Курка - доступний і улюблений багатьма продукт. Є безліч різних варіантів приготування цієї птиці. Ми ж розповімо вам, як приготувати курку в апельсиновому соку. Готову страву виходить пікантним, незвичайним, але при цьому дуже смачним.
Рецепт курки в апельсиновому соку
Інгредієнти: курка - 15 кг; мед - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; апельсини (великі) - 3 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; соєвий соус - 2 ст. ложки; сіль. Приготування Спочатку моєму курку, в кількох місцях гострим ножем робимо проколи, натираємо її сіллю і поки відставляємо в сторону. Тепер приступаємо до приготування апельсинового соусу. На одному апельсині акуратно знімаємо цедру смужками. З усіх 3 апельсинів видавлюємо сік. Додаємо в нього цукор, мед, цедру і кип'ятимо близько 10 хвилин. Отриману суміш остуджуємо, цедру видаляємо, а гірчицю і соєвий соус додаємо. Гарненько натираємо отриманим соусом курку всередині і зовні. Загортаємо тушку у фольгу і при температурі 180 градусів запікаємо в духовці близько 1 години. Готову курку ріжемо на порційні шматочки і поливаємо соусом, що залишився.
Курка в апельсино-лимонному соці
Інгредієнти: курячі грудки - 12 кг; сік апельсиновий - 120 мл; сік лимонний - 60 мл; червоний перець смажений - 1 банку (340 г); часник - 1 зубчик; вершкове масло - 30 г; листя базиліка - 15 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Зубчик часнику дрібно кришимо. І укладаємо його на дно форми, в якій будемо запікати курку. Потім з'єднуємо лимонний і апельсиновий сік. Половину отриманої суміші також виливаємо у форму.
Курячі грудки нарізаємо шматочками шириною близько 3 див. Червоний перець нарізаємо шматочками розміром приблизно з листочок базиліка. Тепер у форму викладаємо шматочки курки, зверху перець і листочки базиліка. Все посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, а далі заливаємо рештою соком. Шматочок замороженого вершкового масла нарізаємо невеликими кубиками, які довільно зверху розкладаємо на інгредієнти. Випікаємо курку в духовці, розігрітій до 180 градусів хвилин 40.
Сподобався наш рецепт, також рекомендуємо спробувати курку в журавлинному соусі , яка неодмінно прикрасить святковий стіл