» » Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників
Тісто, як пух на кефірі - запорука успішної випічки. З ним завжди зручно працювати, воно пластично і повітряно, і не прилипає до рук. Пиріжки і булочки, одержувані завдяки взаємодії кисломолочного продукту з різними пекарські компонентами, вирізняються пишною текстурою, рум'яної поверхнею, прекрасним смаком і довго не черствіють.

Тісто легкий, як пух на кефірі


Тісто м'яке, як пух на кефірі можна приготувати в двох різних варіаціях: з дріжджами і без дріжджів. Для виробів, що робляться в духовці, краще використовувати перший, слідуючи вдалому рецептом замісити тісто, дати йому півгодини настоятися і приступати до формування випічки.

  • Яким би не був рецепт дріжджового тесту на кефірі, як пух, для того, щоб вироби виправдовували свою назву, слід замішувати тісто на нежирному кисломолочному продукті - жирний кефір знижує активність дріжджів.

  • Кефір для тесту може бути як свіжим, так і злегка подкисшим. Головне - він не повинен мати характерного запаху бродіння.

  • Замішувати тісто слід тільки на теплому кефірі. В холодному - дріжджі і розпушувачі повільно «працюють», тому тісто може вийти занадто щільним.


  • Тісто дріжджове на кефірі, як пух

    Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

    Тісто, як пух на кефірі з дріжджами здатне задовольнити і любителів швидкісної випічки, і шанувальників добротної пишною здоби. Останнім, підійде цей рецепт, де тісто готується опарним способом з додаванням молока, масла і яєць, і займає не менше двох годин часу. Зате на випікання крендельков і пиріжків йде 15 хвилин.
    Інгредієнти:

  • борошно - 600 г;

  • кефір - 250 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • молоко - 50 мл;

  • дріжджі - 25 г;

  • цукор - 20 г;

  • вершкове масло - 80 р.


  • Приготування

  • Масло розтопіть, молоко прогрійте.

  • Додайте в молоко цукор і дріжджі.

  • Змішайте теплий кефір з маслом і яйцями.

  • Влийте дріжджі і порційно всипте борошно.

  • Замісіть тісто і відставте його на 15 години.

  • Тісто на кефірі м'яке, як пух викласти на стіл, обімніть і переступайте через це до формування виробів.


  • Тісто, як пух на кефірі для булочок


    Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

    Пишне тісто для булочок на кефірі завжди вдається. Традиційно, булочки печуться із здобного тіста. Як правило, багато здоби (цукру і масла) «пригнічують» дріжджі, чого не відбувається, коли в тесті є кефір. Він підтримує дріжджі і дає їм можливість переробити жирні компоненти, тому тісто виходить солодким і повітряним.
    Інгредієнти:

  • кефір - 750 мл;

  • дріжджі - 20 г;

  • маргарин - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 12 кг;

  • яйце - 3 шт.


  • Приготування

  • Розтопіть маргарин. Підігрійте кефір.

  • Перемішайте компоненти з цукром, яйцями і дріжджами.

  • Всипте борошно і замісіть тісто.

  • Дайте тісту добре підійти.

  • Обімніть здобне тісто на кефірі, як пух і відразу ж приступайте до формування виробів.


  • Тісто для пиріжків на кефірі, як пух

    Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

    Багато господинь ставлять тісто, як пух на кефірі для пирогів в холодильник. І хоча цей спосіб суперечить традиційному приготування, тісто виходить податливим і еластичним. Просто при низьких температурах кефір і дріжджі «засипають», а в теплі, починають активно працювати, тому тісто на очах зростає в обсязі, а пиріжки в духовці.
    Інгредієнти:

  • кефір - 300 мл;

  • дріжджі - 50 г;

  • маргарин - 250 г;

  • борошно - 800 г;

  • сіль - 5 р;

  • цукор - 70 г;

  • яйце - 3 шт.


  • Приготування

  • Кефір і маргарин прогрійте.

  • Додайте в масу яйця, дріжджі, цукор і борошно.

  • Ретельно вимісити і відправте тісто, як пух на кефірі в холодильник на 2 години.


  • Тісто як пух на кефірі для піци

    Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

    Піца - страва, яку хочеться швидко приготувати і відразу з'їсти. В цьому випадку, можна замісити пишне тісто для піци на кефірі з содою. Сода, в парі з кефіром, прискорює процеси бродіння і допомагає отримати повітряне тісто за пару хвилин. Воно має рідку консистенцію, тому начинка в ньому потопає, що робить піцу смачніше.


    Інгредієнти:

  • кефір - 400 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 625 г;

  • сода - 5 г;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • цукор - 20 р.


  • Приготування

  • Збийте яйця з цукром і кефіром.

  • Погасіть соду оцтом і додайте до суміші. Відразу після додайте борошно.

  • Консистенція тіста повинна нагадувати бісквітне.

  • Вилийте тісто, як пух на кефірі на деко, зверху розкладіть начинку.


  • Тісто на кефірі, як пух без дріжджів

    Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

    Пишне тісто на кефірі без дріжджів - знахідка для господинь віддають перевагу легкі способи приготування випічки. Для таких випадків тісто на кефірі і соді - ідеальний варіант. Ті ж компоненти, що використовувались в піці, в інших пропорціях перетворюються в м'яку і еластичну масу, яка чудово розкочується, смажиться або випікається.
    Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;

  • борошно - 870 м;

  • сода - 10 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • масло - 40 мл;

  • цукор - 20 г;

  • сіль - 10 р.


  • Приготування

  • Збийте кефір, цукор, сіль, масло і яйця.

  • Поступово додайте борошно.

  • Вимісити тісто руками.

  • Посипте робочу поверхню борошном і розкачати тісто м'яке як пух на кефірі качалкою, сформуйте пиріжки.


  • Тісто, як пух на кефірі без яєць

    Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

    Тісто на кефірі, ніжне як пух - річ універсальна: на чому його не замесишь, все одно воно вийде пишним. Даний рецепт згодиться економним господиням, оскільки готується без яєць, на теплому кефірі і дріжджах. Їх реакції вистачить для того, щоб тісто не затримувало з розстойкою, а рослинне масло зробить його в'язким і гладким.
    Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;

  • борошно - 750 г;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • олія - 100 мл;

  • цукор - 20 р.


  • Приготування

  • Додайте в теплий кефір цукор, дріжджі і 40 г борошна і відставте на 15 хвилин.

  • Введіть решту борошно, масло і ретельно вимісіть.

  • Дайте тісту 30 хвилин «відпочити» і приступайте до формування.


  • Тісто на пишні дріжджові оладки на кефірі

    Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

    Тісто для пишних оладок на кефірі краще приготувати з додаванням дріжджів. Такі оладки виходять в міру солодким, дуже рум'яними, швидко смажаться і після смаження не опадають. Головне - замісити тісто на теплому кефірі, дати йому настоятися в теплі 30 хвилин і не перемішувати, щоб не порушити роботу дріжджів, а брати для випікання акуратно з краю.
    Інгредієнти :

  • кефір - 250 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 375 г;

  • цукор - 40 г;

  • сухі дріжджі - 5 р.


  • Приготування

  • З теплого кефіру, борошна, цукру і дріжджів замісити тісто.

  • Поставте ємність в теплу воду і відставте на 30 хвилин.

  • Вбийте яйце і настоюйте ще 20 хвилин.

  • Можна приступати до смаження, обережно беручи тісто з краю, не перемішуючи.


  • Пишне тісто для вареників на кефірі

    Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників

    Пишне тісто на кефірі нагоді не тільки для випічки, але і для приготування улюблених вареників. Такі вироби вимагають тонкої і пластичної оболонки, добре утримує начинку, що цілком забезпечить маса з кефіру, борошна і яйця. При цьому все, що потрібно: ці компоненти перемішати і дати тісту відпочити не більше 30 хвилин.
    Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;

  • борошно - 1 кг;

  • сіль - 10 г;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування

  • Перемішайте борошно з сіллю, додайте кефір та яйця і замісіть тісто.

  • Накрийте тісто мискою і відставте на 30 хвилин.

  • Розділіть на частини, скачайте в ковбаску і наріжте брусками.
    Додав: admin | 17-03-2018, 19:50
    Переглядів: 42