Тісто, як пух на кефірі - запорука успішної випічки. З ним завжди зручно працювати, воно пластично і повітряно, і не прилипає до рук. Пиріжки і булочки, одержувані завдяки взаємодії кисломолочного продукту з різними пекарські компонентами, вирізняються пишною текстурою, рум'яної поверхнею, прекрасним смаком і довго не черствіють.
Тісто легкий, як пух на кефірі
Тісто м'яке, як пух на кефірі можна приготувати в двох різних варіаціях: з дріжджами і без дріжджів. Для виробів, що робляться в духовці, краще використовувати перший, слідуючи вдалому рецептом замісити тісто, дати йому півгодини настоятися і приступати до формування випічки.
Яким би не був рецепт дріжджового тесту на кефірі, як пух, для того, щоб вироби виправдовували свою назву, слід замішувати тісто на нежирному кисломолочному продукті - жирний кефір знижує активність дріжджів. Кефір для тесту може бути як свіжим, так і злегка подкисшим. Головне - він не повинен мати характерного запаху бродіння. Замішувати тісто слід тільки на теплому кефірі. В холодному - дріжджі і розпушувачі повільно «працюють», тому тісто може вийти занадто щільним. Тісто дріжджове на кефірі, як пух
Тісто, як пух на кефірі з дріжджами здатне задовольнити і любителів швидкісної випічки, і шанувальників добротної пишною здоби. Останнім, підійде цей рецепт, де тісто готується опарним способом з додаванням молока, масла і яєць, і займає не менше двох годин часу. Зате на випікання крендельков і пиріжків йде 15 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 600 г; кефір - 250 мл; яйце - 2 шт.; молоко - 50 мл; дріжджі - 25 г; цукор - 20 г; вершкове масло - 80 р. Приготування
Масло розтопіть, молоко прогрійте. Додайте в молоко цукор і дріжджі. Змішайте теплий кефір з маслом і яйцями. Влийте дріжджі і порційно всипте борошно. Замісіть тісто і відставте його на 15 години. Тісто на кефірі м'яке, як пух викласти на стіл, обімніть і переступайте через це до формування виробів. Тісто, як пух на кефірі для булочок
Пишне тісто для булочок на кефірі завжди вдається. Традиційно, булочки печуться із здобного тіста. Як правило, багато здоби (цукру і масла) «пригнічують» дріжджі, чого не відбувається, коли в тесті є кефір. Він підтримує дріжджі і дає їм можливість переробити жирні компоненти, тому тісто виходить солодким і повітряним.
Інгредієнти:
кефір - 750 мл; дріжджі - 20 г; маргарин - 200 г; цукор - 100 г; борошно - 12 кг; яйце - 3 шт. Приготування
Розтопіть маргарин. Підігрійте кефір. Перемішайте компоненти з цукром, яйцями і дріжджами. Всипте борошно і замісіть тісто. Дайте тісту добре підійти. Обімніть здобне тісто на кефірі, як пух і відразу ж приступайте до формування виробів. Тісто для пиріжків на кефірі, як пух
Багато господинь ставлять тісто, як пух на кефірі для пирогів в холодильник. І хоча цей спосіб суперечить традиційному приготування, тісто виходить податливим і еластичним. Просто при низьких температурах кефір і дріжджі «засипають», а в теплі, починають активно працювати, тому тісто на очах зростає в обсязі, а пиріжки в духовці.
Інгредієнти:
кефір - 300 мл; дріжджі - 50 г; маргарин - 250 г; борошно - 800 г; сіль - 5 р; цукор - 70 г; яйце - 3 шт. Приготування
Кефір і маргарин прогрійте. Додайте в масу яйця, дріжджі, цукор і борошно. Ретельно вимісити і відправте тісто, як пух на кефірі в холодильник на 2 години. Тісто як пух на кефірі для піци
Піца - страва, яку хочеться швидко приготувати і відразу з'їсти. В цьому випадку, можна замісити пишне тісто для піци на кефірі з содою. Сода, в парі з кефіром, прискорює процеси бродіння і допомагає отримати повітряне тісто за пару хвилин. Воно має рідку консистенцію, тому начинка в ньому потопає, що робить піцу смачніше.
Інгредієнти:
кефір - 400 мл; яйце - 2 шт.; борошно - 625 г; сода - 5 г; оцет - 1 ч. ложка; цукор - 20 р. Приготування
Збийте яйця з цукром і кефіром. Погасіть соду оцтом і додайте до суміші. Відразу після додайте борошно. Консистенція тіста повинна нагадувати бісквітне. Вилийте тісто, як пух на кефірі на деко, зверху розкладіть начинку. Тісто на кефірі, як пух без дріжджів
Пишне тісто на кефірі без дріжджів - знахідка для господинь віддають перевагу легкі способи приготування випічки. Для таких випадків тісто на кефірі і соді - ідеальний варіант. Ті ж компоненти, що використовувались в піці, в інших пропорціях перетворюються в м'яку і еластичну масу, яка чудово розкочується, смажиться або випікається.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл; борошно - 870 м; сода - 10 г; яйце - 2 шт.; масло - 40 мл; цукор - 20 г; сіль - 10 р. Приготування
Збийте кефір, цукор, сіль, масло і яйця. Поступово додайте борошно. Вимісити тісто руками. Посипте робочу поверхню борошном і розкачати тісто м'яке як пух на кефірі качалкою, сформуйте пиріжки. Тісто, як пух на кефірі без яєць
Тісто на кефірі, ніжне як пух - річ універсальна: на чому його не замесишь, все одно воно вийде пишним. Даний рецепт згодиться економним господиням, оскільки готується без яєць, на теплому кефірі і дріжджах. Їх реакції вистачить для того, щоб тісто не затримувало з розстойкою, а рослинне масло зробить його в'язким і гладким.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл; борошно - 750 г; сухі дріжджі - 10 г; олія - 100 мл; цукор - 20 р. Приготування
Додайте в теплий кефір цукор, дріжджі і 40 г борошна і відставте на 15 хвилин. Введіть решту борошно, масло і ретельно вимісіть. Дайте тісту 30 хвилин «відпочити» і приступайте до формування. Тісто на пишні дріжджові оладки на кефірі
Тісто для пишних оладок на кефірі краще приготувати з додаванням дріжджів. Такі оладки виходять в міру солодким, дуже рум'яними, швидко смажаться і після смаження не опадають. Головне - замісити тісто на теплому кефірі, дати йому настоятися в теплі 30 хвилин і не перемішувати, щоб не порушити роботу дріжджів, а брати для випікання акуратно з краю.
Інгредієнти :
кефір - 250 мл; яйце - 1 шт.; борошно - 375 г; цукор - 40 г; сухі дріжджі - 5 р. Приготування
З теплого кефіру, борошна, цукру і дріжджів замісити тісто. Поставте ємність в теплу воду і відставте на 30 хвилин. Вбийте яйце і настоюйте ще 20 хвилин. Можна приступати до смаження, обережно беручи тісто з краю, не перемішуючи. Пишне тісто для вареників на кефірі
Пишне тісто на кефірі нагоді не тільки для випічки, але і для приготування улюблених вареників. Такі вироби вимагають тонкої і пластичної оболонки, добре утримує начинку, що цілком забезпечить маса з кефіру, борошна і яйця. При цьому все, що потрібно: ці компоненти перемішати і дати тісту відпочити не більше 30 хвилин.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл; борошно - 1 кг; сіль - 10 г; яйце - 2 шт. Приготування
Перемішайте борошно з сіллю, додайте кефір та яйця і замісіть тісто. Накрийте тісто мискою і відставте на 30 хвилин. Розділіть на частини, скачайте в ковбаску і наріжте брусками.