Не знаєте, що таке авокадо з чим його їдять і що можна з нього приготувати? Для першого ознайомлення рекомендуємо приготувати салати з його участю або ж зробити апетитні бутерброди, які допоможуть максимально розкрити смак дивовижного плода.
Простий рецепт салату з авокадо і сьомгою
Інгредієнти: сьомга або форель (слабосолене філе) – 65 г; авокадо середнього розміру – 1 шт.; помідори свіжі – 220 г; пір'я зеленої цибулі – 4 шт.; рукола (зелений салат) – за смаком; Для заправки:
олія оливкова – 45 мл; сік лимонний – 40 мл; гірчиця – чайна ложка; велика сіль, червоний мелений перець і трави прованські сухі – по щіпці. Приготування М'якоть авокадо і малосоленое філе сьомги нарізаємо невеликими кубиками або пластинами, а свіжі помідори дрібними часточками. Подрібнюємо також косими пір'ям зелений лук, а в мисці змішуємо всі необхідні компоненти для приготування заправки. Оформляючи салат викладаємо на блюдо з руколою сьомгу, авокадо і томати, посипаємо все пір'ям лука і поливаємо отриманої заправкою.
Салат з авокадо з креветками
Інгредієнти: креветки відварені (вже очищені) – 65 г; авокадо середнього розміру – 1 шт.; помідори свіжі – 220 г; моцарелла – 120 г; листя салату (романо) – середнього розміру пучок; Для заправки:
олія оливкова – 55 мл; сік лимонний – 20 мл; часникові зубки – 1-2 шт.; зелень свіжа (кріп, петрушка, базилік) – за смаком; велика сіль, чорний свежеперемолотый перець – по щіпці. Приготування Спочатку готуємо заправку для салату. Дрібненько шаткуємо свіжу зелень і очищений часник, додаємо дрібку солі і гарненько розтираємо компоненти в ступці. Тепер додаємо олія оливкова сік лимонний і мелений перчик, все перемішуємо і даємо трохи настоятися.
В цей час готуємо компоненти салату. Очищаємо і нарізаємо скибочками бажаного розміру і форми авокадо, шаткуємо часточками вимиті томати і відварюємо і при необхідності чистимо креветки. Змішуємо всі складові в салатнику, присмачивши заправкою, після чого викладаємо компоненти салату на блюдо з салатними листям, доповнюємо шматочками моцарели і поливаємо все, що залишилася заправкою.
Бутерброди з авокадо – рецепт
Інгредієнти: хліб свіжий білий або житнього на вибір; авокадо середнього розміру – 1 шт.; часниковий невеликий зубчик – 1 шт.; олія оливкова – 5 мл; сік лимонний – 5 мл; велика сіль, чорний свежеперемолотый перець – по щіпці. Приготування Для приготування бутербродной маси очищаємо авокадо, позбавляємо плід від кісточки і розминаємо отриману м'якоть виделкою. Додаємо до отриманої масі видавлений через прес часниковий зубчик, підсолюємо її і перчимо, додаємо кілька крапель оливкової олії і лимонного соку і перемішуємо. Намазуємо масу з авокадо на скибочки свіжого хліба і насолоджуємося.