Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучний оцет в домашніх умовах

Яблучний оцет в домашніх умовах

16-03-2015, 15:16
6 272
Яблучний оцет в домашніх умовах
Завдяки роботі сучасних транспортних служб ласувати свіжими яблуками ми можемо не тільки в сезон. З цілорічно доступних плодів можна варити джеми і компоти, пекти пироги, робити соки або навіть домашній оцет, який можна використовувати не тільки для кулінарних рецептів, але і для рецептів краси. Як зробити яблучний оцет будинку ви дізнаєтеся з цієї статті.

Як зробити домашній яблучний оцет?


Для того щоб зробити яблучний оцет своїми руками необхідно: по-перше стежити за надходженням кисню, оскільки бактерії здійснюють зброджування дуже його потребують, а по-друге, стежити за температурою, яка повинна лежати в діапазоні від +15 до +30 градусів.

Яблучний оцет - рецепт № 1


Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • цукор - 50 г;

  • дріжджі - щіпка.


  • Приготування
    Перед тим як робити яблучний оцет 1 кг яблук необхідно помити, очистити і пропустити через прес або розтовкти в ступці. Всю масу, разом з м'якоттю необхідно змішати з цукром з розрахунку 50 г на 1 кг яблук. Дріжджі додавати необов'язково, але якщо ви хочете прискорити процес бродіння, то однією невеликий щіпки буде цілком достатньо.
    Яблучну масу викладаємо в емальований каструлю і заливаємо водою так, щоб яблука були покриті їй на 3 див. Каструлю залишаємо в теплому місці без доступу прямих сонячних променів, на два тижні, не забуваючи регулярно перемішувати масу, щоб зверху вона не підсихали. Після закінчення часу всю рідину від яблук необхідно процідити через 3 шари марлі і залишити бродити в банках ще на 2 тижні. Через це час домашній яблучний оцет буде готовий і його можна буде акуратно (тобто без осаду і муті) перелити в пляшки, які згодом краще добре закупорити і зберігати в темному, теплому місці.

    Яблучний оцет - рецепт № 2



    Ще один рецепт яблучного оцту був винайдений доктором Д. С. Джарвіс, і за твердженням розробників, завдяки цьому рецепту зберігаються всі основні і найбільш корисні властивості продукту.
    Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • вода - 1 л;

  • мед - 100 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • сухарики із чорного хліба - 20 р.


  • Приготування
    Промиті яблука натираємо на тертці, покласти в банку і заливаємо водою у співвідношенні 1:1 (тобто на 1 кг яблук припадати 1 л води, 2 кг - 2 л води, відповідно). У цю суміш додаємо 100 г меду, трохи дріжджів і сухар чорного хліба, для прискорення ферментації. Посуд з яблучною масою прикриваємо одним шаром марлі і залишаємо в темному, теплому місці на 10 днів, знову такі не забуваючи помішувати 2-3 рази в день дерев'яної (!) ложкою або лопаткою (щоб зайвий раз не окислювати вміст банки).
    Після, знову проціджуємо рідину через декілька шарів марлі і зважуємо, не забувши забрати вага пляшки. На кожен літр рідини додаємо 50 г меду і гарненько перемішуємо. Посуд з яблучної рідиною нещільно закорковуємо марлею і залишаємо дображивать на 40-50 днів. Знаком того, що оцет готовий стане повна його прозорість, коли термін доброджування закінчиться, оцет необхідно буде ще раз процідити.
    Яблучний оцет в домашніх умовах

    Яблучний оцет - рецепт № 3



    Яблучний оцет можна приготувати і більш простим способом, правда для нього нам знадобиться пляшка подбродившего сидру і трохи вже готового натурального яблучного оцту. До 500 мл сидру додаємо 50 мл оцту і накриваємо посуд для бродіння марлею, щоб уникнути попадання в неї сторонніх бактерій з повітря, адже нам потрібні лише оцтовокислі бактерії, які будуть плодитися і розмножуватися вже забродившому сидрі. Процес бродіння повинен проходити в стандартно теплому і темному місці 6-8 тижнів. У результаті концентрація готового оцту буде близько 5 %. Готовність перевіряємо на смак - відсутність запаху і смаку спирту означає, що продукт придатний до вживання.
    Нехай вас не бентежить довгий час приготування яблучного оцту в домашніх умовах, адже кінцевий продукт буде абсолютно натуральним, на відміну від розведеного концентрату, пропонованого на полицях супермаркетів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Виноградний оцет
    Виноградний оцет
    Виноградний оцет - це натуральний продукт бродіння, який широко використовується в кулінарії і медицині з дуже давнього часу. На жаль, останнім
    Сидр яблучний - рецепт
    Сидр яблучний - рецепт
    Яблучний сидр - вино дуже давнє, та й до того ж вельми поширене. З цих причин рецептів приготування цього напою дуже багато. Ми розповімо вам
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у