Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як варити раків?

16-03-2015, 15:15
2 626
Як варити раків?
Варені раки - просту, але вишукану страву, традиційно вважається однією з найкращих закусок до пива. Звичайно раків (цілком) просто відварюють в киплячій підсоленій воді, іноді з додаванням будь-яких інших інгредієнтів (білого або рожевого вина, сухих спецій, ароматних коренів і трав).
Розглянемо, як варити раків правильно.
У приготуванні цієї закуски існує певна тонкість, так би язикати, вузький момент: варити її, на жаль, краще всього, живий. Пояснимо, чому раків варять живими. Знаючі люди уникають вживати в їжу істот, у яких після варіння хвостик залишається прямим, такий ознака повідомляє про той факт, що варили цього раку вже мертвим, а після смерті в їх організмі починається досить швидке нагромадження токсинів, у зв'язку з чим можуть виникнути отруєння. У свіжих правильно зварених раків хвостик загинається.

Як довго варити раків?


Не всі знають, протягом скількох саме хвилин варити раків. Зрозуміло, великі екземпляри варяться більше, але зазвичай раків варять протягом 5-10 хвилин - не довше, інакше м'ясо стане несмачним.
Як варити живих раків, вже приблизно зрозуміло. Зрозуміло, їх спочатку треба ретельно промити і краще - під чистою проточною водою. Промитих раків для поліпшення смакових якостей можна помістити на півгодини в натуральне незбиране молоко. Після такої процедури м'ясо стане особливо соковитим і ніжним. Тепер вимочених в молоці істот ще раз ретельно промиємо холодною проточною водою і можна відварювати у воді як зазвичай. Деякі гурмани радять перед приготуванням вийняти з раків кишечник і шлунок для того, щоб позбавити м'ясо від найменших ознак гіркоти. Робиться це так: раку перевертаємо на спинку, прихоплює двома пальцями і акуратно видаляємо шлунок і кишечник обертальними рухами. Обережності заради клешні живих раків можна прихопити гумками.

Як варити заморожених раків?


У продажу іноді можна побачити заморожених раків. Можна варити і таких, хоча все ж, краще вживати в їжу свіжих. Головна умова: ви повинні бути впевнені, що раків заморожували живими. Знову-таки, у правильно заморожених раків хвостик загинається. А далі все просто: розморожуємо заморожених раків в холодній воді і варимо, так само як і живих. Якщо хвостики після варіння прямі - викидаємо.

Як зберігати варених раків?


Якщо зварили більше, ніж з'їли, зберігати залишилися краще всього в холодильнику в щільно закритій ємності, затока повністю тим розсолом, в якому вони варилися. Для цього непогано, щоб розсіл був трохи більш солоним - продумайте це заздалегідь. Зберігати можна не більше доби.
Раки у вині
Раки в білому вині - рецепт небанальний і дуже вишуканий.
Інгредієнти:

  • раки середнього розміру-10-12 шт.;

  • столове біле вино (або вермут) - 200-250 мл;

  • борошно пшеничне високосортна - 1 ч. ложка;

  • прованські трави - за смаком;

  • рослинна олія (краще оливкова) -2 ст. ложки;

  • натуральне вершкове масло - 20 г;

  • лимон - 05;

  • лавровий лист - 5 шт.;

  • перець-горошок різних видів-5-8 горошин;

  • гвоздичка - 2-3 бутончики;

  • зелень різна - кілька гілочок;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Нагріваємо суміш з 1 л підсоленої води і білого вина, з лавровим листом, перцем-горошком і гвоздичкой.Ретельно промиваємо раків і, коли вода закипить, проварюємо протягом 8 хвилин. Готових раків витягаємо і викладаємо на блюдо.
    Як варити раків?

    Готуємо соус. Проціджуємо через ситечко 200 мл бульйону, в якому варилися раки. Підсмажити борошно на сухій сковороді. Додаємо масло, спочатку оливкова, а потім і вершкове. Все ретельно перемішуємо (найзручніше це робити звичайною виделкою). Додаємо проціджений бульйон і перемішуємо до однорідності. Прогріваємо 1-2 хвилини. Можна приправити товченим часником і меленим червоним гострим перцем.
    При подачі до столу прикрашаємо блюдо з раками гілочками зелені і скроплюємо соком лимона. Соус подаємо окремо. До такого вишуканої страви можна відмінно підійде будь світле столове вино, темне або світле пиво.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Класичний рецепт "Олів'є"
    Класичний рецепт "Олів'є"
    Вітчизняна версія «Олів'є» вже настільки знайома, що оригінальним рецептом салату не залишилося місця в наших куховарських книгах. Звичайно, куди
    Як правильно варити креветки?
    Як правильно варити креветки?
    Здавалося б, нічого складного в тому, щоб кинути креветки в киплячу воду і проварити кілька хвилин немає. Тим не менше, питання про те, як правильно
    Як правильно збити білки?
    Як правильно збити білки?
    Як правильно збити білки? Чим їх краще збивати? У чому їх збивати? Скільки їх збивати? Цими питаннями господині задаються досить часто, а тому ми
    Як готувати заморожені овочі?
    Як готувати заморожені овочі?
    Як готувати заморожені овочі? Цим питанням задаються багато, а тому ми вирішили розкрити секрети того, як же правильно поводитися з заморожуванням,
    Як правильно їсти раків?
    Як правильно їсти раків?
    Акуратно їсти раків - завдання непросте і для того, щоб уникнути конфузів за трапезою з членистоногих в ресторані, ознайомтесь з деякими правилами їх
    Рецепти з сиром маскарпоне
    Рецепти з сиром маскарпоне
    Сир маскарпоне - смачний італійський продукт. З них можна створювати різні десерти або просто намазати на хліб, як вершкове масло. Давайте розберемо,