Як правильно їсти раків?
Що може бути краще в спекотний літній день, ніж кухлик холодного свіжого пива з великими вареними раками ! Однак багато хто задається питанням, як правильно їсти раків, щоб не порушити при цьому правила етикету за столом . Все ж цих членистоногих не можна віднести до повсякденних страв, тому не всі знають, як правильно їсти раків.
Головне - раки повинні бути свіжими, тобто звареними живими. Якість продукту визначити легко: хвостик свіжих, правильно зварених раків загнутий під черевце. А ось прямий хвостик, повідомляє, що його володар потрапив у окріп не живим. Не варто економити на своєму здоров'ї і вирішувати питання, чи можна їсти раків мертвих або недоварених, блідо-рожевих. Оскільки в організмі цих членистоногих дуже швидко відбуваються процеси розкладання, несвіжими раками легко отруїтися. Якщо якість продукту вас влаштовує, приступайте. Їдять цих членистоногих руками, оскільки панцир у них досить м'який, на відміну від омарів, тому щипчики та інші столові прилади не знадобляться, хоча в ресторанах їх зазвичай приносять. В процесі оброблення раку, як правило, випливає деяку кількість бульйону, тому варто пов'язати серветку. Для початку у членистоногого відокремлюють клішні і лапки. Якщо раки досить великі, в лапках буде деяка кількість м'яса, кінцівки дрібних просто висмоктують. З клешнею витягують м'ясо за допомогою виделки або просто притискають їх зубами, завдяки чому воно саме вислизає в рот.
Далі відокремлюють хвостик, для цього раку беруть у ліву руку панциром вниз, головою до себе, а правою рукою тягнуть хвіст на себе. Виходить дві частини: панцир з головою і нутрощами і те, що називається «ракова шийка».
Що можна їсти у раків в панцирі - визначити непросто, потрібен досвід, тому краще просто випити невелику кількість дуже смачного бульйону, який в ньому залишається при варінні.
В кінці з'їдається найсмачніша частина - біле м'ясо. Хвостик чиститься легко, плавець можна відкусити або обрізати. Якщо при відділенні шийки здалася щось жовте - не лякайтеся, це ікра. Не зволікайте, можна їсти ікру раків, вона точно не отруйна, але не завжди смачна. Просто спробуйте.
Головне - раки повинні бути свіжими, тобто звареними живими. Якість продукту визначити легко: хвостик свіжих, правильно зварених раків загнутий під черевце. А ось прямий хвостик, повідомляє, що його володар потрапив у окріп не живим. Не варто економити на своєму здоров'ї і вирішувати питання, чи можна їсти раків мертвих або недоварених, блідо-рожевих. Оскільки в організмі цих членистоногих дуже швидко відбуваються процеси розкладання, несвіжими раками легко отруїтися. Якщо якість продукту вас влаштовує, приступайте. Їдять цих членистоногих руками, оскільки панцир у них досить м'який, на відміну від омарів, тому щипчики та інші столові прилади не знадобляться, хоча в ресторанах їх зазвичай приносять. В процесі оброблення раку, як правило, випливає деяку кількість бульйону, тому варто пов'язати серветку. Для початку у членистоногого відокремлюють клішні і лапки. Якщо раки досить великі, в лапках буде деяка кількість м'яса, кінцівки дрібних просто висмоктують. З клешнею витягують м'ясо за допомогою виделки або просто притискають їх зубами, завдяки чому воно саме вислизає в рот.
Далі відокремлюють хвостик, для цього раку беруть у ліву руку панциром вниз, головою до себе, а правою рукою тягнуть хвіст на себе. Виходить дві частини: панцир з головою і нутрощами і те, що називається «ракова шийка».
Що можна їсти у раків в панцирі - визначити непросто, потрібен досвід, тому краще просто випити невелику кількість дуже смачного бульйону, який в ньому залишається при варінні.
В кінці з'їдається найсмачніша частина - біле м'ясо. Хвостик чиститься легко, плавець можна відкусити або обрізати. Якщо при відділенні шийки здалася щось жовте - не лякайтеся, це ікра. Не зволікайте, можна їсти ікру раків, вона точно не отруйна, але не завжди смачна. Просто спробуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно їсти суші?
На сьогоднішній день вже не так просто знайти того, хто хоч раз в житті не пробував суші або ролли. Більш того, багатьом настільки припало до смаку
Як навчитися їсти китайськими паличками?
Китайська кухня стає все популярнішим у всьому світі, так що такий столовий прилад, як китайські палички, вже ні для кого не рідкість. Тому кожному
Як правильно збити білки?
Як правильно збити білки? Чим їх краще збивати? У чому їх збивати? Скільки їх збивати? Цими питаннями господині задаються досить часто, а тому ми
Як варити раків?
Як варити раків? Це питання цікавить багатьох, адже всі люблять вечерком посидіти перед телевізором або з друзями, попити пивка і поїсти смачних
Як готувати заморожені овочі?
Як готувати заморожені овочі? Цим питанням задаються багато, а тому ми вирішили розкрити секрети того, як же правильно поводитися з заморожуванням,