Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати заморожені овочі?

Як готувати заморожені овочі?

16-03-2015, 15:14
3 689
Як готувати заморожені овочі?
Заморожені овочі в наші дні стали так сказати «паличкою-виручалочкою» для багатьох господинь. Адже це досить просто, потрібно просто дістати їх з холодильника, і через 15 хвилин у вас на столі вже стоїть корисний готовий сніданок, ситний обід або легкий дієтичний обід.
А завдяки застосовуваної нині технології шокової заморозки, заморожені овочі містять стільки ж вітамінів і корисних речовин, як і свіжі. Такі овочі, на відміну від свіжих, доступні нам в будь-який час року. Але щоб вони не втратили містяться в них корисні властивості, їх потрібно вміти правильно приготувати, а точніше сказати - зварити! Давайте розглянемо з вами, як приготувати заморожені овочі!

Як варити заморожені овочі?


Отже, як же готувати свіжоморожені овочі. Наливаємо в каструльку трохи води, з розрахунку 100 мл води на кожні 500 г овочів. Потім солимо за смаком, доводимо воду до кипіння і обережно кладемо в неї овочі, попередньо не дістаючи і не розморожуючи. Так як вони дуже холодні, то моментально зупиняють кипіння. Накриваємо каструлю кришкою і чекаємо, поки вода знову завирує.
Якщо овочі будуть варитися замерзлими брилами, а не окремими шматочками, то вони приготуються нерівномірно, тому беремо вилку і обережно поділяємо їх. Далі додаємо приправу, пряні трави, зменшуємо вогонь до мінімуму і закриваємо щільно кришкою. Так як ми з вами налили не занадто багато води, важливо, щоб вона не зникла, а овочі приготувалися як би на пару. Адже так вони краще зберігають форму, колір і корисні властивості.
Скільки варити заморожені овочі? Готуємо овочі, у відповідності з рекомендаціями, зазначеними на упаковці. Якщо у вас домашні овочі заморожені чи ні інструкції, то орієнтуйтеся на те, що капуста цвітна, брокколі і т. д.), кабачки, нарізані моркву варяться приблизно 5 хвилин. Стручкова і китайська квасолю, горох, а також кукурудза трохи менше, приблизно 3-5 хвилин, листяні овочі, такі, наприклад, як шпинат, готуються ще швидше - за 2-3 хвилини.
Як тільки овочі будуть готові, вимикаємо вогонь і акуратно зливаємо всю воду. Якщо залишити їх у гарячої рідини, вони стануть перевареними і не смачними.
Якщо у вас немає часу стежити за овочами, перемішувати, то можна приготувати їх в кухонній помічниці. Давайте більш детально дізнаємося, як приготувати заморожені овочі в мультиварці.
Для цього викладаємо овочі в спеціальну тару. Закриваємо кришкою, залишаючи невеликий отвір для виходу пари. Включаємо її на найвищу потужність на режим «Варка на пару» приблизно на 5 хвилин. По закінченню часу дістаємо овочі, перевіряємо готовність виделкою або ножем. Якщо вони все ще не зварилися, ставимо їх в мультиварку на ту ж потужність ще на 2-3 хвилини. Далі залишаємо їх у гарячій посуді на 3 хвилини, щоб овочі остаточно дійшли до потрібної кондиції.
Тепер Давайте підведемо з вами підсумки і перерахуємо основні правила того, як приготувати морожені овочі:

  • по-перше, овочі перед варінням ні в якому разі не потрібно розморожувати;

  • по-друге, при варінні овочів обов'язково додайте ваші улюблені спеції і як слід посоліть воду. Також ви можете додати декілька крапель лимонного соку, він додасть овочів апетитну соковитість
    Як готувати заморожені овочі?
    і пікантний присмак;

  • і по-третє, після приготування, негайно злийте всю воду і за бажанням, можете промити овочі під холодною водою.


  • І до речі, всі заморожені овочі, це справжній порятунок для молодих мам, які з недовірою ставляться до консервованих овочевих пюре в банках. Так що замислюйтесь про заморожуванню овочів в домашніх умовах ! Для початку дізнайтеся, наприклад, як заморозити гриби , ну а далі дійте відповідно до загальних правил і рекомендацій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочі, тушковані з фаршем
    Овочі, тушковані з фаршем
    Овочі, тушковані з фаршем - це смачне і корисне блюдо. Воно прекрасно підійде для швидкого приготування і ситного обіду для всієї родини. Ну що ж,
    Овочі, тушковані з грибами
    Овочі, тушковані з грибами
    Не знаєте, що приготувати на вечерю? Тоді наш сьогоднішній рецепт для вас. Пропонуємо вам зробити овочі, тушковані з грибами. Це блюдо неодмінно
    Овочі, тушковані в сметані
    Овочі, тушковані в сметані
    Варіантів приготування такого простого страви, овочі, тушковані в сметані досить багато. У нашій статті ми пропонуємо вам парочку цікавих рецептів,
    Як правильно гасити м'ясо?
    Як правильно гасити м'ясо?
    Якщо ви не знаєте, як правильно гасити м'ясо, то ця стаття саме для вас! Цей процес зовсім не складний, потрібно просто знати кілька нюансів і
    Заморожування овочів в домашніх умовах
    Заморожування овочів в домашніх умовах
    Заморожені овочі і фрукти - це дуже зручно, можна просто дістати потрібні інгредієнти з морозильної камери і приготувати практично будь-яку страву.
    Тушковані овочі в мультиварці
    Тушковані овочі в мультиварці
    В мультиварці можна зробити практично будь-яку страву, та й часу на приготування потрібно набагато менше, ніж на плиті. У сьогоднішній нашій статті