Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно їсти суші?

Як правильно їсти суші?

16-03-2015, 16:05
1 523
Як правильно їсти суші?
В останні роки японська кухня стала дуже популярною в нашій країні. І знайти сучасної людини, яка б ніколи не пробував суші і роли дуже складно. Але як правильно їсти суші паличками і не зганьбитися при цьому, знають далеко не всі. Та й поведінка за столом також має відповідати етикету. Тому в цій статті ми хочемо поділитися з вами секретами, як треба правильно їсти суші.

Як навчитися їсти суші?


За великим рахунком це не так і складно. Зараз в інтернеті є безліч відеороликів і фотографій, в яких все показано і розказано. Ми ж в свою чергу хочемо розповісти вам про те, як їсти паличками для суші, але і про загальні правила японського етикету.

Як їдять суші японці?
Перше, що кидається в очі нашому співвітчизнику, це те, що суші їдять паличками. Тому для початку поговоримо про них. Під час трапези в Японії не прийнято встромляти палички в їжу, тобто не можна використовувати їх як вилку. Паличками лише беруть шматочки. Також не слід облизувати або гризти палички - це поганий тон. Під час їжі паличками не можна розмахувати, писати щось на столі, показувати ними на якийсь предмет.
Також забороняється передавати один одному суші з допомогою гострих кінців паличок, це робиться товстим кінцем. Це ж стосується і випадку, коли потрібно із загальної тарілки взяти суші.
Якщо на блюді є і суші, сашимі, роли, то в першу чергу слід з'їсти роли. Це ніяк не пов'язано з правилами етикету, але може вплинути на смакові якості норі (за уязика, що роли будуть лежати деякий час і норі розмокне). В іншому черговість не має значення.
Якщо для вас наука їжі з допомогою китайських паличок занадто складна, то ви можете їсти суші руками. Японським етикетом це дозволено.
До суші найчастіше подають зелений чай. Він дозволяє повною мірою насолодитися смаком цієї страви, і не заглушає його.

Як правильно їсти суші?
Тепер переходимо безпосередньо до того, як правильно їсти суші.
І суші і роли робляться невеликих розмірів, для того, щоб їх було зручно з'їсти цілком. Не можна відкушувати шматок суші, а залишок знову класти в тарілку.
Для того щоб з'їсти суші, його потрібно паличками, потім покласти на бік (вже в своїй тарілці), а потім знову взяти цей шматочок так, щоб була можливість рибу вмочити в соєвий соус. Риба на суші розташована зверху, це і обумовлює необхідність спочатку покласти суші на бік.
Після того, як ви умочили суші в соєвий соус, відправляйте його собі в рот рибою вгору.
Але не всі види суші вживаються з соєвим соусом. Деякі види їдять з маринованим імбиром. Тоді потрібно змастити рибу на суші імбиром, і відправити суші в рот рибою вниз. Сашимі ж вживають з соусом, васабі.
Як правильно їсти суші?

Як правильно їсти суші паличками?
Для початку слід сказати, що їдять суші гострими кінцями паличок. Самі ж палички можуть бути дерев'яними, пластиковими або навіть металевими. У наших японських ресторанах найчастіше подають одноразові дерев'яні палички. Вам також можуть запропонувати навчальний варіант паличок. Але не можна сказати, що вони відповідають японській культурі.
Але ми все ж повернемося до того, як є звичайними японськими паличками. Одну паличку вам потрібно покласти у виїмку між великим і вказівним пальцем, а кінець палички кладемо на фалангу безіменного пальця. Великий палець фіксує паличку нерухомо. Другу паличку прикладають до вказівного пальця, роблячи її ніби продовженням пальця, і фіксують подушечкою великого пальця. Таким чином, перша паличка є нерухомою, а ось друга рухається разом з вказівним пальцем. Суші потрібно утримувати кінчиками паличок, відповідно кінчики повинні однаково виступати, а не бути різної довжини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як навчитися їсти китайськими паличками?
Як навчитися їсти китайськими паличками?
Китайська кухня стає все популярнішим у всьому світі, так що такий столовий прилад, як китайські палички, вже ні для кого не рідкість. Тому кожному
Приготування суші в домашніх умовах
Приготування суші в домашніх умовах
З тих пір, як у нас відкрилися перші японські ресторанчики, популярність кухні країни висхідного сонця продовжує рости і рости. Тепер вже не здивуєш
Як робити суші?
Як робити суші?
Любителі японської кухні по достоїнству оцінять смачні домашні суші, зробити які вам тепер не складе ніякої праці. У цьому матеріалі ви знайдете все,
Суші макі
Суші макі
Якщо ви і ваші друзі без розуму від японської кухні, влаштуйте вечірку в японському стилі. На ній можна не тільки вбратися відповідно, але і
Суші з креветками
Суші з креветками
Суші - це традиційна страва японської кухні, основу якого становить рис. Ну що ж, давайте розширюємо це страва, приготувати суші з креветками -
Суші з лососем
Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо