Заправка рису для суші
У наш час дуже популярні страви японської кухні. Пообідати або повечеряти суші або ролами стало в порядку речей.
Є такий жарт, що приготувати суші вдома - заняття не тільки цікаве, але і «бюджетосберегающее» і «здоровьесохраняющее», тому приділимо трохи уваги важливого компоненту при виготовленні суші - заправці для рису, для ролів і суші.
Навіщо потрібна рисова заправка? Вона надає рісу для ролів і суші не тільки необхідний смак, але і збільшує клейкість, від того воно не розваляться.
Так як у рис при варінні сіль не додається, то рисова заправка для суші містить і сіль, і цукор. Основну ж роль в заправці для рису відводять оцту. Рисовий оцет можна зустріти в спеціалізованих відділах магазинів, де продають і інші складові для суші. Але як вчинити, якщо все-таки придбати рисовий оцет не вдалося. Чим можна його замінити?
Замінюють рисовий оцет зазвичай білим винним оцтом, виноградним оцтом, яблучним оцтом, або, на худий кінець, столовим оцтом. Тут необхідно правильно підібрати пропорції, щоб не зіпсувати смак рису.
Можна спробувати готові рецепти, а потім підкоригувати кількість інгредієнтів за смаком.
Рецепт заправки з рисовим оцтом
Інгредієнти:
рисовий оцет - 100 мл;
цукор - 3 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка.
Рецепт з яблучним оцтом
Інгредієнти:
яблучний оцет - 2 ст. ложки;
вода - 3 ст. ложки;
цукор - 2 ч. ложки
сіль - 1 ч. ложка.
Рецепт з виноградним оцтом
Інгредієнти:
виноградний оцет - 4 ст. ложки;
цукор - 3 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка.
Рецепт зі столовим оцтом
Інгредієнти:
столовий оцет 6% - 50 мл;
соєвий соус - 50 мл;
цукор - 20 р.
Приготування
Всі закип'ятимо, і розмішуєм до повного розчинення. Додаємо рис в теплому вигляді. А якщо ви приготували заправку запас, то зберігайте її в холодильнику і перед вживанням підігрівайте.
Рецепт приготування рисового оцту
Рисовий оцет можна при бажанні приготувати і самостійно. Якщо є час і бажання.
Інгредієнти:
рис;
цукор;
дріжджі;
яєчний білок.
Приготування
Заливаємо рис водою і залишаємо на ніч настоюватися. На наступний день воду зціджуємо, а на склянку настою додаємо близько 180 г цукру. Ставимо посуд на водяну баню і помішуємо, поки цукор не розчиниться, варимо приблизно хвилин двадцять. Охолоджуємо, переливаємо в банку і на літр рідини додаємо чверть столової ложки дріжджів. Процес ферментації займе близько тижня. Коли бульбашки зникнуть зовсім, перелити в чисту банку. Наполягаємо місяць.
Через місяць суміш проціджують. Кип'ятимо зі збитим сирим яєчним білком (очищення), і знову проціджують.
Ось такий довгий шлях, але зате справжній рисовий оцет власного приготування завжди буде до ваших послуг.
З такою заправкою вам по плечу як приготування класичних ролів з сьомгою , так і більш складних суші макі .
Є такий жарт, що приготувати суші вдома - заняття не тільки цікаве, але і «бюджетосберегающее» і «здоровьесохраняющее», тому приділимо трохи уваги важливого компоненту при виготовленні суші - заправці для рису, для ролів і суші.
Навіщо потрібна рисова заправка? Вона надає рісу для ролів і суші не тільки необхідний смак, але і збільшує клейкість, від того воно не розваляться.
Так як у рис при варінні сіль не додається, то рисова заправка для суші містить і сіль, і цукор. Основну ж роль в заправці для рису відводять оцту. Рисовий оцет можна зустріти в спеціалізованих відділах магазинів, де продають і інші складові для суші. Але як вчинити, якщо все-таки придбати рисовий оцет не вдалося. Чим можна його замінити?
Замінюють рисовий оцет зазвичай білим винним оцтом, виноградним оцтом, яблучним оцтом, або, на худий кінець, столовим оцтом. Тут необхідно правильно підібрати пропорції, щоб не зіпсувати смак рису.
Можна спробувати готові рецепти, а потім підкоригувати кількість інгредієнтів за смаком.
Рецепт заправки з рисовим оцтом
Інгредієнти:
Рецепт з яблучним оцтом
Інгредієнти:
Рецепт з виноградним оцтом
Інгредієнти:
Рецепт зі столовим оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Всі закип'ятимо, і розмішуєм до повного розчинення. Додаємо рис в теплому вигляді. А якщо ви приготували заправку запас, то зберігайте її в холодильнику і перед вживанням підігрівайте.
Рецепт приготування рисового оцту
Рисовий оцет можна при бажанні приготувати і самостійно. Якщо є час і бажання.
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо рис водою і залишаємо на ніч настоюватися. На наступний день воду зціджуємо, а на склянку настою додаємо близько 180 г цукру. Ставимо посуд на водяну баню і помішуємо, поки цукор не розчиниться, варимо приблизно хвилин двадцять. Охолоджуємо, переливаємо в банку і на літр рідини додаємо чверть столової ложки дріжджів. Процес ферментації займе близько тижня. Коли бульбашки зникнуть зовсім, перелити в чисту банку. Наполягаємо місяць.
Через місяць суміш проціджують. Кип'ятимо зі збитим сирим яєчним білком (очищення), і знову проціджують.
Ось такий довгий шлях, але зате справжній рисовий оцет власного приготування завжди буде до ваших послуг.
З такою заправкою вам по плечу як приготування класичних ролів з сьомгою , так і більш складних суші макі .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити рис для ролів?
Багато стикаються з такою проблемою, як правильно варити рис для ролів і з-за цього не вирішуються готувати це чудове японське блюдо. Зробити це
Приготування суші в домашніх умовах
З тих пір, як у нас відкрилися перші японські ресторанчики, популярність кухні країни висхідного сонця продовжує рости і рости. Тепер вже не здивуєш
Як робити суші?
Любителі японської кухні по достоїнству оцінять смачні домашні суші, зробити які вам тепер не складе ніякої праці. У цьому матеріалі ви знайдете все,
Роли з сьомгою
Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо