Суп з томатів
Томатні супи готують із свіжих, консервованих у власному соку помідорів або з додаванням томат-пасти. Нижче розглянемо кілька цікавих варіацій насиченого першого страви.
Інгредієнти:
червоні помідори – 6 шт.;
вершкове масло – 75 г;
рис - 3 жмені;
корінець петрушки;
морква – 1 невелика шт.;
цибуля – 1 шт.;
томатна паста натуральна - 65 г;
пісне масло;
сіль, перець, зелень;
сметана.
Приготування
Очищену цибулю дрібно наріжте, моркву і корінець петрушки потрібно очистити і теж нарізати дрібно або подрібнити на крупній тертці. Спасеруйте цибулю на суміші соняшникової олії та вершкового масла. Додайте моркву і корінець петрушки. Викладіть овочеву масу в невелику каструльку, влийте трохи води. Додайте промитий рис, поставте на вогонь, проваріть п'ять хвилин.
Тим часом помідори бланшируйте, видаліть з них шкірку. Подрібніть томати ножем або пропустіть через велике сито. Додайте помідори разом з пастою в суп, поперчіть, присоліть, дочекайтеся кипіння і проваріть ще пару хвилин. Перед подачею заправте сметаною і зеленню.
Інгредієнти:
томати черрі – 750 г;
свіжий базилік (фіолетовий) - 15 г;
часник - 1 зубок;
оливкова масло - 75 г;
картопля - 1 шт.;
томатна паста натуральна - 1 ст. ложки;
бальзамічний оцет - 10 г;
сіль, перець.
Приготування
Духовку розігрійте. Шкірку з помідорів надріжте хрест-навхрест і обдайте окропом. Очищені помідори наріжте великими кільцями і розкласти на змащеному олією деку. Сюди ж покладіть часниковий зубчик прямо в шкірці, а поверх томатних шматочків додайте листочки базиліка. Ставте деко в духовку на півгодини.
Тим часом відваріть картоплю у воді з доданою томатною пастою. Запечені помідори пюрируйте блендером (часник звільніть від лушпиння), додайте картоплю і знову все збийте до стану пюре. Приправте суп-пюре сіллю, перцем, олією і бальзаміком.
Інгредієнти:
томати – 560 г;
цибулю, моркву – по 45 г;
часник - 2 зубчики;
оливкова олія, сіль, перець;
бульйон – 750 мл;
орегано, паприка – по 5 г;
твердий сир - 115 г;
помідори у власному соку - 375 р.
Приготування
Духовку розігрійте. Деко застеліть пергаментом і розподіліть на ньому овочі: помідори, цибулю і морквину, полийте олією. Посипте сіллю з перцем. Окремо у фольгу загорніть зубки часнику і запікайте все півгодини.
Запечені овочі відправте в каструлю разом з консервованими помідорами, приправами і залийте все бульйоном. Після того, як суп закипить, перелийте його в блендер і подрібніть масу до однорідності. Поверніть страву на вогонь, підігрійте повторно і змішайте з заздалегідь натертим сиром. Варіть поки сир не розплавиться. Сервіруйте блюдо, посипати невеликою кількістю сиру.
Інгредієнти:
хліб не свіжий - 50 г;
стиглі томати (червоні, м'які) – 90 г;
болгарський перець - 70 г;
огірок свіжий - 55 г;
цибуля - 25 г;
часник - 2 зубчики;
оливкова олія – 25 г;
винний оцет - 15 мл
Приготування
Очистивши огірок розділіть на великі шматочки. Крупно наріжте помідори і перець. Надішліть овочі в блендер, додайте сюди цибулю, влийте оцет і масло. Останніми киньте шматочки хліба і пробивайте масу до максимальної однорідності. Далі вміст пропустіть через дрібне сито, щоб крем-суп став ідеальною гладкою і однорідної консистенції. Тепер страву можна додатково охолодити або кинути в тарілку кілька кубиків льоду перед подачею.
Суп із свіжих томатів - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищену цибулю дрібно наріжте, моркву і корінець петрушки потрібно очистити і теж нарізати дрібно або подрібнити на крупній тертці. Спасеруйте цибулю на суміші соняшникової олії та вершкового масла. Додайте моркву і корінець петрушки. Викладіть овочеву масу в невелику каструльку, влийте трохи води. Додайте промитий рис, поставте на вогонь, проваріть п'ять хвилин.
Тим часом помідори бланшируйте, видаліть з них шкірку. Подрібніть томати ножем або пропустіть через велике сито. Додайте помідори разом з пастою в суп, поперчіть, присоліть, дочекайтеся кипіння і проваріть ще пару хвилин. Перед подачею заправте сметаною і зеленню.
Італійський суп-пюре з томатів
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігрійте. Шкірку з помідорів надріжте хрест-навхрест і обдайте окропом. Очищені помідори наріжте великими кільцями і розкласти на змащеному олією деку. Сюди ж покладіть часниковий зубчик прямо в шкірці, а поверх томатних шматочків додайте листочки базиліка. Ставте деко в духовку на півгодини.
Тим часом відваріть картоплю у воді з доданою томатною пастою. Запечені помідори пюрируйте блендером (часник звільніть від лушпиння), додайте картоплю і знову все збийте до стану пюре. Приправте суп-пюре сіллю, перцем, олією і бальзаміком.
Суп з томатів з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігрійте. Деко застеліть пергаментом і розподіліть на ньому овочі: помідори, цибулю і морквину, полийте олією. Посипте сіллю з перцем. Окремо у фольгу загорніть зубки часнику і запікайте все півгодини.
Запечені овочі відправте в каструлю разом з консервованими помідорами, приправами і залийте все бульйоном. Після того, як суп закипить, перелийте його в блендер і подрібніть масу до однорідності. Поверніть страву на вогонь, підігрійте повторно і змішайте з заздалегідь натертим сиром. Варіть поки сир не розплавиться. Сервіруйте блюдо, посипати невеликою кількістю сиру.
Холодний суп гаспачо з томатів
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши огірок розділіть на великі шматочки. Крупно наріжте помідори і перець. Надішліть овочі в блендер, додайте сюди цибулю, влийте оцет і масло. Останніми киньте шматочки хліба і пробивайте масу до максимальної однорідності. Далі вміст пропустіть через дрібне сито, щоб крем-суп став ідеальною гладкою і однорідної консистенції. Тепер страву можна додатково охолодити або кинути в тарілку кілька кубиків льоду перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодний суп з томатів
Незрівнянний холодний суп з томатів чудово наситить в спекотний день, не додаючи тяжкості та дискомфорту організму. Далі опишемо цікаві рецепти
Гаспачо - класичний рецепт
Більшість страв іспанської кухні просочені сонцем і кричать про літо, але самим яскравим поєднанням сезонних плодів може порадувати лише гаспачо.
Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою
Для любителів легких салатів ми зібрали три варіанти такої неймовірної закуски на основі рукколи, помідорів чері і моцарелли. Доповнивши блюдо
Суп з помідорів – рецепт
Суп з томатів – страва поза сезону, яке можна подавати охолодженим - для боротьби з літньою спекою або зігріваючим, коли за вікном негода. Мінімальна
Італійський томатний суп
Томатний суп - традиційне італійське блюдо, яке вже встигло і в нашій країні завоювати любов багатьох гурманів. Томатний суп готується в різних
Томатний суп з сиром
Томатний суп готується з консервованих, так і з свіжих томатів. А є навіть варіант приготування супу з томатного соку. А який з них смачніше -