Тісто, як пух на кефірі для пиріжків, пишних булочок, оладок і вареників
Тісто, як пух на кефірі - запорука успішної випічки. З ним завжди зручно працювати, воно пластично і повітряно, і не прилипає до рук. Пиріжки і булочки, одержувані завдяки взаємодії кисломолочного продукту з різними пекарські компонентами, вирізняються пишною текстурою, рум'яної поверхнею, прекрасним смаком і довго не черствіють.
Тісто м'яке, як пух на кефірі можна приготувати в двох різних варіаціях: з дріжджами і без дріжджів. Для виробів, що робляться в духовці, краще використовувати перший, слідуючи вдалому рецептом замісити тісто, дати йому півгодини настоятися і приступати до формування випічки.
Яким би не був рецепт дріжджового тесту на кефірі, як пух, для того, щоб вироби виправдовували свою назву, слід замішувати тісто на нежирному кисломолочному продукті - жирний кефір знижує активність дріжджів.
Кефір для тесту може бути як свіжим, так і злегка подкисшим. Головне - він не повинен мати характерного запаху бродіння.
Замішувати тісто слід тільки на теплому кефірі. В холодному - дріжджі і розпушувачі повільно «працюють», тому тісто може вийти занадто щільним.
Тісто, як пух на кефірі з дріжджами здатне задовольнити і любителів швидкісної випічки, і шанувальників добротної пишною здоби. Останнім, підійде цей рецепт, де тісто готується опарним способом з додаванням молока, масла і яєць, і займає не менше двох годин часу. Зате на випікання крендельков і пиріжків йде 15 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 600 г;
кефір - 250 мл;
яйце - 2 шт.;
молоко - 50 мл;
дріжджі - 25 г;
цукор - 20 г;
вершкове масло - 80 р.
Приготування
Масло розтопіть, молоко прогрійте.
Додайте в молоко цукор і дріжджі.
Змішайте теплий кефір з маслом і яйцями.
Влийте дріжджі і порційно всипте борошно.
Замісіть тісто і відставте його на 15 години.
Тісто на кефірі м'яке, як пух викласти на стіл, обімніть і переступайте через це до формування виробів.
Пишне тісто для булочок на кефірі завжди вдається. Традиційно, булочки печуться із здобного тіста. Як правило, багато здоби (цукру і масла) «пригнічують» дріжджі, чого не відбувається, коли в тесті є кефір. Він підтримує дріжджі і дає їм можливість переробити жирні компоненти, тому тісто виходить солодким і повітряним.
Інгредієнти:
кефір - 750 мл;
дріжджі - 20 г;
маргарин - 200 г;
цукор - 100 г;
борошно - 12 кг;
яйце - 3 шт.
Приготування
Розтопіть маргарин. Підігрійте кефір.
Перемішайте компоненти з цукром, яйцями і дріжджами.
Всипте борошно і замісіть тісто.
Дайте тісту добре підійти.
Обімніть здобне тісто на кефірі, як пух і відразу ж приступайте до формування виробів.
Багато господинь ставлять тісто, як пух на кефірі для пирогів в холодильник. І хоча цей спосіб суперечить традиційному приготування, тісто виходить податливим і еластичним. Просто при низьких температурах кефір і дріжджі «засипають», а в теплі, починають активно працювати, тому тісто на очах зростає в обсязі, а пиріжки в духовці.
Інгредієнти:
кефір - 300 мл;
дріжджі - 50 г;
маргарин - 250 г;
борошно - 800 г;
сіль - 5 р;
цукор - 70 г;
яйце - 3 шт.
Приготування
Кефір і маргарин прогрійте.
Додайте в масу яйця, дріжджі, цукор і борошно.
Ретельно вимісити і відправте тісто, як пух на кефірі в холодильник на 2 години.
Піца - страва, яку хочеться швидко приготувати і відразу з'їсти. В цьому випадку, можна замісити пишне тісто для піци на кефірі з содою. Сода, в парі з кефіром, прискорює процеси бродіння і допомагає отримати повітряне тісто за пару хвилин. Воно має рідку консистенцію, тому начинка в ньому потопає, що робить піцу смачніше.
Інгредієнти:
кефір - 400 мл;
яйце - 2 шт.;
борошно - 625 г;
сода - 5 г;
оцет - 1 ч. ложка;
цукор - 20 р.
Приготування
Збийте яйця з цукром і кефіром.
Погасіть соду оцтом і додайте до суміші. Відразу після додайте борошно.
Консистенція тіста повинна нагадувати бісквітне.
Вилийте тісто, як пух на кефірі на деко, зверху розкладіть начинку.
Пишне тісто на кефірі без дріжджів - знахідка для господинь віддають перевагу легкі способи приготування випічки. Для таких випадків тісто на кефірі і соді - ідеальний варіант. Ті ж компоненти, що використовувались в піці, в інших пропорціях перетворюються в м'яку і еластичну масу, яка чудово розкочується, смажиться або випікається.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл;
борошно - 870 м;
сода - 10 г;
яйце - 2 шт.;
масло - 40 мл;
цукор - 20 г;
сіль - 10 р.
Приготування
Збийте кефір, цукор, сіль, масло і яйця.
Поступово додайте борошно.
Вимісити тісто руками.
Посипте робочу поверхню борошном і розкачати тісто м'яке як пух на кефірі качалкою, сформуйте пиріжки.
Тісто на кефірі, ніжне як пух - річ універсальна: на чому його не замесишь, все одно воно вийде пишним. Даний рецепт згодиться економним господиням, оскільки готується без яєць, на теплому кефірі і дріжджах. Їх реакції вистачить для того, щоб тісто не затримувало з розстойкою, а рослинне масло зробить його в'язким і гладким.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл;
борошно - 750 г;
сухі дріжджі - 10 г;
олія - 100 мл;
цукор - 20 р.
Приготування
Додайте в теплий кефір цукор, дріжджі і 40 г борошна і відставте на 15 хвилин.
Введіть решту борошно, масло і ретельно вимісіть.
Дайте тісту 30 хвилин «відпочити» і приступайте до формування.
Тісто для пишних оладок на кефірі краще приготувати з додаванням дріжджів. Такі оладки виходять в міру солодким, дуже рум'яними, швидко смажаться і після смаження не опадають. Головне - замісити тісто на теплому кефірі, дати йому настоятися в теплі 30 хвилин і не перемішувати, щоб не порушити роботу дріжджів, а брати для випікання акуратно з краю.
Інгредієнти :
кефір - 250 мл;
яйце - 1 шт.;
борошно - 375 г;
цукор - 40 г;
сухі дріжджі - 5 р.
Приготування
З теплого кефіру, борошна, цукру і дріжджів замісити тісто.
Поставте ємність в теплу воду і відставте на 30 хвилин.
Вбийте яйце і настоюйте ще 20 хвилин.
Можна приступати до смаження, обережно беручи тісто з краю, не перемішуючи.
Пишне тісто на кефірі нагоді не тільки для випічки, але і для приготування улюблених вареників. Такі вироби вимагають тонкої і пластичної оболонки, добре утримує начинку, що цілком забезпечить маса з кефіру, борошна і яйця. При цьому все, що потрібно: ці компоненти перемішати і дати тісту відпочити не більше 30 хвилин.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл;
борошно - 1 кг;
сіль - 10 г;
яйце - 2 шт.
Приготування
Перемішайте борошно з сіллю, додайте кефір та яйця і замісіть тісто.
Накрийте тісто мискою і відставте на 30 хвилин.
Розділіть на частини, скачайте в ковбаску і наріжте брусками.
Тісто легкий, як пух на кефірі
Тісто м'яке, як пух на кефірі можна приготувати в двох різних варіаціях: з дріжджами і без дріжджів. Для виробів, що робляться в духовці, краще використовувати перший, слідуючи вдалому рецептом замісити тісто, дати йому півгодини настоятися і приступати до формування випічки.
Тісто дріжджове на кефірі, як пух
Тісто, як пух на кефірі з дріжджами здатне задовольнити і любителів швидкісної випічки, і шанувальників добротної пишною здоби. Останнім, підійде цей рецепт, де тісто готується опарним способом з додаванням молока, масла і яєць, і займає не менше двох годин часу. Зате на випікання крендельков і пиріжків йде 15 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто, як пух на кефірі для булочок
Пишне тісто для булочок на кефірі завжди вдається. Традиційно, булочки печуться із здобного тіста. Як правило, багато здоби (цукру і масла) «пригнічують» дріжджі, чого не відбувається, коли в тесті є кефір. Він підтримує дріжджі і дає їм можливість переробити жирні компоненти, тому тісто виходить солодким і повітряним.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для пиріжків на кефірі, як пух
Багато господинь ставлять тісто, як пух на кефірі для пирогів в холодильник. І хоча цей спосіб суперечить традиційному приготування, тісто виходить податливим і еластичним. Просто при низьких температурах кефір і дріжджі «засипають», а в теплі, починають активно працювати, тому тісто на очах зростає в обсязі, а пиріжки в духовці.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто як пух на кефірі для піци
Піца - страва, яку хочеться швидко приготувати і відразу з'їсти. В цьому випадку, можна замісити пишне тісто для піци на кефірі з содою. Сода, в парі з кефіром, прискорює процеси бродіння і допомагає отримати повітряне тісто за пару хвилин. Воно має рідку консистенцію, тому начинка в ньому потопає, що робить піцу смачніше.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто на кефірі, як пух без дріжджів
Пишне тісто на кефірі без дріжджів - знахідка для господинь віддають перевагу легкі способи приготування випічки. Для таких випадків тісто на кефірі і соді - ідеальний варіант. Ті ж компоненти, що використовувались в піці, в інших пропорціях перетворюються в м'яку і еластичну масу, яка чудово розкочується, смажиться або випікається.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто, як пух на кефірі без яєць
Тісто на кефірі, ніжне як пух - річ універсальна: на чому його не замесишь, все одно воно вийде пишним. Даний рецепт згодиться економним господиням, оскільки готується без яєць, на теплому кефірі і дріжджах. Їх реакції вистачить для того, щоб тісто не затримувало з розстойкою, а рослинне масло зробить його в'язким і гладким.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто на пишні дріжджові оладки на кефірі
Тісто для пишних оладок на кефірі краще приготувати з додаванням дріжджів. Такі оладки виходять в міру солодким, дуже рум'яними, швидко смажаться і після смаження не опадають. Головне - замісити тісто на теплому кефірі, дати йому настоятися в теплі 30 хвилин і не перемішувати, щоб не порушити роботу дріжджів, а брати для випікання акуратно з краю.
Інгредієнти :
Приготування
Пишне тісто для вареників на кефірі
Пишне тісто на кефірі нагоді не тільки для випічки, але і для приготування улюблених вареників. Такі вироби вимагають тонкої і пластичної оболонки, добре утримує начинку, що цілком забезпечить маса з кефіру, борошна і яйця. При цьому все, що потрібно: ці компоненти перемішати і дати тісту відпочити не більше 30 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами
Торт на кефірі ніколи не підведе! Завдяки кисломолочному продукті в основі, коржі виходять вологими і повітряними, поєднуються з заварним, сметанним
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів
Дивовижно смачний рецепт - дріжджове тісто на кефірі, готується вона просто і швидко. Пироги, піца, булочки, біляші, млинці – вибір варіантів випічки
Сирні коржики на кефірі на сковороді - рецепти з шинкою, сиром і зеленню
Сирні коржики на кефірі на сковороді славляться швидкістю в готуванні і неповторним смаком. Зробити заміс тіста і обсмажити їх можна за лічені
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків
Не секрет, що дріжджі чудово діють в кисломолочної основі. Тому далі розповімо, як правильно і бесхлопотно зробити ідеальне тісто на кефірі саме для
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі