Торт «Метелиця»
В зимову пору пропонуємо вам готувати відповідні сезону страви: ситні, поживні і барвисті. У цій статті ми пропонуємо вам випробувати рецепт торта з справжнім зиязикам назвою «Метелиця». Рецепт «Метелиці» криє в собі два абсолютно різних страви, з одного боку це бісквітний торт з фруктами і ягодами, а з іншого - ситний закусочний торт з овочами.
Інгредієнти:
яєчні жовтки - 4 шт.;
цукор - 2/3 ст.;
борошно - 200 г;
згущене молоко - 200 г;
сметана - 4 ст. ложки;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
мікс із заморожених ягід;
мандарин - 2 шт.;
горіхи - за смаком;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
сода - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Яєчні білки збиваємо з цукром і вершковим маслом дочиста. Не перестаючи збивати повітряну масляну масу, додаємо в миску просіяне борошно. Останньою в тісто йде сода, її необхідно погасити лимонним соком.
Готове тісто виливаємо у форму змащену вершковим маслом і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах. Запечений корж охолодити і розрізаємо вздовж навпіл.
Робимо сметанний крем : 4 столові ложки жирної сметани збиваємо зі згущеним молоком за допомогою блендера. Будь-які горіхи за смаком обертаємо кухонним рушником і подрібнюємо за допомогою сковороди або качалки. Змішуємо горіхи з кремом зі сметани і згущеного молока.
Ягоди розморожуємо. Змащуємо бісквітний корж половиною сметано-горіхового крему і розподіляємо по всій його поверхні ягоди. Накриваємо торт другим коржем, виливаємо залишки крему і прикрашаємо «Метелицю» очищеними від шкірки мандаринами. «Метелиця» з білковим кремом повинна настоятися хоча б 2-3 години, в ідеалі - 1 ніч, після чого торт можна подавати до столу.
Інгредієнти:
копчене куряче філе - 500 г;
морква - 1 шт.;
картопля - 400 г;
чорнослив - 150 г;
волоські горіхи - 100 г;
яйця - 5 шт.;
печериці - 200 г;
твердий сир - 250 г;
майонез - за смаком;
листи тонкого лаваша;
сіль, перець - за смаком.
Для прикраси:
свіжий огірок - 1 шт.;
волоські горіхи - 50 г;
петрушка.
Приготування
Яйця миємо й відварюємо круто, даємо охолонути і подрібнюємо за допомогою ножа, або натерти на крупній тертці. Моркву і картоплю миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до м'якості, даємо ость і також натираємо на тертці.
Якщо ви вирішили брати свіжі шампіньйони для цього рецепту, то їх необхідно очистити, нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Консервовані печериці також годяться для «Метелиці», їх досить просто нарізати пластинами.
Чорнослив запарюємо на 5-7 хвилин у гарячій воді, а потім нарізаємо. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Сир натираємо на дрібній тертці, а куру розбираємо на волокна. Лаваш розриваємо на великі шматки.
Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до складання. На блюдо ставимо сервірувальне кільце великого діаметру, або стінки рознімної форми для випічки і починаємо розкладати інгредієнти.
Першим шаром йде терта морква, потім майонез, лаваш, половина сиру і подрібнені яйця, картоплю, знову майонезний шар, лаваш, половина горіхів і чорносливу, кура, майонез, лаваш, гриби, залишки горіхів, картоплі, майонез і вінчаємо блюдо шаром тертого сиру.
Для прикраси салату волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера або кавомолки в борошно і посипаємо ними сирний шар. Огірок нарізаємо тонкою соломкою і вкладаємо її будь-яким візерунком. Останній штрих - гілочка петрушки і яскрава ягода калини, або брусниці. Тепер овочевого салату-торту «Метелиці» необхідно лише відпочити в холодильнику 2-4 години, а потім її можна буде подавати до столу.
Фруктова «Метелиця» на бісквіті
Інгредієнти:
Приготування
Яєчні білки збиваємо з цукром і вершковим маслом дочиста. Не перестаючи збивати повітряну масляну масу, додаємо в миску просіяне борошно. Останньою в тісто йде сода, її необхідно погасити лимонним соком.
Готове тісто виливаємо у форму змащену вершковим маслом і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах. Запечений корж охолодити і розрізаємо вздовж навпіл.
Робимо сметанний крем : 4 столові ложки жирної сметани збиваємо зі згущеним молоком за допомогою блендера. Будь-які горіхи за смаком обертаємо кухонним рушником і подрібнюємо за допомогою сковороди або качалки. Змішуємо горіхи з кремом зі сметани і згущеного молока.
Ягоди розморожуємо. Змащуємо бісквітний корж половиною сметано-горіхового крему і розподіляємо по всій його поверхні ягоди. Накриваємо торт другим коржем, виливаємо залишки крему і прикрашаємо «Метелицю» очищеними від шкірки мандаринами. «Метелиця» з білковим кремом повинна настоятися хоча б 2-3 години, в ідеалі - 1 ніч, після чого торт можна подавати до столу.
Закусочний торт «Метелиця»
Інгредієнти:
Для прикраси:
Приготування
Яйця миємо й відварюємо круто, даємо охолонути і подрібнюємо за допомогою ножа, або натерти на крупній тертці. Моркву і картоплю миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до м'якості, даємо ость і також натираємо на тертці.
Якщо ви вирішили брати свіжі шампіньйони для цього рецепту, то їх необхідно очистити, нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Консервовані печериці також годяться для «Метелиці», їх досить просто нарізати пластинами.
Чорнослив запарюємо на 5-7 хвилин у гарячій воді, а потім нарізаємо. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Сир натираємо на дрібній тертці, а куру розбираємо на волокна. Лаваш розриваємо на великі шматки.
Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до складання. На блюдо ставимо сервірувальне кільце великого діаметру, або стінки рознімної форми для випічки і починаємо розкладати інгредієнти.
Першим шаром йде терта морква, потім майонез, лаваш, половина сиру і подрібнені яйця, картоплю, знову майонезний шар, лаваш, половина горіхів і чорносливу, кура, майонез, лаваш, гриби, залишки горіхів, картоплі, майонез і вінчаємо блюдо шаром тертого сиру.
Для прикраси салату волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера або кавомолки в борошно і посипаємо ними сирний шар. Огірок нарізаємо тонкою соломкою і вкладаємо її будь-яким візерунком. Останній штрих - гілочка петрушки і яскрава ягода калини, або брусниці. Тепер овочевого салату-торту «Метелиці» необхідно лише відпочити в холодильнику 2-4 години, а потім її можна буде подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закусочні торти
Закусочний торт - це чудове святкове блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який стіл. І сьогодні ми розглянемо декілька популярних рецептів створення
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
Бісквітний торт зі згущеним молоком
Любите згущене молоко? Тоді пропонуємо спекти чудовий бісквітний торт з цими ласощами. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних рецептів
Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з