Суп з помідорами

Суп з помідорами
Будь-якого домашнього кулінару хоч раз у житті доводилося готувати перші страви. Супи гарячі і холодні, м'ясні, овочеві, пюрированные і кремоподібні найчастіше, в основі рецептів яких, використовуються помідори. Вважається, що суп з помідорами особливо корисний в літній час, коли сезонний овоч соковитий, свіжий і чудово гармонує з ароматною зеленню, але це не так. У холодний зимовий час, заготовлені про запас заморожені томати також порадують кольором і смаком, а більш калорійні інгредієнти в супах зігріють і наситять ваших близьких в обідній час.

Суп з перцем і помідорами


Інгредієнти:

  • помідори – 600 г;

  • вода – 570 мл;

  • перець – 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цибуля – 210 г;

  • кріп і петрушка – 25 г;

  • рослинна олія – 45 мл


  • Приготування
    Попередньо довівши температуру духовки до 220 градусів, помістіть в нього солодкий перець і запікайте 15 хвилин. Розм'якшений перець очистіть і подрібніть. Обсмажену цибулю дрібно спасеруйте в антипригарній посуду, додайте дрібно порізані помідори, попередньо бланшировав їх, а потім очистивши. Стушкуйте все близько 10 хвилин, чекаючи загустіння суміші. З'єднайте підготовлені овочі разом, додайте воду і проваріть 10 хвилин. Після, вбийте в гарячий суп яйця і заправте все рубаною зеленню.

    Курячий суп з рисом і помідорами – рецепт


    Інгредієнти:

  • вода – 38 л;

  • рис – 260 г;

  • помідори – 280 м;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • томатна паста – 10 р;

  • щіпка цукру;

  • куряче філе – 370 г;

  • рослинне масло – 45 мл;

  • мелений чорний перець – щіпка;

  • пучок зелені кропу;

  • зубок часнику;

  • морква – 90 р.


  • Приготування
    Зваріть нежирний курячий бульйон використовуючи філе. Приготуйте овочеву пасеровку, припустив разом шматочки моркви з цибулею і часником. До овочевої засмажки додайте очищені томати, тушкуйте кілька хвилин, овочеву суміш заправте томатною пастою, додайте перець, цукор і прогрійте 3 хвилини. Всипте рис підготовленої до овочевої суміші і залийте гарячим курячим бульйоном. Куряче філе розберіть на волокна. Варіть перше страву протягом 15 хвилин, чекаючи розм'якшення рису. У готовий суп додайте зелень кропу і курятину.

    Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів – рецепт


    Такий легкий суп чудово втамовує голод в жаркий день, коли хочеться уникнути зайвої метушні на кухні і не витрачати час на приготування першої страви.
    Інгредієнти:

  • помідори – 700 г;

  • цибуля – 70 г;

  • морква – 70 г;

  • часник – 2 зубки;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • вода – 650 мл;

  • томатна паста – 10 г;

  • листочки базиліка – 7-8 шт.;

  • чорний перець – 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло – 35 мл


  • Приготування
    Бланшовані помідори очищаємо від полопавшейся шкірки. Попередньо подрібнені овочі пасеруємо кілька хвилин, додаємо очищені і нарізані помідори, цукор, пасту, чорний перець і часник. Заливаємо томатну суміш водою і варимо півгодини до м'якості овочів. Готовий суп пюрируем, проварюємо ще пару хвилин і прикрашаємо готовий суп листочками базиліка.

    Суп з помідорами та картоплею


    Інгредієнти:

  • помідори – 720 г;

  • цибуля – 75 г;

  • картопля – 90 г;

  • часник – 2 зубки;

  • солодкий перець – 80 г;

  • петрушка – 30 г;

  • вода – 250 мл


  • Приготування
    Бланшовані помідори очистіть і наріжте разом з цибулею, часником і перцем. Викладіть в блендер і пюрируйте, додаючи воду. Перекладіть томатну суміш у каструлю, додайте скибочки очищеного картоплі, після чого варіть суп 10 хвилин, чекаючи його готовності. Аромат додасть супу дрібно нарізана зелень петрушки.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:07
    Переглядів: 37