Вернуться назад Распечатать

Курка в апельсиновому соку

Курка в апельсиновому соку
Курка - доступний і улюблений багатьма продукт. Є безліч різних варіантів приготування цієї птиці. Ми ж розповімо вам, як приготувати курку в апельсиновому соку. Готову страву виходить пікантним, незвичайним, але при цьому дуже смачним.

Рецепт курки в апельсиновому соку


Інгредієнти:

  • курка - 15 кг;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • апельсини (великі) - 3 шт.;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Спочатку моєму курку, в кількох місцях гострим ножем робимо проколи, натираємо її сіллю і поки відставляємо в сторону. Тепер приступаємо до приготування апельсинового соусу. На одному апельсині акуратно знімаємо цедру смужками. З усіх 3 апельсинів видавлюємо сік. Додаємо в нього цукор, мед, цедру і кип'ятимо близько 10 хвилин. Отриману суміш остуджуємо, цедру видаляємо, а гірчицю і соєвий соус додаємо. Гарненько натираємо отриманим соусом курку всередині і зовні. Загортаємо тушку у фольгу і при температурі 180 градусів запікаємо в духовці близько 1 години. Готову курку ріжемо на порційні шматочки і поливаємо соусом, що залишився.

    Курка в апельсино-лимонному соці


    Інгредієнти:

  • курячі грудки - 12 кг;

  • сік апельсиновий - 120 мл;

  • сік лимонний - 60 мл;

  • червоний перець смажений - 1 банку (340 г);

  • часник - 1 зубчик;

  • вершкове масло - 30 г;

  • листя базиліка - 15 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Зубчик часнику дрібно кришимо. І укладаємо його на дно форми, в якій будемо запікати курку. Потім з'єднуємо лимонний і апельсиновий сік. Половину отриманої суміші також виливаємо у форму.
    Курка в апельсиновому соку
    Курячі грудки нарізаємо шматочками шириною близько 3 див. Червоний перець нарізаємо шматочками розміром приблизно з листочок базиліка. Тепер у форму викладаємо шматочки курки, зверху перець і листочки базиліка. Все посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, а далі заливаємо рештою соком. Шматочок замороженого вершкового масла нарізаємо невеликими кубиками, які довільно зверху розкладаємо на інгредієнти. Випікаємо курку в духовці, розігрітій до 180 градусів хвилин 40.
    Сподобався наш рецепт, також рекомендуємо спробувати курку в журавлинному соусі , яка неодмінно прикрасить святковий стіл