Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити рис для ролів?

Як варити рис для ролів?

16-03-2015, 18:59
914
Як варити рис для ролів?
Роли - один з видів суші. Рис разом з водоростями норі скручується в «ковбаску», а потім ріжеться на часточки. Найчастіше - на 6 шматочків, але іноді на 8 або 12. Існує дуже багато різновидів ролів: «навиворіт», «кольорові», «мозаїчні» та інші. Але, незалежно від того, якого виду роли, вони завжди надзвичайно смачні.
Багато цінителів японської та корейської кухні з задоволенням приготують роли в домашніх умовах . Але не кожен знає, як варити головний інгредієнт - рис для ролів. Як його треба вибрати, які інгредієнти потрібні для заправки і приготування загалом.

Заправка для рису для ролів


Інгредієнти:

  • рисовий оцет - 180 мл;

  • цукор - 120 г;

  • сіль - 30 р.


  • Приготування
    У каструлю кладемо цукор, сіль, поливаємо рисовим оцтом і ставимо на вогонь. До кипіння не доводимо, знімаємо з вогню. Коли сіль і цукор повністю розчиняться, можна додати водорості. Їх треба протерти чимось вологим і покласти на 10 хвилин в заправку.
    Далі перед нами постає найскладніше питання - який саме потрібен рис для ролів. Потрібно відзначити, що краще всього, звичайно, підійде спеціальний рис. На упаковці повинно бути прописано, що він для суші або ролів. Можна його замінити звичайним круглим, він володіє особливою властивістю клейкості.
    Потім ми варимо безпосередньо сам рис.

    Рецепт приготування рису для ролів


    Інгредієнти:

  • японський рис - 250 г;

  • японський рисовий оцет - 3 столові ложки;

  • цукор - 25 склянки;

  • сіль - 2 чайні ложки.


  • Приготування
    Зазначимо з самого початку, що оцет для заправки рису для ролів повинен бути не спеціальний - рисовий. Він менш кислий на смак трохи з солодким відтінком. В Японії його виробляють з саке. В принципі, його можна замінити звичайним - 9%, але все ж рисовий оцет набагато м'якше, тому дуже ретельно регулюйте кількість доданого оцту.
    Можна спробувати зварити оцет самостійно. Він вариться, як каву - на слабкому вогні і щоб не закипів; сіль і цукор мають розчинитися. (4 столові ложки виноградного оцту, 1 чайна ложка солі і 3 чайних ложі цукру).
    Приготування рису для ролів - завдання не складна. Висипаємо рис у велику миску, промиваємо кілька разів до тих пір, поки вода не буде залишатися прозорою. Відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати близько години. В цей час готуємо все інше, що знадобиться для ролів.
    Потім перекладаємо рис у велику каструлю і додаємо 500 мл води. Ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Дуже важливо, скільки саме потрібно варити рис для ролів, це значно вплине на результат - протягом п'яти хвилин. Потім потрібно трохи зменшити вогонь і, не знімаючи кришку, варити до тих пір, поки рис не вбереться вся вода. Потім залишаємо ще хвилин на 15 щоб настоявся. Якщо ви хочете так, щоб було зовсім по-японськи, можна додати буру сушену водорість, але це не обов'язково.
    Далі беремо невелику ємність і розчиняємо сіль і цукор з рисовому оцті, перекладаємо у велику миску і поливаємо специальнимсоусом. Дерев'яною лопаткою розмішуємо і розбиваємо грудки. Коли вже температура рису знизиться до кімнатної, можна вже готувати роли, попередньо зробивши спеціальний розчин оцту для рук (японський оцет потрібно розчинити у воді і добре натерти руки).

    Соус для рису для ролів

    Як варити рис для ролів?

    Інгредієнти:

  • рисовий оцет - 500 г;

  • цукор - 400 г;

  • сіль - 50 р.


  • Приготування
    Всі кладемо в каструльку і добре перемішуємо - цукор і сіль повинні повністю розчинитися, можна трохи підігріти. Готовність соусу визначається його кольором - коли він стане прозорим, означає, що він готовий.
    Тепер кожен переконався, що рецепт приготування рису для ролів доступний кожному і витрати виходять досить-таки невеликі. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заправка рису для суші
    Заправка рису для суші
    Зараз оттрапезничать суші не складе особливих труднощів, адже в кожному місті знайдеться мінімум з десяток суші-барів і ресторанів. Однак справжні
    Рис для ролів в мультиварці
    Рис для ролів в мультиварці
    Найпопулярнішим блюдом японської кухні, безперечно, є роли і суші. І головним інгредієнтом цих страв є рис. І зараз ми розповімо, як його правильно
    Як готувати роли?
    Як готувати роли?
    Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
    Роли з вугром
    Роли з вугром
    Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
    Роли з ікрою
    Роли з ікрою
    Роли - це традиційна страва японської кухні. В даний час видів приготування ролів з різними інгредієнтами дуже багато. І зараз ми поділимося з вами