Страви з авокадо

Страви з авокадо
Не знаєте, що таке авокадо з чим його їдять і що можна з нього приготувати? Для першого ознайомлення рекомендуємо приготувати салати з його участю або ж зробити апетитні бутерброди, які допоможуть максимально розкрити смак дивовижного плода.

Простий рецепт салату з авокадо і сьомгою

Страви з авокадо

Інгредієнти:

  • сьомга або форель (слабосолене філе) – 65 г;

  • авокадо середнього розміру – 1 шт.;

  • помідори свіжі – 220 г;

  • пір'я зеленої цибулі – 4 шт.;

  • рукола (зелений салат) – за смаком;


  • Для заправки:

  • олія оливкова – 45 мл;

  • сік лимонний – 40 мл;

  • гірчиця – чайна ложка;

  • велика сіль, червоний мелений перець і трави прованські сухі – по щіпці.


  • Приготування
    М'якоть авокадо і малосоленое філе сьомги нарізаємо невеликими кубиками або пластинами, а свіжі помідори дрібними часточками. Подрібнюємо також косими пір'ям зелений лук, а в мисці змішуємо всі необхідні компоненти для приготування заправки. Оформляючи салат викладаємо на блюдо з руколою сьомгу, авокадо і томати, посипаємо все пір'ям лука і поливаємо отриманої заправкою.

    Салат з авокадо з креветками

    Страви з авокадо

    Інгредієнти:

  • креветки відварені (вже очищені) – 65 г;

  • авокадо середнього розміру – 1 шт.;

  • помідори свіжі – 220 г;

  • моцарелла – 120 г;

  • листя салату (романо) – середнього розміру пучок;


  • Для заправки:

  • олія оливкова – 55 мл;

  • сік лимонний – 20 мл;

  • часникові зубки – 1-2 шт.;

  • зелень свіжа (кріп, петрушка, базилік) – за смаком;

  • велика сіль, чорний свежеперемолотый перець – по щіпці.


  • Приготування
    Спочатку готуємо заправку для салату. Дрібненько шаткуємо свіжу зелень і очищений часник, додаємо дрібку солі і гарненько розтираємо компоненти в ступці. Тепер додаємо олія оливкова сік лимонний і мелений перчик, все перемішуємо і даємо трохи настоятися.
    В цей час готуємо компоненти салату. Очищаємо і нарізаємо скибочками бажаного розміру і форми авокадо, шаткуємо часточками вимиті томати і відварюємо і при необхідності чистимо креветки. Змішуємо всі складові в салатнику, присмачивши заправкою, після чого викладаємо компоненти салату на блюдо з салатними листям, доповнюємо шматочками моцарели і поливаємо все, що залишилася заправкою.

    Бутерброди з авокадо – рецепт

    Страви з авокадо

    Інгредієнти:

  • хліб свіжий білий або житнього на вибір;

  • авокадо середнього розміру – 1 шт.;

  • часниковий невеликий зубчик – 1 шт.;

  • олія оливкова – 5 мл;

  • сік лимонний – 5 мл;

  • велика сіль, чорний свежеперемолотый перець – по щіпці.


  • Приготування
    Для приготування бутербродной маси очищаємо авокадо, позбавляємо плід від кісточки і розминаємо отриману м'якоть виделкою. Додаємо до отриманої масі видавлений через прес часниковий зубчик, підсолюємо її і перчимо, додаємо кілька крапель оливкової олії і лимонного соку і перемішуємо. Намазуємо масу з авокадо на скибочки свіжого хліба і насолоджуємося.
    Додав: admin | 18-11-2016, 22:43
    Переглядів: 89