Приготування суші в домашніх умовах

Приготувати суші в будинку набагато простіше, ніж може здатися з боку. Для приготування домашніх суші необхідний наступний набір продуктів:
Купити продукти для суші можна в спеціалізованих магазинах і в багатьох супермаркетах.
При приготуванні суші в домашніх умовах окрему увагу необхідно приділяти рісу. Приготування рису для суші - відповідальний процес, оскільки рис обов'язково повинен бути розсипчастим. Японці готують рис без масла і солі під щільно закритою кришкою. Рис з водою беруть у співвідношенні 1:125. У готовий гарячий рис слід додати 5-6 столових ложок рисового оцту. Будь-який інший оцет вважається невідповідним для суші. Перед тим, як готувати рис, його необхідно кілька разів промити, щоб вода стала прозорою.
Пропонуємо вам такі рецепти приготування домашніх суші:
Рецепт приготування нігірі суші
Нігірі суші вважаються класичним блюдом японської кухні. Для приготування суші необхідні наступні інгредієнти: 200 г рису, 200 грамів філе сьомги або форелі, 5 великих креветок, маринований імбир, васабі, соєвий соус, рисовий оцет, сіль.
Необхідно приготувати розсипчастий рис, додати до нього 5 столових ложок рисового оцту, сіль,

Нігірі суші можна готувати з сьомгою, фореллю, тунцем, молюсками і вугром. Для приготування нігірі суші потрібно брати тільки свіжу рибу. Подавати суші слід з соєвим соусом, а прикрасити страву можна маринованим імбиром.
Рецепт домашнього суші омлету
Суші омлет (по-японськи тамаго) являє собою невеликі тонкі смужки з яйця. Інгредієнти для суші: 4 яйця, 1 їдальня ложка цукру, сіль за смаком.
У мисці слід збити яйця і додати до них цукор і сіль. Отриману суміш потрібно процідити через марлю і перелити в скляний посуд. Слід розігріти На сковороді масло і влити 1/2 столової ложки суміші так, щоб вона розтеклася тонким шаром в довжину. Коли смужка підсмажиться, її потрібно перевернути і обсмажити з іншого боку. Після цього яєчну смужку викласти на серветку і висушити. Таким чином, слід підсмажити всю суміш, щоб вийшло велика кількість яєчних смужок.
Рецепт суші «Сяке» домашнього приготування
Для цього виду суші вам знадобляться такі інгредієнти: 1 склянка рису, 200 г копченого лосося, васабі, соєвий соус, рисовий оцет, сіль.

Рис слід промити і приготувати. (Не забувайте наприкінці варіння додати до нього 5 столових ложок оцту і сіль!). З рису слід зліпити кульки, покласти їх на тарілку і накрити вологою серветкою.
Копчений лосось слід нарізати на невеликі шматочки і покласти на кожен шматочок на кульки з рису. Рис попередньо слід змастити васабі. Рибу потрібно злегка придавити до рису.
Зробити суші в домашніх умовах під силу кожній господині. Корисна японська кухня ідеально підходить і для святкового вечора, і для сімейного обіду.
Рекомендуємо добрі рецепти

Заправка рису для суші
Зараз оттрапезничать суші не складе особливих труднощів, адже в кожному місті знайдеться мінімум з десяток суші-барів і ресторанів. Однак справжні

Як готувати роли?
Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не

Як робити суші?
Любителі японської кухні по достоїнству оцінять смачні домашні суші, зробити які вам тепер не складе ніякої праці. У цьому матеріалі ви знайдете все,

Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій

Суші з креветками
Суші - це традиційна страва японської кухні, основу якого становить рис. Ну що ж, давайте розширюємо це страва, приготувати суші з креветками -

Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо