Класичний рецепт "Олів'є"

А давайте приготуємо справжній, оригінальний рецепт салату «Олів'є». Ну, звичайно, не зовсім справжній, тому що, як відомо, таємницю свого рецепту француз Олів'є так і не розкрив. Залишається тільки здогадуватися, які спеції він додавав у свій салат. Але залишилися записи, які допоможуть хоча б наблизитися до смаку того, цього салату, яким захоплювалися його сучасники.
При приготуванні класичного «Олів'є» слід пам'ятати, що:
Салат «Олів'є» - класичний рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Найбільше доведеться возитися з приготуванням рябчиків, щоб потім використовувати в салаті філе. Пташок слід обсмажити у великій кількості олії кілька хвилин і варити в киплячому бульйоні з додаванням мадери, печериць і оливок близько півгодини. М'ясо рябчиків потрібно відокремлювати тільки коли вони повільно охолонуть, і стануть теплими. Інакше або ніжне філе висохне, чи не буде відділятися від кісток. Вистраждане таким чином філе потрібно запакувати у фольгу і покласти в холодильник.
З телячим язиком проблем буде менше, тобто, його можна відварити звичним для нас способом. Потім зняти шкірку і нехай остигає в тому ж бульйоні, в якому варилася.
Любителі варити раків, можуть зайнятися цією справою самостійно, але, як варіант, можна використовувати готові ракові шийки.
Нарізаємо паюсну ікру дрібненькими кубиками. Хто не в курсі, паюсна ікра - це пресована ікра.
Огірочки очищаємо і ріжемо кубиками. Яйця також ріжемо кубиками. З каперсів, попередньо видаляємо всю вологу. Кубиками нарізаємо вже холодне філе рябчиків і мову.
Поширена помилка - різати салатні листя. Вони зіпсують ваш «Олів'є» гіркотою. Салатні листя слід рвати руками на шматочки потрібної величини.
Ну, а тепер, з'єднуємо разом все, що нарізали і заправляємо майонезом. Майонез готуємо

Під збитий соус додаємо гірчицю за смаком, і кілька крапель оцту. Спробуємо, можливо, доведеться трохи підсолити, і підсолодити.
Ну ось, тепер ви знаєте, як робити салат «Олів'є» класичний. Для різноманітності «Олів'є» з сьомгою також має право на життя. Але ж загалом не так вже й складно, правда? Звичайно, цей салат - задоволення не на кожен день, але знати його рецепт, і при нагоді використовувати нікому не завадить.
Рекомендуємо добрі рецепти

«Олів'є» з сьомгою
Олів'є, мабуть, самий знаменитий у нашій країні салат. Готують його по-різному: з куркою, з ковбасою, з рибою. Ось про останньому варіанті ми і

Салат з раковими шийками
Салат з раковими шийками - страва ресторанного класу, яке далеко не всім вдається спробувати. Якщо ви в числі тих щасливчиків, які не знають що

Салат «Олів'є» з м'ясом
Салат «Олів'є» вже давно займає почесне місце в російській кухні, хоч і не автентичної версії. Зараз його готують з ковбасою, рибою і т. д. Ми ж з

Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у