Курка в апельсиновому соку
Курка - доступний і улюблений багатьма продукт. Є безліч різних варіантів приготування цієї птиці. Ми ж розповімо вам, як приготувати курку в апельсиновому соку. Готову страву виходить пікантним, незвичайним, але при цьому дуже смачним.
Інгредієнти:
курка - 15 кг;
мед - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
апельсини (великі) - 3 шт.;
гірчиця - 1 ч. ложка;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Спочатку моєму курку, в кількох місцях гострим ножем робимо проколи, натираємо її сіллю і поки відставляємо в сторону. Тепер приступаємо до приготування апельсинового соусу. На одному апельсині акуратно знімаємо цедру смужками. З усіх 3 апельсинів видавлюємо сік. Додаємо в нього цукор, мед, цедру і кип'ятимо близько 10 хвилин. Отриману суміш остуджуємо, цедру видаляємо, а гірчицю і соєвий соус додаємо. Гарненько натираємо отриманим соусом курку всередині і зовні. Загортаємо тушку у фольгу і при температурі 180 градусів запікаємо в духовці близько 1 години. Готову курку ріжемо на порційні шматочки і поливаємо соусом, що залишився.
Інгредієнти:
курячі грудки - 12 кг;
сік апельсиновий - 120 мл;
сік лимонний - 60 мл;
червоний перець смажений - 1 банку (340 г);
часник - 1 зубчик;
вершкове масло - 30 г;
листя базиліка - 15 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Зубчик часнику дрібно кришимо. І укладаємо його на дно форми, в якій будемо запікати курку. Потім з'єднуємо лимонний і апельсиновий сік. Половину отриманої суміші також виливаємо у форму. Курячі грудки нарізаємо шматочками шириною близько 3 див. Червоний перець нарізаємо шматочками розміром приблизно з листочок базиліка. Тепер у форму викладаємо шматочки курки, зверху перець і листочки базиліка. Все посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, а далі заливаємо рештою соком. Шматочок замороженого вершкового масла нарізаємо невеликими кубиками, які довільно зверху розкладаємо на інгредієнти. Випікаємо курку в духовці, розігрітій до 180 градусів хвилин 40.
Сподобався наш рецепт, також рекомендуємо спробувати курку в журавлинному соусі , яка неодмінно прикрасить святковий стіл
Рецепт курки в апельсиновому соку
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку моєму курку, в кількох місцях гострим ножем робимо проколи, натираємо її сіллю і поки відставляємо в сторону. Тепер приступаємо до приготування апельсинового соусу. На одному апельсині акуратно знімаємо цедру смужками. З усіх 3 апельсинів видавлюємо сік. Додаємо в нього цукор, мед, цедру і кип'ятимо близько 10 хвилин. Отриману суміш остуджуємо, цедру видаляємо, а гірчицю і соєвий соус додаємо. Гарненько натираємо отриманим соусом курку всередині і зовні. Загортаємо тушку у фольгу і при температурі 180 градусів запікаємо в духовці близько 1 години. Готову курку ріжемо на порційні шматочки і поливаємо соусом, що залишився.
Курка в апельсино-лимонному соці
Інгредієнти:
Приготування
Зубчик часнику дрібно кришимо. І укладаємо його на дно форми, в якій будемо запікати курку. Потім з'єднуємо лимонний і апельсиновий сік. Половину отриманої суміші також виливаємо у форму. Курячі грудки нарізаємо шматочками шириною близько 3 див. Червоний перець нарізаємо шматочками розміром приблизно з листочок базиліка. Тепер у форму викладаємо шматочки курки, зверху перець і листочки базиліка. Все посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, а далі заливаємо рештою соком. Шматочок замороженого вершкового масла нарізаємо невеликими кубиками, які довільно зверху розкладаємо на інгредієнти. Випікаємо курку в духовці, розігрітій до 180 градусів хвилин 40.
Сподобався наш рецепт, також рекомендуємо спробувати курку в журавлинному соусі , яка неодмінно прикрасить святковий стіл
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в кунжуті
З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
Курка в кефірі в духовці
Багато господинь вважають куряче м'ясо сухим, але це не зовсім так. Правильно замаринована птах в кефірі вийде неймовірно ніжною і соковитою. Ну що
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
Курка в соєвому соусі
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
Курка в аджике в духовці
Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і