Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рис для ролів в мультиварці

Рис для ролів в мультиварці

19-01-2015, 11:46
797
Рис для ролів в мультиварці
Японська кухня - це справжнє вміння створювати оригінальні шедеври і справжні твори мистецтва на звичайних тарілках. І нехай ця їжа досить проста в приготуванні, але правильна і красива подача такої страви збуджує апетит і привертає велику увагу. Безперечно, найвідомішим стравою японської кухні, звичайно ж, є роли і суші.
Для приготування справжніх японських шедеврів в домашніх умовах, потрібно звернути пильну увагу на правильну підготовку і вибір рису. Складність цього завдання полягає лише в тому, щоб не переварити його, але і не залишити сирим і твердим. Правильно вибраний і ідеально зварений рис відіграє величезну роль у приготуванні суші та ролів. Саме від нього безпосередньо залежить смак страви. Краще всього, звичайно, вибирати японський сорт цього продукту. Адже саме він володіє потрібною клейкість, яка просто необхідна для приготування по-справжньому смачних ролів.
Звичайно, кожна господиня рис готує завжди по-різному, за своїм секретним рецептом. Але все ж існує традиційний і класичний рецепт. Головне правило полягає в хорошому промивання рису під струменем сирої і холодної води кілька разів, поки вода не стане прозорою і чистою. Давайте дізнаємося з вами скоріше, як правильно приготувати рис для ролів в мультиварці.

Рис для ролів в мультиварці «Редмонд»


Рис при приготуванні зазвичай не підсолюють. При подачі на стіл до нього подають різні приправи, соуси і страви з овочів.
Інгредієнти:

  • вода - 500 мл;

  • рис - 2 ст.


  • Для заправки:

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • оцет - 50 мл;

  • соус соєвий - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати рис для ролів в мультиварці. Отже, щоб у вас точно все вийшло, потрібно строго дотримуватися рецепту і відміряти необхідну кількість рису. Потім ретельно промиваємо його кілька разів, до прозорої води. Далі висипаємо рис в каструлю, заливаємо водою, виставляємо програму «Рис» і включаємо прилад на 25 хвилин.
    Поки рис готується, займемося приготуванням маринаду. Для цього змішуємо цукровий пісок, додаємо лимонний сік, оцет, соєвий соус, сіль і підігріваємо все на слабенькому вогні, постійно помішуючи, до закипання. Після цього готовий маринад остуджуємо і з'єднуємо обережно з рисом. Пам'ятайте тільки обов'язково про те, що рис не потрібно перемішувати, а краще всього просто переверніть його акуратненько, використовуючи дерев'яну лопатку. Ну, ось і все, рис для ролів в мультиварці готовий. Тепер ви можете безпосередньо переходити до приготування домашніх ролів .

    Рис для ролів в мультиварці «Панасонік»


    Інгредієнти:

  • рис - 200 г;

  • вода - 300 мл;

  • рисовий оцет.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як варити рис для ролів в мультиварці. Отже, беремо японський рис, призначений спеціально для ролів, промиваємо його і заливаємо холодною водою. Приблизно через 30 хвилин наш рис для суші з скляного стану перейде в біле.
    Рис для ролів в мультиварці
    Саме час ставити його варити: перекладаємо рис в чашу мультиварки, заливаємо водою, закриваємо кришку приладу і виставляємо режим «Гречка».
    Після того, як прилад подасть звуковий сигнал готовності, відразу ж відкриваємо кришку і поступово вливаємо рисовий оцет. Далі починаємо обережно перемішувати рис дерев'яною лопаткою зверху вниз. Важливо знати почуття міри і дотримуватися дозування, бо зайвий оцет зробить рис для суші дуже розсипчастим і з нього буде важко зліпити роли. Ось і все, красивий і правильно зварений в мультиварці рис готовий! Тепер можете переходити до виготовлення ролів і суші.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для ролів
    Соус для ролів
    Роли можна подавати не тільки з соєвим соусом, до якого багато хто з нас звикли. Існує безліч інших додатків до цієї японської страви. І в нашій
    Як варити рис для ролів?
    Як варити рис для ролів?
    Багато стикаються з такою проблемою, як правильно варити рис для ролів і з-за цього не вирішуються готувати це чудове японське блюдо. Зробити це
    Заправка рису для суші
    Заправка рису для суші
    Зараз оттрапезничать суші не складе особливих труднощів, адже в кожному місті знайдеться мінімум з десяток суші-барів і ресторанів. Однак справжні
    Як готувати роли?
    Як готувати роли?
    Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
    Роли з сьомгою
    Роли з сьомгою
    Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій