Торт «Метелиця»

Фруктова «Метелиця» на бісквіті
Інгредієнти:
Приготування
Яєчні білки збиваємо з цукром і вершковим маслом дочиста. Не перестаючи збивати повітряну масляну масу, додаємо в миску просіяне борошно. Останньою в тісто йде сода, її необхідно погасити лимонним соком.
Готове тісто виливаємо у форму змащену вершковим маслом і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах. Запечений корж охолодити і розрізаємо вздовж навпіл.
Робимо сметанний крем : 4 столові ложки жирної сметани збиваємо зі згущеним молоком за допомогою блендера. Будь-які горіхи за смаком обертаємо кухонним рушником і подрібнюємо за допомогою сковороди або качалки. Змішуємо горіхи з кремом зі сметани і згущеного молока.
Ягоди розморожуємо. Змащуємо бісквітний корж половиною сметано-горіхового крему і розподіляємо по всій його поверхні ягоди. Накриваємо торт другим коржем, виливаємо залишки крему і прикрашаємо «Метелицю» очищеними від шкірки мандаринами. «Метелиця» з білковим кремом повинна настоятися хоча б 2-3 години, в ідеалі - 1 ніч, після чого торт можна подавати до столу.
Закусочний торт «Метелиця»
Інгредієнти:
Для прикраси:
Приготування
Яйця миємо й відварюємо круто, даємо охолонути і подрібнюємо за допомогою ножа, або натерти на крупній тертці. Моркву і картоплю миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до м'якості, даємо ость і також натираємо на тертці.
Якщо ви вирішили брати свіжі шампіньйони для цього рецепту, то їх необхідно очистити, нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Консервовані печериці також годяться для «Метелиці», їх досить просто нарізати пластинами.
Чорнослив запарюємо на 5-7 хвилин у гарячій воді, а потім нарізаємо. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Сир натираємо на дрібній тертці, а куру розбираємо на волокна. Лаваш розриваємо на великі шматки.
Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до складання. На блюдо ставимо сервірувальне кільце великого діаметру, або стінки рознімної форми для випічки і починаємо розкладати інгредієнти.
Першим шаром йде терта морква, потім майонез, лаваш, половина сиру і подрібнені яйця, картоплю, знову майонезний шар,

Для прикраси салату волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера або кавомолки в борошно і посипаємо ними сирний шар. Огірок нарізаємо тонкою соломкою і вкладаємо її будь-яким візерунком. Останній штрих - гілочка петрушки і яскрава ягода калини, або брусниці. Тепер овочевого салату-торту «Метелиці» необхідно лише відпочити в холодильнику 2-4 години, а потім її можна буде подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Закусочні торти
Закусочний торт - це чудове святкове блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який стіл. І сьогодні ми розглянемо декілька популярних рецептів створення

Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо

Бісквітний торт зі згущеним молоком
Любите згущене молоко? Тоді пропонуємо спекти чудовий бісквітний торт з цими ласощами. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних рецептів

Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий

Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з