Як робити суші?
Традиційне японське блюдо суші, завоювало величезну популярність на території нашої країни. Спробувати суші можна в численних японських ресторанах. Тим не менш, багатьох господинь цікавить, як приготувати суші і роли самостійно, в домашніх умовах.
Абсолютно всі види суші містять єдину основу - спеціально приготовлений рис. А вже до цього рісу додаються інші інгредієнти, передбачені рецептом. У цій статті ми хочемо розповісти вам, як робити суші і як правильно варити для них рис.
Для приготування суші необхідний наступний набір продуктів:
кампье - сушена гарбуз. Цей інгредієнти, як правило, використовується в суші салатах і являє собою довгі висушені волокна. Перед вживанням кампье слід вимочувати у воді;
васабі - японський хрін. Васабі є головним інгредієнтом будь японської трапези і являє собою гострий соус зеленуватого кольору;
шиітаке - сушені гриби. Володіють гострим смаком і використовуються в рецептах приготування суші та ролів;
маринований імбир [/b] . Імбир використовується в якості додаткового інгредієнта для будь-якого суші страви;
рисовий оцет. Використовується для заправки рису для суші;
соєвий соус - основний соус для суші;
водорості норі. Норі потрібно для приготування суші та ролів.
Японці готують рис для суші згідно встановленим строгим правилам:
перед варінням рис потрібно ретельно промити і потримати у воді 30 хвилин;
на 1 склянку рису слід брати 1 1/4 склянки води;
при приготуванні рису недопустимо додавання будь-яких спецій і солі;
рис слід готувати без олії;
рис слід варити при щільно закритій кришці на середньому вогні, поки вода не закипить. Після закипання вогонь потрібно зробити максимальним на 1 хвилину, після чого зменшити і варити ще 15 хвилин;
після вимкнення вогню кришку каструлі не можна відкривати на протязі 10 хвилин.
Пропонуємо два простих рецепти приготування суші:
[b] Суші зі скумбрією [/b]
Для приготування суші необхідні наступні інгредієнти: 200 грамів філе скумбрії, 200 грамів рису для суші, рисовий оцет, шматочок імбирного кореня, соєвий соус, цукор, сіль.
Перед тим, як робити суші зі скумбрією, рис для суші слід залити холодною водою, відварити і охолодити. 6 столових ложки оцту потрібно змішати з цукром і сіллю так, щоб сіль і цукор розчинилися. Цією сумішшю необхідно залити рис.
Філе солоної скумбрії слід нарізати на смужки товщиною 1-2 см, залити рисовим оцтом і залишити на 15 хвилин. Дошку для приготування суші слід застелити харчовою плівкою, викласти на нього філе скумбрії, а зверху засипати рисом. Розрівняти руками рис так, щоб він лежав однаковим по товщині шаром. Зверху рис потрібно накрити харчовою плівкою і придавити чимось важким. Через 3 години плівку слід зняти, а рис зі скумбрією нарізати на кубики товщиною в 2 сантиметри. Перед тим як різати, ніж необхідно змочувати водою, щоб він не прилипав.
Подавати суші слід з імбиром і соєвим соусом.
[b] Солодкі суші [/b]
Далеко не всі знають про те, як робити солодкі суші. А адже це зовсім не важко! Вам знадобиться:: 200 грамів рису, 200 грамів шоколаду, паста лакриці, 2 столові ложки цукру, 2 листи спеціальної вощеного паперу (вкрита тонким шаром воску).
Рис слід попередньо зварити у воді з цукром і охолодити. Поки рис буде остигати, необхідно розплавити шоколад, вилити його на вощений папір і розподілити однорідним тонким шаром.
Остиглий рис викласти на другий лист вощеного паперу, розрівняти його і залити лакричной солодкої пастою. Далі, лист слід скачати в «ковбаску» і звільнити рис з начинкою від паперу. «Ковбаску» необхідно перекласти на лист з шоколадом, закатати таким же чином і помістити в 2 години в холодильник. Коли шоколад замерзне, зовнішній шар паперу можна буде легко зняти. Після чого, «ковбаску» слід нарізати на 8-10 шматочків.
Солодкі суші готові!
В якості начинки для солодких суші можна використовувати будь-яку солодку пасту, джем і варення.
Суші є не тільки смачним блюдом, але і надзвичайно корисним. А низька калорійність суші робить це блюдо улюбленим серед багатьох жінок.
Абсолютно всі види суші містять єдину основу - спеціально приготовлений рис. А вже до цього рісу додаються інші інгредієнти, передбачені рецептом. У цій статті ми хочемо розповісти вам, як робити суші і як правильно варити для них рис.
Для приготування суші необхідний наступний набір продуктів:
Рецепт приготування рису для суші
Японці готують рис для суші згідно встановленим строгим правилам:
Рецепти приготування суші
Пропонуємо два простих рецепти приготування суші:
[b] Суші зі скумбрією [/b]
Для приготування суші необхідні наступні інгредієнти: 200 грамів філе скумбрії, 200 грамів рису для суші, рисовий оцет, шматочок імбирного кореня, соєвий соус, цукор, сіль.
Перед тим, як робити суші зі скумбрією, рис для суші слід залити холодною водою, відварити і охолодити. 6 столових ложки оцту потрібно змішати з цукром і сіллю так, щоб сіль і цукор розчинилися. Цією сумішшю необхідно залити рис.
Філе солоної скумбрії слід нарізати на смужки товщиною 1-2 см, залити рисовим оцтом і залишити на 15 хвилин. Дошку для приготування суші слід застелити харчовою плівкою, викласти на нього філе скумбрії, а зверху засипати рисом. Розрівняти руками рис так, щоб він лежав однаковим по товщині шаром. Зверху рис потрібно накрити харчовою плівкою і придавити чимось важким. Через 3 години плівку слід зняти, а рис зі скумбрією нарізати на кубики товщиною в 2 сантиметри. Перед тим як різати, ніж необхідно змочувати водою, щоб він не прилипав.
Подавати суші слід з імбиром і соєвим соусом.
[b] Солодкі суші [/b]
Далеко не всі знають про те, як робити солодкі суші. А адже це зовсім не важко! Вам знадобиться:: 200 грамів рису, 200 грамів шоколаду, паста лакриці, 2 столові ложки цукру, 2 листи спеціальної вощеного паперу (вкрита тонким шаром воску).
Рис слід попередньо зварити у воді з цукром і охолодити. Поки рис буде остигати, необхідно розплавити шоколад, вилити його на вощений папір і розподілити однорідним тонким шаром.
Остиглий рис викласти на другий лист вощеного паперу, розрівняти його і залити лакричной солодкої пастою. Далі, лист слід скачати в «ковбаску» і звільнити рис з начинкою від паперу. «Ковбаску» необхідно перекласти на лист з шоколадом, закатати таким же чином і помістити в 2 години в холодильник. Коли шоколад замерзне, зовнішній шар паперу можна буде легко зняти. Після чого, «ковбаску» слід нарізати на 8-10 шматочків.
Солодкі суші готові!
В якості начинки для солодких суші можна використовувати будь-яку солодку пасту, джем і варення.
Суші є не тільки смачним блюдом, але і надзвичайно корисним. А низька калорійність суші робить це блюдо улюбленим серед багатьох жінок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка рису для суші
Зараз оттрапезничать суші не складе особливих труднощів, адже в кожному місті знайдеться мінімум з десяток суші-барів і ресторанів. Однак справжні
Як готувати роли?
Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
Приготування суші в домашніх умовах
З тих пір, як у нас відкрилися перші японські ресторанчики, популярність кухні країни висхідного сонця продовжує рости і рости. Тепер вже не здивуєш
Суші макі
Якщо ви і ваші друзі без розуму від японської кухні, влаштуйте вечірку в японському стилі. На ній можна не тільки вбратися відповідно, але і
Суші з креветками
Суші - це традиційна страва японської кухні, основу якого становить рис. Ну що ж, давайте розширюємо це страва, приготувати суші з креветками -
Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо