Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з червоної квасолі

Суп з червоної квасолі

18-11-2016, 18:14
666
Суп з червоної квасолі
Страви з червоної квасолі виходять завжди насиченими, ароматними та смачними. Пропонуємо зварити з участю цього виду бобових смачний суп. Для вас рецепт страви з консервованої червоної квасолі з куркою, а також варіант супу у вигляді пюре.

Курячий суп з червоної консервованої квасолею – рецепт


Інгредієнти:

  • філе куряче – 450 г;

  • консервована у власному соку червона квасоля – 420 г;

  • свіжа морква – 105 г;

  • цибулина ріпчаста – 105 г;

  • зубки великі часникові – 2 шт.;

  • картопля – 450 г;

  • томатна паста – 55 г;

  • петрушка (зелень) – кілька гілочок;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату – 30 мл;

  • перець чорний свежеперемолотый і кам'яна сіль йодована – за смаком;

  • кілька горошин перцю і невеликий лавровий лист.


  • Приготування
    Приготувати курячий супчик з консервованою квасолею абсолютно нескладно. Для початку промите куряче філе нарізаємо кубиками, заливаємо їх в каструлі очищеною водою і ставимо варитися на плиту. Одночасно готуємо овочеві компоненти для страви. Очищаємо і перетираємо на тертці моркву, а також позбавляє від лушпиння і дрібно рубаємо ножем ріпчасту цибулину і часникові зубці. У сковороду наливаємо масло, даємо йому прогрітися, і закладаємо в нього спочатку цибулю і часник, а через пару хвилин додаємо моркву. Пасеруємо овочі протягом п'яти хвилин при періодичному помішуванні, після чого вводимо томатну пасту і пасеруємо все разом ще пару хвилин.
    Поки вариться курка і смажаться овочі, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками картоплини. Тепер до напівготової курці відправляємо картоплю, а через хвилин п'ять викладаємо піджарку зі сковороди. Відправляємо також в супчик і консервовану квасолю з банки. Приправляємо страву за смаком сіллю, кидаємо горошини перцю і лаврушку, варимо при помірному кипінні до м'якості картоплі і можемо подавати, доповнивши юшку в тарілці дрібненько нарубаної петрушкою і меленим перцем.

    Як зварити квасолевий суп-пюре з сухої червоної квасолі?


    Інгредієнти:

  • суха червона квасоля – 455 г;

  • селера (стебла) – 3 шт.;

  • цибулина ріпчаста – 95 г;

  • зубець часниковий великий – 1 шт.;

  • стручок гострого зеленого перцю – 1 шт.;

  • петрушка (зелень) – кілька гілочок;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату – 30 мл;

  • перець чорний свежеперемолотый і кам'яна сіль йодована – за смаком;

  • невеликий лавровий лист – 2 шт.


  • Приготування
    Так як в даному випадку ми будемо використовувати для супу червону суху квасолю, необхідно знати, як швидко її зварити. Для цього боби промиваємо і заливаємо достатньою кількістю води на вісім годин, а в ідеалі на ніч. За цей час квасолини добре розбухнуть і зваряться набагато швидше.
    Розмочену квасоля промиваємо, заливаємо двома літрами очищеної води і ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо жар і варимо вміст каструлі протягом години. За цей час підготуємо овочі для супу. Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулину і часниковий зубчик, а також очищаємо від насіння і плодоніжки і також шаткуємо ножем стручок гострого перцю. Нарізаємо разом з тим стебла селери і подрібнюємо зелень петрушки.
    В прогріту сковороду плесни трохи олії соняшникової або оливкової без аромату і закладаємо в нього лук. Після того як цибульні кубики стануть прозорими, додаємо в сковороду перець гострий і стебла селери і смажимо при періодичному помішуванні ще протягом п'яти хвилин. В кінці смаження додаємо до овочів часник, перемішуємо вміст сковороди і знімаємо з вогню.
    Через годину варіння квасолі викладаємо до неї вміст сковороди, додаємо за смаком сіль, кидаємо лавровий лист і варимо компоненти протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього виймаємо з каструлі лавровий лист і перетворюємо компоненти супу в пюре за допомогою блендера. Ще трохи прогріваємо страву і можемо подавати, доповнивши його в тарілці меленим чорним перчиком і зеленню петрушки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісний борщ з квасолею
    Пісний борщ з квасолею
    Ідеальним рішенням зробити пісний борщ більш насиченим, поживним і неодмінно стане смачним додавання в основний склад звичайної квасолі. Страва вийде
    Квасолевий суп з консервованої квасолі
    Квасолевий суп з консервованої квасолі
    Чудово смачний, наваристий суп вийде зі свіжої або консервованої квасолі. У таку страву навіть м'ясо можна не додавати, таким живильним він виходить.
    Як приготувати квасолевий суп?
    Як приготувати квасолевий суп?
    Квасолеві супи відрізняються своєю неймовірною здатністю швидко наситити навіть самого голодного їдця. У таку страву навіть м'ясо можна не додавати -
    Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
    Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
    Класичне грузинське лобіо готують на основі червоної квасолі. Не будемо відступати від сформованої давньою традицією і розповімо, як приготувати це
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
    Суп-пюре з квасолі
    Суп-пюре з квасолі
    Квасоля дуже корисний продукт, який вживають при хворобах нирок і серця, а також для зміцнення нервової системи. Вона є необхідним компонентом