Страви з червоної квасолі виходять завжди насиченими, ароматними та смачними. Пропонуємо зварити з участю цього виду бобових смачний суп. Для вас рецепт страви з консервованої червоної квасолі з куркою, а також варіант супу у вигляді пюре.
Курячий суп з червоної консервованої квасолею – рецепт
Інгредієнти: філе куряче – 450 г; консервована у власному соку червона квасоля – 420 г; свіжа морква – 105 г; цибулина ріпчаста – 105 г; зубки великі часникові – 2 шт.; картопля – 450 г; томатна паста – 55 г; петрушка (зелень) – кілька гілочок; олія оливкова або соняшникова без аромату – 30 мл; перець чорний свежеперемолотый і кам'яна сіль йодована – за смаком; кілька горошин перцю і невеликий лавровий лист. Приготування Приготувати курячий супчик з консервованою квасолею абсолютно нескладно. Для початку промите куряче філе нарізаємо кубиками, заливаємо їх в каструлі очищеною водою і ставимо варитися на плиту. Одночасно готуємо овочеві компоненти для страви. Очищаємо і перетираємо на тертці моркву, а також позбавляє від лушпиння і дрібно рубаємо ножем ріпчасту цибулину і часникові зубці. У сковороду наливаємо масло, даємо йому прогрітися, і закладаємо в нього спочатку цибулю і часник, а через пару хвилин додаємо моркву. Пасеруємо овочі протягом п'яти хвилин при періодичному помішуванні, після чого вводимо томатну пасту і пасеруємо все разом ще пару хвилин.
Поки вариться курка і смажаться овочі, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками картоплини. Тепер до напівготової курці відправляємо картоплю, а через хвилин п'ять викладаємо піджарку зі сковороди. Відправляємо також в супчик і консервовану квасолю з банки. Приправляємо страву за смаком сіллю, кидаємо горошини перцю і лаврушку, варимо при помірному кипінні до м'якості картоплі і можемо подавати, доповнивши юшку в тарілці дрібненько нарубаної петрушкою і меленим перцем.
Як зварити квасолевий суп-пюре з сухої червоної квасолі?
Інгредієнти: суха червона квасоля – 455 г; селера (стебла) – 3 шт.; цибулина ріпчаста – 95 г; зубець часниковий великий – 1 шт.; стручок гострого зеленого перцю – 1 шт.; петрушка (зелень) – кілька гілочок; олія оливкова або соняшникова без аромату – 30 мл; перець чорний свежеперемолотый і кам'яна сіль йодована – за смаком; невеликий лавровий лист – 2 шт. Приготування Так як в даному випадку ми будемо використовувати для супу червону суху квасолю, необхідно знати, як швидко її зварити. Для цього боби промиваємо і заливаємо достатньою кількістю води на вісім годин, а в ідеалі на ніч. За цей час квасолини добре розбухнуть і зваряться набагато швидше.
Розмочену квасоля промиваємо, заливаємо двома літрами очищеної води і ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо жар і варимо вміст каструлі протягом години. За цей час підготуємо овочі для супу. Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулину і часниковий зубчик, а також очищаємо від насіння і плодоніжки і також шаткуємо ножем стручок гострого перцю. Нарізаємо разом з тим стебла селери і подрібнюємо зелень петрушки.
В прогріту сковороду плесни трохи олії соняшникової або оливкової без аромату і закладаємо в нього лук. Після того як цибульні кубики стануть прозорими, додаємо в сковороду перець гострий і стебла селери і смажимо при періодичному помішуванні ще протягом п'яти хвилин. В кінці смаження додаємо до овочів часник, перемішуємо вміст сковороди і знімаємо з вогню.
Через годину варіння квасолі викладаємо до неї вміст сковороди, додаємо за смаком сіль, кидаємо лавровий лист і варимо компоненти протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього виймаємо з каструлі лавровий лист і перетворюємо компоненти супу в пюре за допомогою блендера. Ще трохи прогріваємо страву і можемо подавати, доповнивши його в тарілці меленим чорним перчиком і зеленню петрушки.