Заморожені овочі в наші дні стали так сказати «паличкою-виручалочкою» для багатьох господинь. Адже це досить просто, потрібно просто дістати їх з холодильника, і через 15 хвилин у вас на столі вже стоїть корисний готовий сніданок, ситний обід або легкий дієтичний обід.
А завдяки застосовуваної нині технології шокової заморозки, заморожені овочі містять стільки ж вітамінів і корисних речовин, як і свіжі. Такі овочі, на відміну від свіжих, доступні нам в будь-який час року. Але щоб вони не втратили містяться в них корисні властивості, їх потрібно вміти правильно приготувати, а точніше сказати - зварити! Давайте розглянемо з вами, як приготувати заморожені овочі!
Як варити заморожені овочі?
Отже, як же готувати свіжоморожені овочі. Наливаємо в каструльку трохи води, з розрахунку 100 мл води на кожні 500 г овочів. Потім солимо за смаком, доводимо воду до кипіння і обережно кладемо в неї овочі, попередньо не дістаючи і не розморожуючи. Так як вони дуже холодні, то моментально зупиняють кипіння. Накриваємо каструлю кришкою і чекаємо, поки вода знову завирує.
Якщо овочі будуть варитися замерзлими брилами, а не окремими шматочками, то вони приготуються нерівномірно, тому беремо вилку і обережно поділяємо їх. Далі додаємо приправу, пряні трави, зменшуємо вогонь до мінімуму і закриваємо щільно кришкою. Так як ми з вами налили не занадто багато води, важливо, щоб вона не зникла, а овочі приготувалися як би на пару. Адже так вони краще зберігають форму, колір і корисні властивості.
Скільки варити заморожені овочі? Готуємо овочі, у відповідності з рекомендаціями, зазначеними на упаковці. Якщо у вас домашні овочі заморожені чи ні інструкції, то орієнтуйтеся на те, що капуста цвітна, брокколі і т. д.), кабачки, нарізані моркву варяться приблизно 5 хвилин. Стручкова і китайська квасолю, горох, а також кукурудза трохи менше, приблизно 3-5 хвилин, листяні овочі, такі, наприклад, як шпинат, готуються ще швидше - за 2-3 хвилини.
Як тільки овочі будуть готові, вимикаємо вогонь і акуратно зливаємо всю воду. Якщо залишити їх у гарячої рідини, вони стануть перевареними і не смачними.
Якщо у вас немає часу стежити за овочами, перемішувати, то можна приготувати їх в кухонній помічниці. Давайте більш детально дізнаємося, як приготувати заморожені овочі в мультиварці.
Для цього викладаємо овочі в спеціальну тару. Закриваємо кришкою, залишаючи невеликий отвір для виходу пари. Включаємо її на найвищу потужність на режим «Варка на пару» приблизно на 5 хвилин. По закінченню часу дістаємо овочі, перевіряємо готовність виделкою або ножем. Якщо вони все ще не зварилися, ставимо їх в мультиварку на ту ж потужність ще на 2-3 хвилини. Далі залишаємо їх у гарячій посуді на 3 хвилини, щоб овочі остаточно дійшли до потрібної кондиції.
Тепер Давайте підведемо з вами підсумки і перерахуємо основні правила того, як приготувати морожені овочі:
по-перше, овочі перед варінням ні в якому разі не потрібно розморожувати; по-друге, при варінні овочів обов'язково додайте ваші улюблені спеції і як слід посоліть воду. Також ви можете додати декілька крапель лимонного соку, він додасть овочів апетитну соковитість і пікантний присмак; і по-третє, після приготування, негайно злийте всю воду і за бажанням, можете промити овочі під холодною водою. І до речі, всі заморожені овочі, це справжній порятунок для молодих мам, які з недовірою ставляться до консервованих овочевих пюре в банках. Так що замислюйтесь про заморожуванню овочів в домашніх умовах ! Для початку дізнайтеся, наприклад, як заморозити гриби , ну а далі дійте відповідно до загальних правил і рекомендацій.