємо водою у співвідношенні 1:1 (тобто на 1 кг яблук припадати 1 л води, 2 кг - 2 л води, відповідно). У цю суміш додаємо 100 г меду, трохи дріжджів і сухар чорного хліба, для прискорення ферментації. Посуд з яблучною масою прикриваємо одним шаром марлі і залишаємо в темному, теплому місці на 10 днів, знову такі не забуваючи помішувати 2-3 рази в день дерев'яної (!) ложкою або лопаткою (щоб зайвий раз не окислювати вміст банки).
Після, знову проціджуємо рідину через декілька шарів марлі і зважуємо, не забувши забрати вага пляшки. На кожен літр рідини додаємо 50 г меду і гарненько перемішуємо. Посуд з яблучної рідиною нещільно закорковуємо марлею і залишаємо дображивать на 40-50 днів. Знаком того, що оцет готовий стане повна його прозорість, коли термін доброджування закінчиться, оцет необхідно буде ще раз процідити.

Яблучний оцет - рецепт № 3
Яблучний оцет можна приготувати і більш простим способом, правда для нього нам знадобиться пляшка подбродившего сидру і трохи вже готового натурального яблучного оцту. До 500 мл сидру додаємо 50 мл оцту і накриваємо посуд для бродіння марлею, щоб уникнути попадання в неї сторонніх бактерій з повітря, адже нам потрібні лише оцтовокислі бактерії, які будуть плодитися і розмножуватися вже забродившому сидрі. Процес бродіння повинен проходити в стандартно теплому і темному місці 6-8 тижнів. У результаті концентрація готового оцту буде близько 5 %. Готовність перевіряємо на смак - відсутність запаху і смаку спирту означає, що продукт придатний до вживання.
Нехай вас не бентежить довгий час приготування яблучного оцту в домашніх умовах, адже кінцевий продукт буде абсолютно натуральним, на відміну від розведеного концентрату, пропонованого на полицях супермаркетів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Виноградний оцет
Виноградний оцет - це натуральний продукт бродіння, який широко використовується в кулінарії і медицині з дуже давнього часу. На жаль, останнім

Сидр яблучний - рецепт
Яблучний сидр - вино дуже давнє, та й до того ж вельми поширене. З цих причин рецептів приготування цього напою дуже багато. Ми розповімо вам

Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у